5 praktikus tanács, hogyan védheti gyermekét az iPaden vagy iPhone-on

telefon

A szülőknek hatalmas problémáik vannak a gyermekek internettől való megvédésével. Az interneten ugyanis hatalmas mennyiségű alkalmatlan adat áll rendelkezésre, amelyek rossz hatással lehetnek a gyerekekre. Éppen emiatt indított el az Apple egy olyan szülői eszközt, amely az iOS legújabb frissítésein már elérhető. Ennek hála valós időben figyelheti meg gyermekét és megtudhatja, mit is művel az interneten.

Védje mobiltelefonját üveggel

A gyermekek arról híresek, hogy tele vannak energiával és dinamikával, amely nem biztos, hogy a lehető legjobb az iOS eszközöknek. Az eszköz bármikor leeshet és széttörhet a padlón. Éppen ezért nem csupán védőüveggel, hanem védőtokkal is védenie kéne, amely optimálisan és megfelelően fogja védeni az eszközt. Nagy védelme hosszú élettartamot biztosít az eszköznek, tehát gyermeke teljes mértékig kihasználhatja annak alkalmazásait.

Apple iPhone 11, 64GB, Sárga

Azok a tokok megfelelőek, amelyek extrém kompaktok, vastagabbak és kiváló minőségű anyagból készültek.

Használjon megfelelő hozzáférési blokkolást

A bizonyos alkalmazásokhoz vagy a nem megfelelő webhelyekhez való hozzáférés megakadályozása nagyon egyszerű. Ezeknek a vezérlőelemeknek hála gyermeke nem tud majd más honlapokat megtekinteni, ami valóban csodás. Ez az alkalmazás olyan szülők körében közkedvelt, akik azt a kibernetikus támadások, a csalások vagy a nem megfelelő erotikus tartalmak megelőzésére használják. Ennek hála kevesebb honlaphoz van hozzáférés, azonban a megfigyelés és az ellenőrzés nem korlátozottak. A beállítások rendkívül egyszerűen beállíthatóak. 

Töltsön le a családi megosztást

Az Apple egyszerűen támogatja a családot, ami a Family Sharing-nek köszönhetően is szemmel látható. Ez egy olyan alkalmazás, amely segítségével tartalmat tölthet le, majd elmentheti azt a Family iCloud-ba. Ha a Cloud szolgáltatásba névjegyeket tölt fel és oszt meg, akkor a családtag nyomon tudja követni, vagy meg tudja akadályozni, hogy egy másik eszközről legyen bármi is hozzáadva a Cloudhoz. Ez azt jelenti, hogy az Ön eszköze megjelenik a megosztott eszközök közt, ahol teljes mértékig megfigyelhet és ellenőrizhet másokat.

Tehát amennyiben szigorú határokat szab gyermekének úgy, hogy ajánlatokat tesz számára és hozzáadja őt a Cloudhoz, tudni fogja, hol az Ön helyzete és nem fog továbbjutni. Az alkalmazás azonban nem képes gyermeke alkalmazásainak blokkolásában, tehát kevésbé védi az eszközt. A fentiek szerint manuálisan letilthatja és korlátozhatja a beállításokat.

Kerülje a berendezés veszélyeit

Ha azt észleli, hogy gyermeke egy aljzattal játszik, vagy a szájába nem megfelelő dolgokat tesz, az ellenőrzés nagyon fontos abban, hogy megakadályozza az ehhez hasonló tevékenységeket. Annak ellenére, hogy az Apple termékek biztonságosak és alkalmasak a felhasználásra, vigyázzon az ettől is nagyobb ellenfélre, az elektromosságra.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen problémákkal szembesülnek a szülők a gyerekek internet használata kapcsán?

A gyermekek számára nem megfelelő tartalom és hatások állnak rendelkezésre az interneten, amelyek miatt a szülőknek nehéz lehet megvédeni őket.

Milyen módon tudnak a szülők védeni az iOS eszközöket a gyermekektől?

A szülőknek olyan eszközöket kell használniuk, mint a védőtok és a védőüveg, hogy megakadályozzák az esetleges sérüléseket és biztosítsák az eszköz hosszú élettartamát. Emellett használhatnak olyan vezérlőelemeket, amelyek blokkolják a nem megfelelő honlapokhoz és alkalmazásokhoz való hozzáférést.

Az Apple hogyan támogatja a családokat a gyerekek online biztonsága érdekében?

Az Apple Family Sharing alkalmazásával a családtagok megoszthatnak tartalmakat a Cloud-ban, és ellenőrizhetik azokat. Azonban fontos figyelembe venni, hogy ez az alkalmazás nem alkalmazás-blokkolást biztosít.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...