Alkalmas a GoPro Hero 8 rövid videók forgatására és fényképezésre?

gopro

Amint azt legtöbbünk tudja, a Go Pro egy olyan márka, amely profi kamerákat értékesít. Ezek a típusú kamerák inkább akciódús kalandokhoz alkalmasak, amelyek során a hagyományos fényképezőgépek vagy kamerák azonnal tönkremennének. Az extrém sportok szerelmesei imádják ezeket a kamerákat, és ezen nem is kell csodálkozni. A kamerák által nyújtott teljesítmény valóban magas.

A GoPro Hero 7 modell az adrenalindús sportok kedvelői kedvencévé vált, akik jó áron szerettek volna beszerezni egy minőségi kamerát. Nemsokára megjelenik a piacon utódja, a GoPro Hero 8. Vajon ugyanolyan csodás minőséget fog kínálni az új modell is, esetleg még jobb lesz? Használható lesz-e a GoPro Hero 8 átlagos videók készítésére vagy fotózásra? Mai cikkünkben többet is elárulunk róla.

Lehet fotókat készíteni a GoPro Hero 8 kamerával?

Természetesen igen. Bár a GoPro kamerák, ami a videókat illeti, a legismertebbek és a legjobbak közé tartoznak, fotók készítésére is használhatóak. Minden GoPro eszköz JPG formátumú képeket készít. Néhány újabb modell azonban RAW GOPro.gpr formátum használatára is képes. Ezzel azonban minden rendben van.

Míg a kis érzékelőn és a nagylátószögű kijelzőn nem található optikai képstabilizálás, a GoPro-val készített fotók nem biztos, hogy olyan minőségűek lesznek, mint egy okostelefonnal készített fotó. A termék azonban ennek ellenére is megpróbálja majd a maximumot kínálni.

Mi a GoPro használatának előnye a hagyományos mobiltelefon használatával szemben?

Számos mobiltelefon kizárólag 30 kép/másodperc sebességnyi videó készítést támogat. Ez normál videofelvételek során nem probléma, azonban ha utazik valahová és nagyobb sebességgel halad, a mobiltelefon nem képes olyan jó minőségű felvételeket létrehozni, mint a GoPro. Ez ugyanis 60 kép/másodperc sebességre képes, ami azt jelenti, hogy valóban mindent felvesz. Az elkészült felvétel tiszta lesz, valamint minden látható lesz rajta.

Természetesen, nem mindenki jár naponta síelni és búvárkodni, azonban gyakran űzünk különféle sportokat. A 120 kép/másodperc GoPro rendszerrel minőségi videókat készíthet.

Megfelelő lesz a legújabb GoPro a hagyományos videók készítésére és vloglásra?

Az első dolog, amelyet tudnia kell, hogy a GoPro nem rendelkezik nagyítással vagy fókusszal. Ez azt jelenti, hogy amennyiben önmagáról fog videót készíteni, nem homályosíthatja el a hátteret. Éppen ez az oka annak, hogy sokan nem GoPro kamerát használnak vlog vagy olyan videók készítéséhez, amelyekben önmagukat veszik fel.

A GoPro azonban kiváló kiegészítő lehet vlog készítéséhez. Néhány felvétel vagy fotó feldobhatja a videót. Az ilyen típusú kamerát ugyanis a fejére, vagy a testére rögzítve hordozhatja magával. A vlog így érdekes felvételekkel gazdagítható.

A második ok, amiért a GoPro nem alkalmas az ilyen típusú videókhoz legfőképpen az, hogy a felvételek monotonok lehetnek, ugyanis a GoPro nem képes arra az objektumra fókuszálni, amire Ön szeretné. A GoPro kamerák leginkább extrém sportokhoz és olyan hasonló tevékenységekhez alkalmasak, amelyekről érdemes felvételt készíteni.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a GoPro Hero 8 szerepe?

A GoPro Hero 8 a GoPro Hero 7 utódja és az adrenalindús sportok kedvelői között nagy várakozás övezi. Remélhetőleg hasonlóan jó minőséget fog kínálni, vagy akár még jobb lesz.

Lehet fotókat készíteni a GoPro Hero 8 kamerával?

Igen, a GoPro Hero 8 kamerával lehet fotókat készíteni. Bár a kis érzékelőn és a nagylátószögű kijelzőn nem található optikai képstabilizálás, de a kamerával készült fotók nem lesznek olyan minőségűek, mint egy okostelefonnal készült fotó.

Megfelelő lesz a legújabb GoPro a hagyományos videók készítésére és vloglásra?

Nem mindenki használ GoPro kamerát a vlogok készítéséhez, mivel a kamera nem rendelkezik nagyítással vagy fókusszal. Azonban a GoPro kiváló kiegészítő, és a 120 kép/másodperc sebességgel minőségi videókat készíthetünk vele.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...