Apple Macbook: igen vagy nem?

A jól ismert Macbook notebookokat az Apple márkától talán nem kell bemutatnunk Önnek. Sokak számára egy olyan dolgot jelentenek, amelyet minden áron a sajátjának szeretnének tudni, mások viszont nem rajonganak értük. Amennyiben ahhoz a csoporthoz tartozik, akiket ez a notebook igazán vonz, abban az esetben ez a cikk éppen Önnek szól.

A különféle elektronikai dolgok vásárlásakor igazán fontos a jó minőségű termék kiválasztása, amely hosszú ideig szolgálni fogja Önt, valamint elegendő kapacitással rendelkezik. Jól kell dolgoznia, és a nagyobb megterhelést is bírnia kell. A jól ismert Macbook notebook az Apple márkától, amely a tökéletes mobiltelefonokat, vagy iPad név alatt futó “tableteket” gyártja, mindezekkel rendelkezik. Azonban megéri annyi pénzt fektetni a Macbookba?

Drága mulatság

Nem fogunk hazudni. A Macbook drága mulatság, az ára ezer euró körül mozog. Azon a árhatáron, ahol a hagyományos notebookok végződnek, ezek csak ott kezdődnek. Bár a Macbookok nagyon nagy teljesítményűek, a világvezető márkát is meg kell fizetni. 

Több méret közül választhat. Csak az Ön választásán múlik, hogy nagyobb vagy kisebb kapacitású gépet választ, azt azonban tudnia kell, hogy a hagyományos használatra a kisebb is elég, és nem kell attól tartania, hogy esetleg valami nem fér bele. A benne lévő erős akkumulátornak köszönhetően a Macbook több órás üzemidőre is képes. Gyorsak és sok előnyös alkalmazással rendelkeznek. Ez teljesen más, mint a Windows, sokaknak mégis ez sokkal egyszerűbb. Bár működésének elsajátítása több napig eltart, számos dolgot pár óra után is megjegyez, és nem akar majd más notebookhoz visszatérni. 

Igen, vagy nem?

A kérdés még mindig fennáll, hogy megvenni a Macbookot, vagy inkább nem? Az Apple minden évben valami újjal áll elő. Általában ezek az újdonságok mobiltelefonok, de a notebookok sem maradnak alul. Annak ellenére, hogy notebookok nincsenek olyan gyakran frissítve, mint a mobiltelefonok, mégis a beszerezhető legjobbak közé tartoznak.

Az áruk magas, viszont az ilyen típusú notebookok azok számára alkalmasak, akik folyamatosan dolgoznak rajtuk, és a munkájuk és szabadidejük nagyrészét az interneten, a notebookon vagy a számítógépen töltik. 

Nagyon sokak számára a Macbook Pro a megfelelő notebook. Ez legfőképp az üzletemberek számára alkalmas, akik notebookon keresztül intézik az üzleti ügyeiket és a munkájukat. Ezek a notebookok jó pár tízezer forinttal többe kerülnek. Nem egész 60 000 forinttal kevesebbe kerül egy Macbook Air notebook, amely alkalmas például a tanulók számára, akik szívesen hordják magukkal notebookjukat az iskolába vagy az előadásra. Ez egy könnyebb és keskenyebb notebook modell. Amennyiben szereti az Apple márkát és a minőségbe szeretne fektetni, amely sokáig kitart, válassza a Macbookot.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: