Biztonságos vezetési tippek a GPS navigáció használatához

gps

Az autós GPS potenciális figyelemelterelő eszköz lehet, az úgynevezett „zavart vezetés” pedig a balesetek egyik leggyakoribb oka. Akár mobilalkalmazást használ, akár navigációs rendszert, van néhány tipp, amelyek segíthetnek biztonságosabbá tenni a vezetést.

  • A készüléket szemmagasságban helyezze el, hogy láthassa anélkül, hogy levenné a szemét az útról. Győződjön meg róla, hogy megfelelően rögzítette-e a GPS-t vagy az okostelefont, így nem kell aggódnia, hogy az vezetés közben leesik.
  • Ismerje meg még vezetés előtt, hogyan kell működtetni a GPS-eszközt, és használja ki a biztonsági funkciókat, például a hangvezérlést. Mielőtt bármilyen hosszú útra indulna, töltsön egy kis időt azzal, hogy megismerje a GPS-eszközt.
  • Győződjön meg róla, hogy az úticélt helyesen adta meg, és ismeri az általános útvonalat. Ha a GPS-egységet egy utazás során, bérelt autóban használja, győződjön meg róla, hogy az utazás előtt betöltötte az úticélt és útvonalat a GPS-eszközbe.
  • Az úticélt ne vezetés közben írja be a GPS-készülékbe. Használjon hangutasítással rendelkező alkalmazást. A legjobb GPS-rendszerek nagyon jó visszajelzést adnak a járművezetőnek, így rengeteg idő áll rendelkezésre arra, hogy felkészüljenek a közelgő változásokra. A hangutasítások megakadályozhatják a felesleges figyelemelterelést, mivel nem szükséges levenni a szemét az útról, hogy megnézze a GPS-készüléket. Ha az Ön navigációs rendszere nem rendelkezik hangutasítás funkcióval, kérje meg az útitársát, hogy figyelje a GPS-készüléket és navigálja Önt.
  • Mindig tartsa be a közlekedési jelzéseket, mert lehetnek az úton olyan változások, amelyek a GPS információban nem jelennek meg. A lényeg, hogy elsősorban mindig az úton lévő jelzéseket kell figyelni, nem pedig a GPS utasításait. Ha a GPS-készülék azt mondja, hogy forduljon balra, amikor egyértelműen látja a behajtani tilos jelzést, ne hallgasson rá. Minden évben emberek halnak meg amiatt, mert úgy vélik, a GPS-hang parancsot jelent, nem pedig javaslatot.
  • Mindig frissítse a navigációs rendszerét, hogy a legfrissebb útvonaltervezési információk birtokában legyen. Noha sok GPS-eszköz több ezer előre betöltött térképpel vásárolható meg, fontos, hogy folyamatosan frissítse a firmware-t. A firmware frissítésével gondoskodik arról, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást kapja. Ne feledje, hogy a GPS csak egy eszköz, és meghibásodhat. Ne feltételezze, hogy tud mindent, ami az úton történik, és hogy minden esetben naprakész. Elsősorban mindig támaszkodjon az érzékeire és csak ezután a navigációs készülékre.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tegyük biztonságosabbá a vezetést GPS használata közben?

A készüléket szemmagasságban helyezze el, hogy láthassa anélkül, hogy levenné a szemét az útról. Győződjön meg róla, hogy megfelelően rögzítette-e a GPS-t vagy az okostelefont, így nem kell aggódnia, hogy az vezetés közben leesik. Ismerje meg még vezetés előtt, hogyan kell működtetni a GPS-eszközt, és használja ki a biztonsági funkciókat, például a hangvezérlést.

Milyen előkészületeket tegyen, mielőtt hosszú útra indulna GPS-eszköz használatával?

Mielőtt bármilyen hosszú útra indulna, töltsön egy kis időt azzal, hogy megismerje a GPS-eszközt. Győződjön meg róla, hogy az úticélt helyesen adta meg, és ismeri az általános útvonalat. Ha a GPS-egységet egy utazás során, bérelt autóban használja, győződjön meg róla, hogy az utazás előtt betöltötte az úticélt és útvonalat a GPS-eszközbe.

Mire figyeljen, hogy ne terelje el a figyelmét a GPS-készülék használata közben?

Használjon hangutasítással rendelkező alkalmazást, amely megakadályozhatja a felesleges figyelemelterelést, mivel nem szükséges levenni a szemét az útról, hogy megnézze a GPS-készüléket. Mindig tartsa be a közlekedési jelzéseket, mert lehetnek az úton olyan változások, amelyek a GPS információban nem jelennek meg. A lényeg, hogy elsősorban mindig az úton lévő jelzéseket kell figyelni, nem pedig a GPS utasításait.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...