Három hűtőtípus laptopokhoz

laptop hűtés

Ezekben az időkben, amikor minden nyár nagyon meleg, nagyon fontos az olyan megfelelő hűtőpad beszerzése, amely képes lehűteni a laptopot, így Ön nyugodtan folytathatja a rajta végzett munkáját.

A hűtőpadok típusai mérettől, ártól és teljesítménytől függően különböznek egymástól. Néhány hűtőpad olcsóbb, mégis kisebbek és egyszerűbben tisztíthatóak. Másfelől, vannak sokkal nagyobbak, nehezebben tisztíthatóak, amelyek nagyobb laptopokhoz alkalmasak. Mai cikkünkben a piacon elérhető három különböző típusú hűtőpadról lesz szó, amelyek közül válogathat.

1. Hűtőpad, amely a laptoptól függetlenül működik

Az ilyen típusú hűtőpadok vagy ventilátorok műanyagból készültek (a ventilátor lapátkerékből és légelszívóból áll). A ventilátor körül két vagy három telepítési nyílás elhelyezett. A ventilátor és a fő lap csavarokkal egyesített, a ventilátor fedele rögzített. A levegő kimeneti nyílása közvetlenül a bordásfalhoz igazított, amely elvezeti a meleget.

A legtöbb esetben az ilyen típusú hűtőpadok már összeszerelt állapotban kaphatóak, elegendő kivenni őket a dobozból. Amennyiben megtörténik, hogy Önnek kéne összeszerelnie, egyszerűen kövesse a használati útmutatót.

2. A ventilátor kereke a laptophoz rögzített

A piacon ilyen típusú ventilátort is talál. Ennek a típusnak a legnagyobb előnye az, hogy szerkezete kompakt. A nagyon rövid hűtőtömlő a ventilátor körül rögzített, így helyet takarít meg. A ventilátor tartósan rögzített, ami további biztosíték arra, hogy ez a típus sokáig kibírja.

3. Vasdarab és műanyag

A belső  dizájn követelményeitől függően egyes modellek hűtőbordái és a takarólemez hegesztésre kerülnek a hűtőpad levegőtakarójának tetejére, a ventilátor alsó fele és a levegőelszívó egység a takarólemez alá felszereltek. A telepítési módszer egyedi, azonban mégis egyszerű.

Hogyan tisztítsa meg a ventilátort? 

A ventilátor rendszeres tisztítása nagyon fontos feladat. Még mielőtt bármit is tenne, szükséges olyan eszközöket előkészítenie a tisztításhoz, mint kefe, kendő, esetleg csavarhúzó.

Vegye ki a ventilátort a számítógépből. Távolítsa el a hűtőt az alaplaptól. Először távolítsa el az alumínium fóliát, amely a ventilátor és a bordák közt található. Ezt követően távolítsa el a ventilátor fedele körüli csavarokat és vegye ki a ventilátort a hűtőből. Itt sok port fog látni, amelyet el kell tüntetnie.

Távolítsa el a ventilátor fedelét. Ezt követően távolítsa el a fedélen lévő három csavart. Most a ventilátor belsejét és annak kerekét fogja látni.

Tisztítsa meg a portól. Használjon kefét, lágy kendőt vagy fültisztító pálcikát. Amennyiben nagyobb szennyeződés kerül útjába, amelyet nem tud eltávolítani, nedvesítse be a kendőt. Ne essen túlzásba a vízzel.

Tisztítsa meg a hűtő bordáit. Erre például kefét is használhat. Ezt követően szereljen össze mindent. Az összeszerelés során egyetlen lépésről se feledkezzen meg, ügyeljen, hogy mindent visszategyen a helyére, amit levett.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen típusú hűtőpadok érhetők el a piacon?

A hűtőpadok típusai méretüktől, áruktól és teljesítményüktől függően különböznek egymástól. Vannak olcsóbb, kisebb és egyszerűbben tisztítható hűtőpadok, valamint nagyobb, nehezebben tisztítható hűtőpadok, amelyek nagyobb laptopokhoz alkalmasak.

Milyen típusú hűtőpadról lehet olvasni a cikkben?

A mai cikkben három különböző típusú hűtőpadról lesz szó, amelyek közül válogathat. Az egyik típus olyan hűtőpad, amely a laptoptól függetlenül működik, a második típus esetében a ventilátor kereke a laptophoz van rögzítve, a harmadik típus pedig vasdarabból és műanyagból készült.

Hogyan lehet tisztítani a laptop ventilátorát?

A ventilátor rendszeres tisztítása nagyon fontos feladat. Először vegye ki a ventilátort a számítógépből, majd távolítsa el a hűtőt az alaplaptól. Először távolítsa el az alumínium fóliát, majd a ventilátor fedele körüli csavarokat. Távolítsa el a ventilátort a hűtőből, majd tisztítsa meg a portól. Használjon kefét, kendőt vagy csavarhúzót a tisztításhoz.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...