Hogyan csatlakoztasson további monitort a laptopjához?

macbook

Több monitor csatlakoztatása a laptophoz egyáltalán nem probléma. Ez a praktikus tipp megmutatja, hogyan csatlakoztathat több monitort a számítógéphez, ha szükséges. Ezzel a módszerrel több hellyel bővítheti lehetőségeit. Azt is észlelheti, hogy számos modell kizárólag egy, nem pedig kettő vagy három kiegészítő monitor csatlakoztatását teszi lehetővé.

Csatlakoztassa monitorait hordozható számítógépéhez HDMI, Displayport vagy VGA csatlakozók segítségével.

Ha hagyományos számítógépes monitor tulajdonosa, egyszerűen csatlakoztathatja az laptopjához a HDMI port vagy a VGA port használatával. Hogyan? Egyszerűen!

Csatlakoztassa a monitort a HDMI vagy a VGA porthoz a hordozható számítógépen. A legtöbb notebook esetében az Fb vagy az F gomb megnyomása szükséges ahhoz, hogy beállíthassa a második monitort.

Ez lehetővé teszi az asztal kibővítését vagy a kép kivetítését a laptopról a monitorra. Szintén kiválaszthatja, hogy kizárólag egy, vagy két monitort szeretne használni.

Ha laptopja több külső monitort is támogat, tekintse meg annak használati útmutatóját. A legtöbb eszköz erre nem képes, mivel kizárólag egy kiegészítő monitor csatlakoztatását teszi lehetővé.

Ezen felül olyan monitorok is léteznek, mint például az Asus MB168+, amely USB slot segítségével csatlakoztatható. A tápellátás USB kapcsolaton keresztül történik.

Két képernyő egyidejű működtetése VGA, HDMI vagy USB segítségével a legtöbb laptopon probléma nélkül működik.

Csatlakoztassa külső monitorát a laptophoz dokkolóállomás használatával. A Macbook tulajdonosok kimondottan széles választék közül válogathatnak, azonban számos más gyártó termékeit is megtalálhatja online.

Tablet csatlakoztatása mint második monitor

Igen, tabletet is használhat kiegészítő monitorként. Elegendő a Mac iDisplay vagy hasonló Windows program használata a tableten. Ezt követően csatlakoztassa ugyanazon WLAN hálózathoz. Az egyetlen dolog, amelyet meg kell tennie, az a Mac IP címének megadása az alkalmazásban. A tablet USB kábel segítségével is csatlakoztatható a laptophoz. Hasznos, ha utazásai során két monitorra van szüksége, azonban nincs hozzáférése WLAN hálózathoz.

A tabletet konfigurálja monitorként, és máris használhatja azt.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan csatlakoztathatok több monitort a laptopomhoz?

Csatlakoztassa monitorait hordozható számítógépéhez HDMI, Displayport vagy VGA csatlakozók segítségével, majd az Fb vagy az F gomb segítségével beállíthatja a második monitort. Szintén kiválaszthatja, hogy kizárólag egy, vagy két monitort szeretne használni.

Milyen alternatív megoldások vannak az egyébként nem támogatott monitor csatlakoztatásra?

Ezen esetekben olyan monitorokat ajánlunk, mint például az Asus MB168+, amely USB slot segítségével csatlakoztatható, illetve a tablet csatlakoztatás szintén megoldható, ha használ olyan alkalmazásokat, mint a Mac iDisplay.

Hogyan használhatom a tabletet második monitorként?

Csatlakoztassa a tabletet ugyanazon WLAN hálózathoz, majd az alkalmazásban adjon meg egy Mac IP címet. Ha nincs hozzáférése WLAN hálózathoz, a tabletet USB kábel segítségével is csatlakoztathatja a laptophoz. Konfigurálja monitorként, és máris használhatja azt.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...