Hogyan csatlakoztasson további monitort a laptopjához?

Több monitor csatlakoztatása a laptophoz egyáltalán nem probléma. Ez a praktikus tipp megmutatja, hogyan csatlakoztathat több monitort a számítógéphez, ha szükséges. Ezzel a módszerrel több hellyel bővítheti lehetőségeit. Azt is észlelheti, hogy számos modell kizárólag egy, nem pedig kettő vagy három kiegészítő monitor csatlakoztatását teszi lehetővé.

Csatlakoztassa monitorait hordozható számítógépéhez HDMI, Displayport vagy VGA csatlakozók segítségével.

Ha hagyományos számítógépes monitor tulajdonosa, egyszerűen csatlakoztathatja az laptopjához a HDMI port vagy a VGA port használatával. Hogyan? Egyszerűen!

Csatlakoztassa a monitort a HDMI vagy a VGA porthoz a hordozható számítógépen. A legtöbb notebook esetében az Fb vagy az F gomb megnyomása szükséges ahhoz, hogy beállíthassa a második monitort.

Ez lehetővé teszi az asztal kibővítését vagy a kép kivetítését a laptopról a monitorra. Szintén kiválaszthatja, hogy kizárólag egy, vagy két monitort szeretne használni.

Ha laptopja több külső monitort is támogat, tekintse meg annak használati útmutatóját. A legtöbb eszköz erre nem képes, mivel kizárólag egy kiegészítő monitor csatlakoztatását teszi lehetővé.

Ezen felül olyan monitorok is léteznek, mint például az Asus MB168+, amely USB slot segítségével csatlakoztatható. A tápellátás USB kapcsolaton keresztül történik.

Két képernyő egyidejű működtetése VGA, HDMI vagy USB segítségével a legtöbb laptopon probléma nélkül működik.

Csatlakoztassa külső monitorát a laptophoz dokkolóállomás használatával. A Macbook tulajdonosok kimondottan széles választék közül válogathatnak, azonban számos más gyártó termékeit is megtalálhatja online.

Tablet csatlakoztatása mint második monitor

Igen, tabletet is használhat kiegészítő monitorként. Elegendő a Mac iDisplay vagy hasonló Windows program használata a tableten. Ezt követően csatlakoztassa ugyanazon WLAN hálózathoz. Az egyetlen dolog, amelyet meg kell tennie, az a Mac IP címének megadása az alkalmazásban. A tablet USB kábel segítségével is csatlakoztatható a laptophoz. Hasznos, ha utazásai során két monitorra van szüksége, azonban nincs hozzáférése WLAN hálózathoz.

A tabletet konfigurálja monitorként, és máris használhatja azt.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: