Hogyan csináljon a mobiltelefonjából egy távirányítót a televízióhoz?

A televíziók vezérlése már évek óta változatlan. Távirányító segítségével vezérelhetjük, amelyet automatikusan a televízióhoz kapunk. Hogyan lehetne leegyszerűsíteni a vezérlést? Természetesen mobiltelefon használatával, amely manapság szinte mindent tud!

Néhány mobiltelefon automatikusan használható távirányítóként, másokat viszont módositani kell, hogy e célra is használhatóak legyenek. Nézzük ezt meg közösen.

Infravörös funkció

Az infravörös sugárzás olyan elektromágneses sugárzásra utal, amelynek hullámhossza meghaladja a vörös látható fényt. A mobiltelefon képes információkat továbbítani az infravörös interfészen keresztül. Egy ilyen interfész vezérelheti a televíziót, a légkondicionálót vagy más telefont, ha mindkettőjük rendelkezik infravörös interfésszel.

Samsung Galaxy S20 Ultra, 5G/LTE, Dual SIM, Fekete, 128GB

És hogyan lehet ilyesmit használni? Ha infravörös funkciót használ, kapcsolja azt be a számítógép infravörös portja közelében. Ezt követően automatikusan keresse ki a jelet. Ha sikeres lesz, a rendszer lapon megjelenik az infravörös csatlakozást jelző ikon. Ez lehetővé teszi, hogy egyik fájlt a másik után továbbítsa.

A fájlok ezen a funkción keresztül történő továbbításának hátránya, hogy sok energiát fogyaszt. Még többet, mint a Bluetooth technológia. Ha hosszabb időn át fogja használni ezt a technológiát, az hatással lesz az akkumulátor üzemidejére. Ez a kapcsolat rövid távolságot igényel, ami körülbelül egy méter, és nem lehet az útban akadály.

Infravörös funkció nélküli mobiltelefonok

Amennyiben az Ön telefonja nem rendelkezik infravörös funkcióval, univerzális vezeték nélküli IR vezérlőre lesz szüksége. Ez 3,5 mm típusú port. Ez a port fülhallgatókban is használatos. Kicsi, azonban hatékony és az Android és iOS okostelefonokkal is kompatibilis. Így nem fog kellenie a távirányítót keresni, egyszerűen mobiltelefonjával is válthat csatornát.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: