Hogyan csináljon a mobiltelefonjából egy távirányítót a televízióhoz?

mobiltelefon

A televíziók vezérlése már évek óta változatlan. Távirányító segítségével vezérelhetjük, amelyet automatikusan a televízióhoz kapunk. Hogyan lehetne leegyszerűsíteni a vezérlést? Természetesen mobiltelefon használatával, amely manapság szinte mindent tud!

Néhány mobiltelefon automatikusan használható távirányítóként, másokat viszont módositani kell, hogy e célra is használhatóak legyenek. Nézzük ezt meg közösen.

Infravörös funkció

Az infravörös sugárzás olyan elektromágneses sugárzásra utal, amelynek hullámhossza meghaladja a vörös látható fényt. A mobiltelefon képes információkat továbbítani az infravörös interfészen keresztül. Egy ilyen interfész vezérelheti a televíziót, a légkondicionálót vagy más telefont, ha mindkettőjük rendelkezik infravörös interfésszel.

Samsung Galaxy S20 Ultra, 5G/LTE, Dual SIM, Fekete, 128GB

És hogyan lehet ilyesmit használni? Ha infravörös funkciót használ, kapcsolja azt be a számítógép infravörös portja közelében. Ezt követően automatikusan keresse ki a jelet. Ha sikeres lesz, a rendszer lapon megjelenik az infravörös csatlakozást jelző ikon. Ez lehetővé teszi, hogy egyik fájlt a másik után továbbítsa.

A fájlok ezen a funkción keresztül történő továbbításának hátránya, hogy sok energiát fogyaszt. Még többet, mint a Bluetooth technológia. Ha hosszabb időn át fogja használni ezt a technológiát, az hatással lesz az akkumulátor üzemidejére. Ez a kapcsolat rövid távolságot igényel, ami körülbelül egy méter, és nem lehet az útban akadály.

Infravörös funkció nélküli mobiltelefonok

Amennyiben az Ön telefonja nem rendelkezik infravörös funkcióval, univerzális vezeték nélküli IR vezérlőre lesz szüksége. Ez 3,5 mm típusú port. Ez a port fülhallgatókban is használatos. Kicsi, azonban hatékony és az Android és iOS okostelefonokkal is kompatibilis. Így nem fog kellenie a távirányítót keresni, egyszerűen mobiltelefonjával is válthat csatornát.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan lehetne leegyszerűsíteni a televízió vezérlését?

Lehetőség van arra, hogy mobiltelefonunkat használjuk távirányítóként. Infravörös interfészen keresztül lehet ezeket a készülékeket vezérelni.

Mire van szükség a mobiltelefon infravörös használatához?

Akiknek nincs infravörös funkciójú telefonjuk, azoknak a telefonjukhoz univerzális, vezeték nélküli IR vezérlőre lesz szükségük.

Milyen hátrányai lehetnek az infravörös funkció használatának?

Az infravörös funkció általános problémája az, hogy sok energiát használ, ezért hatással lehet az akkumulátor üzemidejére. Ez a kapcsolat rövid távolságot igényel, ami körülbelül egy méter, és nem lehet az útban akadály.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...