Hogyan derítsd ki, hogy igazi vagy hamisítvány egy Apple AirPods Pro fülhallgatód?

airpod

Az Apple AirPods Pro fülhallgató megérkezése rengeteg vásárló figyelmét felkeltette. Mivel rendelkezik aktív zaj elnyomó funkcióval, ezért nagyban nőtt a kínált hang minősége. Viszont hatalmas mennyiségű olcsó, hamisított AirPods Pro fülhallgató is elárasztotta a piacot. Az áron felül hogyan tudjuk megállapítani, hogy egy AirPods Pro fülhallgató eredeti vagy hamisítvány?

Az eredeti AirPods Pro fülhallgató Apple H1 chipet használ, a custom-made chip. A másolat AirPods Pro fülhallgató Qualcomm TWS fejhallgató chipet használ, QCC rendszerrel. Ez a chip is elnyomja a zajt, tehát a hamis Airpods Pro fülhallgató kinézetében és funkciójában is nagyon hasonló az eredetihez. Ennek ellenére létezik pár módja annak, hogy megkülönböztessük egymástól az eredeti és a hamis AirPods Pro fülhallgatót.

Használd a félugró ablakot, hogy kiderítsd, eredeti vagy hamis az AirPods Pro fülhallgatód

Először is ahhoz, hogy kiderítsd, hogy eredeti vagy hamisítvány-e az AirPods Pro fülhallgatód, győződj meg róla, hogy az iOS operációs rendszer 13. verziójú vagy attól újabb.

Apple AirPods

Ha kinyitod az AirPods Pro fülhallgató akkumulátor tok fedelét, az Apple készülékeden felugrik egy ablak. A hamisítvány Apple AirPods Pro fülhallgató esetében csak azt jelzi, hogy 50% - 100% az akkumulátor feszültségi szintje, míg az eredeti Airpods Pro fülhallgató esetében azt is mutatja, hogy milyen a bal és a jobb oldali fülhallgató töltöttségi szintje, valamint mutatja a töltő tok töltöttségi szintjét is.

Szomorú hír azonban, hogy ezzel még mindig nem zárhatjuk ki a hamisítványt, ugyanis néhány igazán jó minőségű Airpods Pro fülhallgató hamisítvány már ezt a felugró ablakot is mesterien lekoppintotta, szóval a kapcsolódást jelző felugró ablak csak néhány fülhallgatóról árulja el, hogy hamis-e. Nem használhatjuk egyértelmű bizonyítékként, hogy eredeti termékkel van-e dolgunk.

Most vedd ki az egyik Airpod Pro fülhallgatót, például a jobb oldalit, a töltő tokból (a másikat, esetünkben a bal oldalit hagyd a töltő tokban). Az eredeti Airpods Pro fülhallgató csatlakoztató felugró ablaka ekkor meg fog változni:

Mivel a bal oldali AirPod Pro fülhallgató még mindig a töltő tokban van, a felugró ablakban a bal oldalit jelző ikonnál továbbra is egy villám látható, amely azt jelzi, hogy a fülhallgató töltődik. A jobb oldali fülhallgató jele eközben nem töltődik, nincs mellette villám szimbólum, hiszen már nincs a töltő tokban. Ilyen esetekben a jobb oldali fülhallgatót ugyanúgy használhatod zenehallgatásra. Az Apple W1 és H1 chip megengedik, hogy a fülhallgató bármelyik felét úgy használd, mint a fő készüléket. Körülbelül 10 perc zenehallgatás után azt láthatod, hogy a jobb oldali fülhallgató töltöttségi szintje jelentősen csökkent, míg a bal oldali fülhallgató továbbra is töltődik. Ha már feltöltődött, akkor a töltöttségi szintje 100%-on marad. 

A legnagyobb különbség az eredeti Airpods Pro fülhallgató és a hamisítvány között, hogy a két oldali fülhallgató más-más töltöttségi szintet tud mutatni a felugró ablakon. A legnagyobb különbség az eredeti Airpods Pro fülhallgató és a hamisítvány között, hogy a fülhallgató két része egymástól függetlenül is tudja mutatni a saját töltöttségi szintjét. Persze a legjobb minőségű hamisítványok bizonyos százaléka is képes erre.

airpod
airpod

Hasonlítsd össze az Airpods Pro fülhallgatód sorozatszámát, hogy kideritsd az igazat

Ha az előző két lépésben sikerrel jártál, de még mindig kétségeid vannak, akkor jöjjön egy másik módszer, amelyet hosszadalmassága miatt hagytunk későbbre. Ebben a lépésben már 100 % bizonyossággal megállapíthatod, hogy eredeti vagy hamisítvány AirPods Pro fülhallgatóval van-e dolgod. Az Airpods Pro fülhallgató szoftvere, akárcsak az iPhone mobiltelefonoké, ugyancsak frissíthető OTA (over-the-air azaz a levegőn keresztül) segítségével. Még a legjobb minőségű hamisítványok sem képesek erre a szolgáltatásra.

  1. lépés: lépj be az iPhone mobiltelefonod általános beállításaiba és nyisd meg az információk menüpontot.
  2. lépés: Kapcsold egyszer be majd ki az AirPods Pro fülhallgató töltő tokját.  Ekkor a SEID üzenet alatt megjelenik az AirPods Pro fülhallgató menü eleme.
  3. lépés: kattints rá az AirPods Pro fülhallgató töltő doboz gyártási számának megtekintéséhez.
  4. lépés : Hasonlítsd össze a gyártási számot a töltő tok borítás bal oldalán felül a mélyedésben található gyártási számmal. Ha azt látod, hogy mind a három gyártási szám megegyezik, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy eredeti fülhallgatóval van dolgod, hiszen három konzisztens számú hamisítványt nehéz lenne elkészíteni. Ha az egyik szám nem egyezik a többivel, akkor sajnos kétségtelenül hamisítvány.

Párosíts 2 pár AirPods fülhallgatót, hogy kiderítsd, eredeti vagy hamis az AirPods Pro fülhallgatód

Lehet, hogy már hallottál róla, hogy az iOS 13 operációs rendszer egyik legnagyobb újdonsága, hogy a készülékhez két pár Airpods Pro fülhallgatót is csatlakoztathatsz egyszerre (megosztott audio kapcsolat). Jelenleg ezt a lehetőséget csak az eredeti Airpods Pro fülhallgatók és Beats fejhallgatók támogatják.

Ezt a következő módon érheted el: hogyan párosítsunk két Apple Airpods fülhallgatót egyszerre. 

Ha az iOS 13 operációs rendszerű mobiltelefonod nem tud egyszerre két Airpods Pro fülhallgatóhoz csatlakozni, akkor legalább az egyik fülhallgató biztosan hamisítvány.

Összegzés

Sikerült kipróbálnod a fent említett módszereket? Egyszerű, igaz? Ha nem szeretnéd hamisítványokra költened a pénzed, akkor mindenképpen keress fel egy hivatalos viszonteladót. Természetesen az olcsóbb fülhallgatók között is találhatsz olyat, amelynek a minősége kielégítő lesz számodra, de egy gyanúsan olcsó Airpods Pro fülhallgató esetében légy nagyon óvatos.

Gyakran ismételt kérdések

Melyik chipet használja az eredeti Apple AirPods Pro fülhallgató?

Az eredeti AirPods Pro fülhallgató Apple H1 chipet használ, a custom-made chip.

Milyen módon tudjuk megkülönböztetni az eredeti és a hamisított AirPods Pro fülhallgatót?

Kérhetjük az iOS operációs rendszer 13. verziójú vagy attól újabb verzióját, majd ha kinyitjuk az AirPods Pro fülhallgató akkumulátor tok fedelét, az Apple készülékünkön egy felugró ablak jelenik meg. Az eredeti AirPods Pro fülhallgató felugró ablaka átfogóbb információkkal szolgál az akkumulátor feszültségi szintjén kívül, mivel azt is mutatja, hogy milyen a bal és a jobb oldali fülhallgató töltöttségi szintje, valamint mutatja a töltő tok töltöttségi szintjét is.

Mennyire megbízható az AirPods Pro fülhallgató eredetiségét jelző felugró ablak?

A kapcsolódást jelző felugró ablak csak néhány eredeti termékre jellemző, és könnyedén lemásolható, így nem használható egyértelmű bizonyítékként, hogy eredeti termékkel van-e dolgunk. A másik módszer, hogy kivesszük a jobb oldali fülhallgatót a töltő tokból, és ha a villám-szimbólum eltűnik, akkor ez egy hasznos jelző lehet az eredeti termék esetében, de a hamisítványok már erre is alkalmazzák a mérnöki trükköket.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...