Hogyan derítsük ki az elfelejtett Wi-Fi jelszót

Xiaomi Mi USB WiFi erősítő

A Wi-Fi hálózathoz történő csatlakozáshoz jelszó megadása szükséges. Amennyiben nem saját otthonában van, legyen óvatos a nyilvános hálózatokkal, ugyanis veszélyekkel fenyegetnek, valamint figyeljen a biztonsági intézkedésekre. A Wi-Fi jelszót meg kéne jegyeznie, hogy elkerülje egy másik számítógép behatolását a hálózatba. Mit tegyen akkor, ha elfelejtette a jelszót? Hálózata mindörökre halálra van ítélve és már sosem fog tudni hozzáférni? Nem kell ettől tartania. Számos különböző megoldás van, amelyek lehetővé teszik, hogy újra uralma legyen a hálózata felett. Amennyiben semmi sem működik, vissza kell állítania a routert és újra be kell állítania az előre megadott jelszót. Amennyiben ilyesfajta műveleteket szeretne végrehajtani, azt javasoljuk, hogy használjon hagyományos asztali számítógépet és ne laptopot.

Nézze meg a routert

Amennyiben még sosem változtatta meg a router jelszavát, akkor annak még mindig a gyártó által beállítottnak kell lennie. A következő tippeket kéne használnia a felhasználás érdekében:

 • Ellenőrizze a routert. Rengeteg gyártó a router házára írja rá a jelszót. Az alsó részen megtalálhatja azt. Amennyiben az elejétől fogva nem változtatta meg a jelszót, ennek működnie kéne.
 • Ellenőrizze a telepítési útmutatót. Ha a router azonosítói nincsenek a tokon, akkor valószínűleg a kézikönyvekben találhatóak meg. Ellenőrizze őket és lehet, hogy megtalálja.
 • Használja a WPS gombot: az olyan Wi-Fi hálózathoz való csatlakozásra, amelyet nemrégiben használt, nem szükséges újból megadnia a jelszót. A számítógép emlékszik rá. WPS megnevezésű gyors csatlakozást is választhat. Ez lehetővé teszi, hogy a jelszó megadása nélkül csatlakozzon a routerhez a routeren lévő fizikai gomb megnyomása segítségével. Egyszerűen nyomja meg a routeren lévő gombot és kezdje el csatlakoztatni az eszközt.

Amennyiben folyamatosan csatlakozva van, azonban nem tudja a jelszót – Windows

Amennyiben folyamatosan csatlakozva van a hálózatra, amely jelszavát ki szeretné találni, Windows rendszeren tegye a következőket: 

 • Kattintson az egér jobb gombjával a kijelző jobb alsó sarkában lévő, hálózatot jelző ikonra. Ez a jel apró lépcsőkre hasonlít. Ezt követően két hálózati lehetőségnek kéne megjelennie. Problémák megoldása és a Hálózat és internet beállításainak megnyitása.
 • Kattintson a „Hálózat és internet beállításainak megnyitása” vagy a „Hálózat és internet beállításai” lehetőségek egyikére.
 • Kattintson a „Wi-Fi” lehetőségre a megjelenő ablak bal oldalán.
 • Az oldal jobb oldalán a „kapcsolódó beállítások” menüpontnál válassza az „Adapter beállításainak módosítása” lehetőséget. A vezérlőpanel ablaka jelenik meg.
 • Válassza ki az aktuális Wi-Fi hálózatot. Látnia kéne egy számítógépet ábrázoló ikont zöld hálózati sávokkal. Ez azt a vezeték nélküli hálózatot rejti, amire Ön épp csatlakozva van.
 • Kattintson az egér jobb gombjával az „Állapot” lehetőségre. Windows 10 rendszeren a parancsikont a fájlböngésző címsor alatt is megtalálja.
 • Menjen a kinyílt ablak közepén található “Wireless Properties” lehetőségre.
 • Kattintson a „Biztonság” kártyára az ablak felső részében. Egy olyan oldal nyílik meg, amely Hálózati biztonsági kulcs feliratot tartalmaz, ahol a Wi-Fi jelszó tárolva van. Most már csak meg kell jelenítenie a jelszót a használat érdekében.

Amennyiben folyamatosan csatlakozva van, azonban nem tudja a jelszót – MacOS

Amennyiben folyamatosan csatlakozva van a hálózatra, amely jelszavát ki szeretné találni, MacOS rendszeren tegye a következőket: 

Nyissa meg a Mac rendszer “Finder”-ét. 

 • Kattintson a kijelző felső részén lévő “Go”-ra és válassza az “Utilities” lehetőséget. 
 • Ezt követően menjen a “ Hozzáférés a kulcstartóhoz” tételre, amely egy kulcscsomóra emlékeztet. 
 • Ezt követően egyszerűen keresse meg annak a hálózatnak nevét, amely jelszavát próbálja megfejteni. Válassza ki és ellenőrizze a jelszót.
 • Hasonlóképpen, mint a Windows rendszeren, rá kell kattintania a „jelszó megjelenítése” lehetőségre annak érdekében, hogy az megjelenjen. A rendszer ezt követően kéri a számítógép rendszergazdai jelszavát, és annak megadása után máris hozzáférhet a hálózati jelszóhoz.

Indítsa újra a routert

Amennyiben a korábban leírt módszerekkel nem sikerült megszereznie a jelszót, már csak egyetlen választása van. Indítsa újra a routert. Ez nem teszi lehetővé a jelszó beállítását az Ön által választott jelszóra, azonban a gyártó által beállított eredeti jelszót fogja beállítani. Ez az a jelszó, amelyről cikkünk elején ejtettünk szót, amelyet a routeren vagy a használati útmutatóban talál. A router újraindítása minden csatlakoztatott eszközt leválasztja, ez az utolsó lehetőség. A routeren megtalálja a „Reset” gombot, amely leggyakrabban az eszköz hátulsó részén helyezkedik el, egy toll hegyével, vagy valami egyéb vékony tárggyal szükséges meggyomni.

A reset gomb megnyomásával és harminc másodpercen át történő megtartásával végezze el az újraindítást. A harminc másodperc eltelte után engedje el a gombot és a router önmaga újraindul. Ezt követően hozzon létre saját, önálló jelszót, amelyet meg fog jegyezni és tudni is fogja azt.

Ezt követően csatlakozhat a Wi-Fi-re és problémamentesen használhatja internetét.

Gyakran ismételt kérdések

Question 1: Mi történik, ha elfelejtem a Wi-Fi jelszavamat?

Válasz: Ha elfelejti a Wi-Fi jelszavát, számos megoldás áll rendelkezésére. Próbálja meg ellenőrizni a routert, használja a WPS gombot vagy állítsa vissza a routert az előre beállított jelszóra.

Question 2: Hogyan lehet megtalálni a router jelszavát?

Válasz: Ha még sosem változtatta meg a router jelszavát, akkor az alapértelmezett jelszó azonosítható a routeren vagy a telepítési útmutatóban. Ha nem találja, használja a WPS gombot vagy kérje a gyártó segítségét.

Question 3: Hogyan lehet megtudni a Wi-Fi jelszót a folyamatosan csatlakoztatott eszközön Windows rendszeren?

Válasz: Ha folyamatosan csatlakoztatva van a hálózatra, amely jelszavát ki szeretné találni, a Windows rendszerben kattintson az egér jobb gombjával a hálózatot jelző ikonra. Ezután kattintson a „Hálózat és internet beállításainak megnyitása” lehetőségre, majd a „Wi-Fi” opcióra a megjelenő ablak bal oldalán és a „kapcsolódó beállítások” beállításra a jobb oldalon.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...