Hogyan használjuk a 3D nyomtató tollakat a saját lenyűgöző műalkotások létrehozására

nyomtato tollak

A 3D nyomtató tollak olyanok, mint egy kézi 3D nyomtató. Ugyanazt a fűtőbetétet és extrudálót használják, mint az asztali 3D nyomtatók.

Szeretne egy stencilt készíteni a saját fantáziája alapján? Próbálja ki a 3D nyomtató tollakat! 

Bevezetés a 3D nyomtató tollak világába 

A 3D nyomtató tollak (más néven 3D tollak) olyanok, akárcsak egy kézi 3D nyomtató. Ugyanazt a típusú fűtőbetétet és extrudálót használják, akárcsak az asztali 3D nyomtatók. A különbség, hogy nem egy számítógépes program és motor irányítja őket, hanem Ön, a szabad kezével. Úgy működnek, hogy olvadáspontig melegítik a műanyag 3D nyomtató szálat, majd az anyagot az extrudáló hegyen keresztül nyomják át.

A 3D nyomtatót tollak nagyon hasonlóan működnek, mint egy forró ragasztópisztoly. Az olvadt műanyag nagyon puha, és a felületre fuzionálhatja, valamint bármilyen alakba formázhatja, amilyenbe csak szeretné. A forró műanyag hőmérséklete, amint elhagyja a toll hegyét, nagyon gyorsan csökken. Pár másodperc elteltével a műanyag megkeményedik és megőrzi az alakját, akármilyenbe is formázták előtte.

Ezek a tollak széles körben használhatók. A műanyaggal olyan hatékonyan lehet rajzolni, hogy a műanyag bármilyen alakba átdolgozható és a legtöbb felületre felvihető. Készíthet vele akár dekoratív elemeket is a hétköznapi tárgyakra. Gyakorlattal akár 3D rajzokat is készíthet az üres térbe. Ezeket a tollakat más 3D nyomtatott tárgyak módosítására vagy javítására is használhatja.

nyomtato tollak
nyomtato tollak

Hogyan használjuk a 3D nyomtatót tollakat öt lépésben?

Első lépés: Csatlakoztassa a tápegységet és kapcsolja be.

Második lépés: Rakja össze a 3D nyomtató tollat. Válassza ki a 3D nyomtató szálat és bizonyosodjon meg róla, hogy a tolla kompatibilis ezzel a típusú 3D nyomtató szállal.

Harmadik lépés: Állítsa be a hőmérsékletet. Ha a 3D nyomtató tollat különféle 3D nyomtató szálak használatára tervezték, akkor válassza ki a megfelelő hőmérsékleti beállítást a kiválasztott 3D nyomtató szálhoz. Ezután várjon, amíg a 3D nyomtató toll fel nem melegszik – a legtöbb 3D nyomtató toll modell esetében egy fényjelzés mutatja, hogy már elég magas-e a hőmérséklete.

Negyedik lépés: Helyezze be a 3D nyomtató szálat a szál bemeneti portba csúsztatva. Miután helyesen behelyezte a 3D nyomtató szálat, nyomja meg az extrudáló gombot. Ebben a pillanatban érezni fogja a belső motor máködését, ahogy húzni kezdi a 3D nyomtató szálat.

Ötödik lépés: Állítsa be a sebességet. Az extrudáló gomb lenyomva tartásával, amíg az olvadt 3D nyomtató szál el nem kezd kijönni a 3D nyomtató toll hegyéből, beállíthatja a nyomtatás sebességét annak megfelelően, hogy mit és hogyan szeretne nyomtatni.

nyomtato tollak
nyomtato tollak

Ezek az instrukciók alapvető lépések. Természetesen minden 3D nyomtató tollnak megvannak a maga jellegzetességei, de a használat alapelve nagyjából ugyanolyan. Engedje szabadjára a fantáziáját és a kreativitását!

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a 3D nyomtató toll, és hogyan működik?

A 3D nyomtató toll olyan, mint egy kézi 3D nyomtató. Ugyanazt a típusú fűtőbetétet és extrudálót használják, mint az asztali 3D nyomtatók. Működésük során olvadáspontig melegítik a műanyag 3D nyomtató szálat, majd az anyagot az extrudáló hegyen keresztül nyomják át. Nagyon hasonlóan működnek, mint egy forró ragasztópisztoly, és az olvadt műanyagot a felületre fuzionálhatják és bármilyen alakba formázhatják.

Milyen alkalmazásokra használhatók a 3D nyomtató tollak?

Ezek a tollak széles körben használhatók. A műanyaggal olyan hatékonyan lehet rajzolni, hogy a műanyag bármilyen alakba átdolgozható és a legtöbb felületre felvihető. Dekoratív elemeket készíthet vele a hétköznapi tárgyakra, 3D rajzokat hozhat létre az üres térbe, és akár más 3D nyomtatott tárgyak módosítására vagy javítására is használhatja.

Hogyan használjuk a 3D nyomtatótollakat öt lépésben?

Első lépés: Csatlakoztassa a tápegységet és kapcsolja be. Második lépés: Rakja össze a 3D nyomtató tollat és válassza ki a 3D nyomtató szálat, bizonyosodjon meg róla, hogy a tolla kompatibilis ezzel a típusú 3D nyomtató szállal. Harmadik lépés: Állítsa be a hőmérsékletet, választva a megfelelő hőmérsékleti beállítást a kiválasztott 3D nyomtató szálhoz, majd várjon, amíg a 3D nyomtató toll felmelegszik. Negyedik lépés: Helyezze be a 3D nyomtató szálat a szál bemeneti portba csúsztatva, és nyomja meg az extrudáló gombot. Ötödik lépés: Állítsa be a sebességet az extrudáló gomb lenyomva tartásával, hogy beállíthassa a nyomtatás sebességét annak megfelelően, hogy mit és hogyan szeretne nyomtatni.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...