Hogyan használjuk a mobiltelefonunkat Wi-Fi routerként

telefon

Néha, utazás vagy technikai problémák miatt Wi-Fi hozzáférés nélkül maradhatunk. Ennek hála a számítógépen vagy mobiltelefonon történő munka korlátozva lehet. Minden ilyesfajta termék függ a hálózattól. Nem fontos, hogy iOS vagy Android operációs rendszerű készülék tulajdonosa, mindkét esetben képes Wi-Fi hálózatot létrehozni, ennek hála notebookja is csatlakozhat az internetre. Ma részletesen elmondjuk, hogyan.

Az iPhone Wi-Fi routerként való használata

Annak érdekében, hogy iPhone készülékéről használja az internetet Mac notebookján, fontos, hogy a mobiltelefon beállításaiban kiválassza a „Személyes hotspot” lehetőséget. Amennyiben ezzel készen van, haladhatunk is tovább.

Apple iPhone 11, 64GB, Sárga

Saját hálózatát Bluetooth vagy Wi-Fi, esetleg USB kábel használatával hozhatja létre. Az első megoldás a legjobb, ugyanis az használható a legegyszerűbben. Amint bekapcsolja a Wi-Fi-t a készülékén, a számítógépen a mobiltelefon nevével ellátott hálózat jelenik meg, amelyre csatlakozhat. A jelszó egyszerűen megváltoztatható a beállításokban.

Amennyiben nem rendelkezik Apple márkájú notebookkal, hanem más márkájú notebook van tulajdonában, a beállítási folyamat hasonló lesz.

Android mobiltelefon Wi-Fi routerként való használata

Amennyiben Android operációs rendszerű mobiltelefon tulajdonosa, akkor az alábbiak szerint kell eljárnia. A mobiltelefon Beállításaiban kattintson a „Több” menüpontra. A beállításokban egyszerűen kattintson „Az internet és Wi-Fi megosztása” lehetőségre és aktiválja a „Wi-Fi hozzáférési pont létrehozása” lehetőséget.

Hasonlóképpen, mint az iPhone esetében, az eszközt az elérhető hálózatok közt kell keresni, ahol egyszerűen csatlakozhat a hálózatra. A jelszó a beállításokban rendkívül egyszerűen megváltoztatható.

Az akkumulátor üzemideje

Ügyeljen arra, hogy Wi-Fi sugárzás során a mobiltelefon sokkal gyorsabban lemerül, mint átlagos webes böngészés során. Ennek leginkább az az oka, hogy az adatkapcsolaton felül a Wi-Fi és a Bluetooth lehetőségek is be vannak kapcsolva az eszközön.

Gyakran ismételt kérdések

Miért korlátozhatja az utazás vagy a technikai problémák a Wi-Fi hozzáférést?

Ezek a tényezők befolyásolhatják a Wi-Fi hozzáférhetőséget, amely korlátozhatja a számítógépen vagy mobiltelefonon történő munkát.

Mely készülékekre alkalmazható Wi-Fi hálózat létrehozása?

Mind az iOS, mind az Android operációs rendszerű készülékek képesek Wi-Fi hálózatot létrehozni, így notebookok is csatlakozhatnak az internetre.

Milyen beállítási folyamatokra van szükség az iPhone és az Android telefon Wi-Fi routerként való használatához?

Az iPhone készülék esetében be kell állítani a "Személyes hotspot" lehetőséget, majd létrehozni Wi-Fi hálózatot Bluetooth vagy Wi-Fi használatával. Az Android mobiltelefon esetében az "Az internet és Wi-Fi megosztása" lehetőséget kell aktiválni, majd létrehozni a Wi-Fi hozzáférési pontot.

Mire kell ügyelni a mobiltelefon Wi-Fi sugarázása során?

Meg kell figyelni, hogy a mobiltelefon akkumulátora sokkal gyorsabban lemerülhet a Wi-Fi sugárzás során, mint általában, mivel az adatkapcsolaton kívül a Wi-Fi és a Bluetooth is be vannak kapcsolva az eszközön.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...