Hogyan készítsen gyorsan felvételt Xiaomi mobiltelefonja képernyőjéről?

xiaomi

Manapság már tényleg gyakori, hogy felvételt szeretnénk készíteni a saját telefonunk kijelzőjéről. A következő cikkben bevezetjük Önt a felvétel készítés rejtelmeibe. Leírjuk Önnek, hogy hogyan készíthet könnyedén és gyorsan felvételeket a Xiaomi Mi mobiltelefonja képernyőjéről – mégpedig öt különböző módszer segítségével. A viszonylag közismert "három ujj lefelé húzása", a "hangerő gomb és bekapcsoló gomb lenyomva tartása hosszan" és az "értesítési panel gyorsválasztó" módszerek mellett, amelyeket már régebb óta is ismerhetünk, van két másik módszer is, amelyekről mindenképpen tudnia kéne!

1. Három ujj lefelé húzása

Ez a funkció hivatalosan a MIUI 8 fejlesztői kiadással jelent meg, 2016 július nyolcadikán. Nagy népszerűségnek örvend a MIUI felhasználók körében. Valójában a "három ujj lefelé húzása" egy "gomb és gesztus gyorsválasztó" a mobiltelefonban, amely képernyőfotók készítésére szolgál. Természetesen sokan inkább a „Home” gombot tartják hosszan lenyomva, vagy más, testreszabott gesztust használnak.

2. Hangerő gomb és bekapcsoló gomb hosszan lenyomva tartása

Ez a módszer nagyon egyszerű és az Android operációs rendszerű mobiltelefonok körében is univerzális módszernek számít. Az egyetlen dolog, amit tennie kell, hogy hosszú ideig lenyomva kell tartania a hangerő gombot és a bekapcsoló gombot. Szerintünk mindenki ismeri ezt a funkciót. Természetesen a Xiaomi Mi mobiltelefonok is támogatják ezt a felvétel készítő módszert a képernyőről.

3. Húzza le az értesítési panelt, majd koppintson a képernyőfotó (screenshot) lehetőségre

A Xiaomi okostelefon MIUI értesítések panelében keresse ki a képernyőfotó (screenshot) lehetőséget, majd koppintson rá, hogy a mobiltelefon automatikusan készítsen egy gyors felvételt a mobiltelefon képernyőjéről.

4. Használja a Quick ballt a képernyőfotó készítésére

Válassza ki a [Beállítások] - [Haladó beállítások] menüpontot, majd keresse ki a [Quick ball] funkciót, válassza a megnyitást, koppintson a képernyőfotó (screenshot) ikonra, hogy gyorsan és automatikusan tudjon felvételt készíteni a képernyőről.

5. Xiao Ai asszisztens

Ha nem szeretné a kezét használni a felvételek készítéséhez, akkor a Xiao Ai hangasszisztense segítségével is készíthet felvételt: App jelszó - shot vagy screenshot.

Összegzés

Sok mobilszaki szerint a legjobb, ha a szoftver segítségével készítünk felvételt a mobiltelefon képernyőjéről. Ez a módszer viszonylag csökkenti a hardver veszteségeit és elkerülhetők a hibás műveletek. Szerintük az első módszer, a három ujj lefelé húzása a legjobb választás, hiszen ez egy gomb és gesztus gyorsválasztás a mobiltelefonban, amely képernyőfotók készítésére szolgál. Természetesen, ha szeret kísérletezni a hangjával, a Xiao Ai asszisztens felébresztése is jó ötlet lehet.

Gyakran ismételt kérdések

1. Hogyan készíthetek felvételt a Xiaomi Mi mobiltelefon képernyőjéről a három ujj lefelé húzása módszerrel?

A "három ujj lefelé húzása" egy gomb és gesztus gyorsválasztó a mobiltelefonban, amely képernyőfotók készítésére szolgál. A funkció a MIUI 8 fejlesztői kiadással jelent meg, és nagy népszerűségnek örvend a MIUI felhasználók körében.

2. Hogyan készíthetek felvételt a Xiaomi Mi mobiltelefon képernyőjéről a hangerő gomb és bekapcsoló gomb hosszan lenyomva tartása módszerrel?

Ez a módszer nagyon egyszerű és az Android operációs rendszerű mobiltelefonok körében is univerzális módszernek számít. Az egyetlen dolog, amit tennie kell, hogy hosszú ideig lenyomva kell tartania a hangerő gombot és a bekapcsoló gombot. A Xiaomi Mi mobiltelefonok is támogatják ezt a felvétel készítő módszert a képernyőről.

3. Hogyan készíthetek felvételt a Xiaomi Mi mobiltelefon képernyőjéről a Xiao Ai asszisztens segítségével?

Ha nem szeretné a kezét használni a felvételek készítéséhez, akkor a Xiao Ai hangasszisztense segítségével is készíthet felvételt: App jelszó - shot vagy screenshot. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy hanggal irányítsa a képernyőfotó készítését.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...