Hogyan mentsük meg a víztől megrongálódott bluetooth fejhallgatónkat

A bluetooth fejhallgatók manapság a teljesen általános használati tárgyak közé tartoznak. Mivel kábellel nem rendelkeznek, használatuk egyszerű és praktikus. Mindennapi viseletre, sportoláshoz, de utazáshoz is egyaránt alkalmasak. Mi a teendő, ha a bluetooth fejhallgatója vízzel érintkezik?

Hogyan lehet megjavítani a megrongálódott fejhallgatót?

Annak ellenére, hogy a bluetooth fejhallgatók nagyon praktikusak, egy hátrányuk is van. Többségük nem vízálló. Éppen ezért, amennyiben előfordult, hogy fejhallgatója vízzel érintkezett, egy útmutatással rendelkezünk a hiba elhárítására. 

Amennyiben a fejhallgató azzal a dobozzal együtt esett a vízbe, amelyben tárolva és töltve van, fontos kivenni, és a fejhallgatót és a dobozt is megtörölni. A legjobb megoldás, ha erre nedvszívó anyagot használ. Így sokkal gyorsabban és hatékonyabban eltávolítja a vizet.

Ezt követően a terméket tegye jól szellőző helyre. Kerülje el a hajszárítóval történő szárítást. A meleg levegő károsíthatja a terméket. A fejhallgatót semmi esetre se tegye a töltődobozba.

Pár óra elteltével, mind a fejhallgatót, mind a dobozt tegye egy zsákba, amelybe egy jó nedvszívó képességű dolgot helyezett. Például rizst. A piacon szárítószerként használható különféle termékek találhatóak, amelyek gondoskodnak fejhallgatójáról.

Ezt követően a fejhallgatónak már jól kellene dolgoznia. 

Amennyiben előfordul, hogy a fejhallgató rosszul dolgozik, mindenféleképpen forduljon szakemberhez, aki ellenőrzi azt.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: