Hogyan mentsük meg a víztől megrongálódott bluetooth fejhallgatónkat

fülhallgató

A bluetooth fejhallgatók manapság a teljesen általános használati tárgyak közé tartoznak. Mivel kábellel nem rendelkeznek, használatuk egyszerű és praktikus. Mindennapi viseletre, sportoláshoz, de utazáshoz is egyaránt alkalmasak. Mi a teendő, ha a bluetooth fejhallgatója vízzel érintkezik?

Hogyan lehet megjavítani a megrongálódott fejhallgatót?

Annak ellenére, hogy a bluetooth fejhallgatók nagyon praktikusak, egy hátrányuk is van. Többségük nem vízálló. Éppen ezért, amennyiben előfordult, hogy fejhallgatója vízzel érintkezett, egy útmutatással rendelkezünk a hiba elhárítására. 

Amennyiben a fejhallgató azzal a dobozzal együtt esett a vízbe, amelyben tárolva és töltve van, fontos kivenni, és a fejhallgatót és a dobozt is megtörölni. A legjobb megoldás, ha erre nedvszívó anyagot használ. Így sokkal gyorsabban és hatékonyabban eltávolítja a vizet.

Ezt követően a terméket tegye jól szellőző helyre. Kerülje el a hajszárítóval történő szárítást. A meleg levegő károsíthatja a terméket. A fejhallgatót semmi esetre se tegye a töltődobozba.

Pár óra elteltével, mind a fejhallgatót, mind a dobozt tegye egy zsákba, amelybe egy jó nedvszívó képességű dolgot helyezett. Például rizst. A piacon szárítószerként használható különféle termékek találhatóak, amelyek gondoskodnak fejhallgatójáról.

Ezt követően a fejhallgatónak már jól kellene dolgoznia. 

Amennyiben előfordul, hogy a fejhallgató rosszul dolgozik, mindenféleképpen forduljon szakemberhez, aki ellenőrzi azt.

Gyakran ismételt kérdések

Mit kell tenni, ha a bluetooth fejhallgatóm vízzel érintkezik?

Ha a fejhallgató vízzel érintkezik, nem szabad beletenni a töltődobozba. Meg kell törölni, majd szellőző helyen nedvszívó anyaggal szárítani. Ne használjunk hajszárítót a szárításra, mert ez károsíthatja a terméket.

Hogyan lehet megjavítani a megrongálódott fejhallgatót?

Ha a fejhallgató rosszul működik, érdemes szakemberhez fordulni, aki ellenőrzi azt. Ha a vízzel érintkezett, akkor előbb meg kell törölni és szellőző helyen szárítani nedvszívó anyaggal.

Milyen hátrányai vannak a bluetooth fejhallgatóknak?

A bluetooth fejhallgatók nagyon praktikusak, de sajnos többségük nem vízálló. Ezért nagyon fontos, hogy ha esetleg vízzel érintkeznek, akkor gondosan kell eljárni a javítás során.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...