Hogyan oldjuk meg a fedélzeti kamera felvételkészítésével kapcsolatos problémákat egyszerűen

utazas

Mit tegyünk, ha az eseményrögzítő fedélzeti kamera felvételkészítése leáll, a képernyő elfeketedik, nem indul el a gépkocsi startolásával stb. Itt van néhány egyszerű módja annak, hogyan tudjuk megoldani az eseményrögzítő fedélzeti kamera felvételkészítéssel kapcsolatos problémáit.

A fedélzeti kamera felvételkészítése egyszercsak leáll

Kapcsolja ki a mozgásérzékelő funkciót. A kisebb SD memóriakártyák esetében ez a funkció leállítja a felvételkészítést, amint semmilyen mozgást nem érzékel a kamera előtt. Mozgás érzéklésével az eseményrögzítő fedélzeti kamera felvételkészítése újraindul. Nagyobb SD memóriakártyák esetében ez a funkció nem kívánatos.

A fedélzeti kamera képernyője elfeketedik

Kapcsolja ki a háttérvilágítást vagy engedélyezze a takarékos üzemmódot. Ez a funkció kikapcsolja az LCD kijelzőt egy bizonyos idő elteltével, hogy ne hasson zavaróan éjszakai vezetés közben. Ez olyan benyomást kelthet, hogy a felvételkészítés leállt, ám a felvételkészítés továbbra is folyamatban marad a háttérben.

A fedélzeti kamera nem kezdi el a felvételkészítést a motor startolása után

Ez akkor történhet meg, amikor az eseményrögzítőfedélzeti kamera belső akkumulátora erősen lemerült. Ha az eseményrögzítő fedélzeti kamerát nem használtuk egy ideig és a belső akkumulátora teljesen lemerült, eltelhet pár perc, mire elegendő energiát kap a szivargyújtóból a belső akkumulátor feltöltésére és az eseményrögzítő fedélzeti kamera üzemeltetésére egyszerre.

A fedélzeti kamera szakadozó felvételt készít

● Ellenőrizze az SD memóriakártya sebességét: használjon legalább Class6 sebességű SD memóriakártyát. Ha a kártya felvételkészítése nem elég gyors, az elkészült fájlok sérültek lehetnek.

● Győződjön meg róla, hogy az SD memóriakártya nem hamis-e: a piacon jelen van néhány hamis SD memóriakártya, amelyek nem teljesítenek olyan jól, mint a feltüntetett sebességük, és problémákat okozhatnak a felvételkészítésnél, különösképpen, ha a felvételt Full HD felbontásban szeretnénk elkészíteni.

Ha szeretné ellenőrizni az SD memóriakártyája sebességét, akkor erre különféle szoftverek is elérhetők. Ilyen program például a HD Tune, amely meg tudja Önnek erősíteni a memóriakártya adatátviteli sebességét. Az eseményrögzítő fedélzeti kamerákhoz általában Class6 és Class10 közötti sebességű memóriakártyákat szokták ajánlani.

● Győződjön meg róla, hogy az eseményrögzítő fedélzeti kamerában használt SD memóriakártya kompatibilis-e az eseményrögzítő fedélzeti kamerával.

auto
auto

● Győződjön meg róla, hogy az SD memóriakártya nem UHS - Ultra High Speed típus-e. Ezek a memóriakártyák nem kompatibilisek a jelenleg kapható fedélzeti kamerákkal.

● Ellenőrizze az áramellátást.

● Győződjön meg róla, hogy a 12V hálózati adapter megfelelően a szivargyújtóba van-e erősítve, a LED üzemjelző állandóan világít-e és a motor be van-e kapcsolva. Ha a LED üzemjelző villog vagy használat közben kialszik, akkor lehet, hogy a hálózati adapter nincs jól a szivargyújtóba helyezve, ami az eseményrögzítő fedélzeti kamera kikapcsolásához vezethet.

● Ellenőrizze, hogy az adapter végén lévő biztosíték nincs-e kiégve. Ellenőrizze, hogy a kábel nem sérült-e, ami a biztosíték kiégéséhez is vezethet.

● Külön ellenőrizze a 12V hálózati adaptert a stop/start járművekben.

● Ha stop/start járműve van, győződjön meg róla, hogy a 12V hálózati adapter kikapcsol-e, amikor a jármű stop/start módba kapcsol. Ha mégis kikapcsolna, akkor az eseményrögzítő fedélzeti kamera is mindig ki fog kapcsolni.

A fedélzeti kamera kijelzőjén "A memóriakártya megtelt/Kártyahiba" felirat olvasható

"A kártya megtelt": Ha engedélyezve van a hurok felvétel funkció, az eseményrögzítőfedélzeti kamera megfelelően fog működni, és a legrégebbi fájlokat automatikusan kitörli. Ellenkező esetben ez a felirat jelenik meg minden egyes alkalommal az eseményrögzítőfedélzeti kamera képernyőjén, amikor a memóriakártya megtelik. Ahhoz, hogy elkerüljük ezt a problémát, állítsuk be minden egyes videóklip hosszúságát 3-5 percre.

"Kártyahiba": Az SD memóriakártya sérült. Távolítsa el (mentse el) a hasznos fájlokat, majd formázza újra a memóriakártyát az eseményrögzítőfedélzeti kamera menüjében található opció segítségével.

Gyakran ismételt kérdések

Mit tegyek, ha a fedélzeti kamera felvételkészítése hirtelen leáll?

Kapcsolja ki a mozgásérzékelő funkciót. A kisebb SD memóriakártyák esetében ez a funkció leállítja a felvételkészítést, amint semmilyen mozgást nem érzékel a kamera előtt. Mozgás érzéklésével az eseményrögzítő fedélzeti kamera felvételkészítése újraindul. Nagyobb SD memóriakártyák esetében ez a funkció nem kívánatos.

Miért feketedik el a fedélzeti kamera képernyője?

Kapcsolja ki a háttérvilágítást vagy engedélyezze a takarékos üzemmódot. Ez a funkció kikapcsolja az LCD kijelzőt egy bizonyos idő elteltével, hogy ne hasson zavaróan éjszakai vezetés közben. Ez olyan benyomást kelthet, hogy a felvételkészítés leállt, ám a felvételkészítés továbbra is folyamatban marad a háttérben.

Miért nem kezdi el a felvételkészítést a fedélzeti kamera a motor startolása után?

Ez akkor történhet meg, amikor az eseményrögzítő fedélzeti kamera belső akkumulátora erősen lemerült. Ha az eseményrögzítő fedélzeti kamerát nem használtuk egy ideig és a belső akkumulátora teljesen lemerült, eltelhet pár perc, mire elegendő energiát kap a szivargyújtóból a belső akkumulátor feltöltésére és az eseményrögzítő fedélzeti kamera üzemeltetésére egyszerre.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...