Hogyan spóroljunk mobiltelefon vásárlás során

terkep

A mobiltelefonok manapság olyan eszközök közé tartoznak, melyekkel talán mindenki rendelkezik. Nélkülük már a toalettre sem megyünk, és mindenhova magunkkal hordjuk. Ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudja használni mobiltelefonját, és az az Önnek szükséges funkciókat tudja nyújtani, minőségi és jó mobiltelefonra van szüksége.

A kiváló minőségű telefon alatt mindenki olyan telefont képzel el, melynek az ára az egekig szökik. Az igazság viszont az, hogy nem csak a drága telefon lehet jó. Mai cikkünkben egy kicsit bővebben szólunk az olcsó telefonokról, melyek viszont teljesítményükkel semmivel sem maradnak le drágább kortársaiktól.

Olcsó mobiltelefonok

Az “olcsó mobiltelefon” szókapcsolat hallatán mindenkinek bizonyos márkák jutnak az eszébe? Ma azonban a márkákról nem sokat fogunk beszélni. Szót ejtünk az egyes paraméterekről, melyekre a vásárlás során érdemes odafigyelni. A márka ugyanis nem minden, és nem garancia arra, hogy a mobiltelefon nagy teljesítményű lesz

Hely, ahol mobiltelfont vásárolhat

Mobiltelefon vásárlására több lehetősége is van. Vagy hagyatkozik a szolgáltatójára, vagy az elektronikával foglalkozó hagyományos internetes, vagy szakbolt kínálatából választ. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya is.

Telefon vásárlása a szolgáltatónál

Amennyiben úgy döntött, hogy a telefont a szolgáltatónál vásárolja, biztosan felkelti érdeklődését a termék mellett feltüntetett ár. Az árak az esetek többségében barátságosak, némelyik túl alacsony is. Ennek az oka az, hogy a telefon értékét a szolgáltató által nyújtott szolgáltatással együtt fizeti. A végén a telefonért valamivel többet fizet, mint a hagyományos vásárlás során. 

Telefon vásárlás elektronikai szaküzletben

Az elektronikai szaküzletek specialisták az ilyen típusú árura, jó szolgáltatást és olyan szakemberek segítségét garantálják, akik igazán értenek munkájukhoz. Az üzletekben gyakran olcsóbb mobiltelefonokat talál, mint a szolgáltatóknál, és számos esetben a kínálat is bőségesebb.

Kínai mobiltelefonok

Kérdés, melyet nagyon sok ember feltesz. Vásároljon, vagy ne vásároljon kínai mobiltelefont? Az ára nagyon csábító és paraméterei gyakran nagyon kedvezőek. Szinte mindig a gyártó, és annak megbízhatósága a kérdéses.

Az utóbbi években olyan kínai gyártók találhatók a piacon, mint a Huawei, Xiaomi, vagy Cubot, éppen ezért termékeikkel az ismert elektronikai szaküzletekben is találkozhat. Ezek olyan telefonok, amelyek kevés pénzért igazán sokat nyújtanak.

Samsung Galaxy S20 Ultra, 5G/LTE, Dual SIM, Fekete, 128GB

Amennyiben olyan internetes boltból kíván mobiltelefont vásárolni, mint az Aliexpress, vagy Ebay, nem árt óvatosnak lenni. Ezeken az oldalakon számos más kínai márkájú telefon is található, amelyek nem biztos, hogy a legjobb minőségűek. Vásárlásukat inkább kétszer is gondolja át.

Hasonlítsa össze a paramétereket

Az Apple, vagy Samsung márkát a nagy teljesítményű mobiltelefonok jellemzik, melyeket magas áron értékesítenek. Más márkájú mobiltelefonok azonban legalább részben képesek utánozni és utolérni azok teljesítményét. 

Amennyiben a mobiltelefon vásárlására nem kíván ezreket áldozni, egyszerűen válassza a kevésbé ismert, vagy olcsó márkákat. Az egyes telefonokat azonban mindig hasonlítsa össze, és figyeljen oda a paraméterekre. Nagyon gyakran előfordulhat, hogy éppen a drágább telefon nem lesz olyan nagy teljesítményű, mint az olcsóbb. Nagyon sok esetben a márkát fizeti meg.

A mobiltelefonok fő paraméterei közé tartoznak: 

  • operációs rendszer
  • a kijelző mérete és felbontása
  • akkumulátor
  • tárhely kapacitása
  • RAM
  • processzor
  • kamera

Mobiltelefon tokok

A mobiltelefon kiválasztásakor fontos annak védelme is. A megfelelő mobiltelefon tokok ebben nyújtanak segítséget. Ezeknek az árán éppen akkor spórolhat, ha a kínai internetes üzletben fogja őket megvásárolni, mint pl, az Aliexpress, vagy Ebay, ahol a legjobb ajánlatok találhatóak. 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen paraméterekre érdemes odafigyelni az olcsó mobiltelefon vásárlása során?

Az olcsó mobiltelefonok vásárlása során érdemes figyelembe venni olyan paramétereket, mint a kijelző mérete és minősége, a processzor teljesítménye, a kamera képminősége, az akkumulátor élettartama és a memória kapacitása.

Mik a lehetőségek mobiltelfon vásárlására?

A mobiltelfon vásárlására több lehetősége is van, lehet hagyatkozik a szolgáltatójára, vagy az elektronikával foglalkozó hagyományos internetes, vagy szakbolt kínálatából választ. Minden lehetőségnek megvan az előnye és a hátránya is.

Vásárolhatok-e kínai mobiltelefont?

Igen, vásárolhat kínai mobiltelefont. Az utóbbi években olyan kínai gyártók jelentek meg a piacon, mint a Huawei, Xiaomi, vagy Cubot, akik termékeikkel az ismert elektronikai szaküzletekben is találkozhat. Ezek olyan telefonok, amelyek kevés pénzért nagyon sokat nyújtanak, azonban mindig érdemes figyelni a gyártó és annak megbízhatósága felé.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...