Hogyan tesztelhető, hogy a hoverboard töltője elromlott-e

hoverboard

Ha meg szeretné tudni, hogy az egyensúlyvezérelt elektromos roller, másnéven hoverboard töltője elromlott-e, hajtsa végre a következő tesztet:

 • Csatlakoztassa a járművet elektromos hálózathoz a töltő segítségével.
 • Győződjön meg róla, hogy a jármű töltőjén lévő piros fény világít-e, ha a töltő csatlakoztatva van.
 • Amennyiben a piros fény világít, folytassa a 7. lépéssel.
 • Amennyiben a jármű töltője rendelkezik ilyen jelzőfénnyel, az azonban nem világít, akkor lehetséges, hogy a jármű töltője elromlott, vagy az elektromos aljzat nem kap áramot.
 • Ellenőrizze, hogy az elektromos csatlakozóaljzat egy másik eszközzel - például a mobiltelefon töltőkábelével - működik-e.
 • Ha az elektromos csatlakozóaljzat megfelelően működik, akkor úgy látszik, hogy új töltőre van szüksége.
 • Töltse a járművet két-három órán át folyamatosan. Ennyi idő alatt az akkumulátornak teljesen fel kellene töltődnie.
 • Két-három órás töltés után húzza ki a töltőt a járműből, és nyomja meg egyszer a bekapcsoló / kikapcsoló gombot.
 • Ha a hoverboardez az érték  egyáltalán nem kapcsol be, ez kábelezési problémára utalhat. Ha bekapcsol, folytassa a következő lépéssel.
hoverboard
hoverboard
 • Ha a jármű tetején található mindkét lámpa zölden világít, az akkumulátor fel van töltve. Ha a zöld fény villog, ez azt jelenti, hogy a jármű akkumulátora alacsony töltöttségű - valószínűleg ez az érték kevesebb, mint 20%. Ha piros fény jelenik meg, és a jármű hangjelzést ad, az azt jelenti, hogy az akkumulátor nagyon alacsony töltöttségű -  valószínűleg kevesebb, mint 5%. Ne vezesse a járművet, amennyiben a piros lámpa világít, és különösen, ha hangjelzést is ad!
 • Ha mindkét fény zölden világít, próbálja meg vezetni a járművet. Ha a hoverboard hamar lemerül, akkor a töltő lehet a probléma, de akár az akkumulátor is.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan ellenőrizhetem, hogy az egyensúlyvezérelt elektromos roller (hoverboard) töltője elromlott-e?

A következő tesztet hajtsa végre: csatlakoztassa a járművet elektromos hálózathoz a töltő segítségével, és ellenőrizze, hogy a töltőn lévő piros fény világít-e. Ha a piros fény nem világít és az elektromos aljzat működőképes, akkor lehetséges, hogy a jármű töltője elromlott.

Mit jelent, ha a töltés után a hoverboard tetején lévő lámpák zölden világítanak, villognak vagy pirosan világítanak?

Ha mindkét lámpa zölden világít, az akkumulátor fel van töltve. Ha a zöld fény villog, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor alacsony töltöttségű (valószínűleg kevesebb, mint 20%). Ha piros fény jelenik meg, és a hoverboard hangjelzést ad, az azt jelenti, hogy az akkumulátor nagyon alacsony töltöttségű (valószínűleg kevesebb, mint 5%).

Mit tegyek, ha a töltés után a hoverboard gyorsan lemerül?

Ha a hoverboard gyorsan lemerül a töltés után, és a töltőn a piros fény világított a töltés közben, akkor a töltő lehet a probléma. Ha a piros fény nem világított, akkor lehet, hogy az akkumulátor a hibás.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...