Hogyan tisztítsd meg az iPhone 6/6s vagy iPhone 7 mobiltelefonod hangszóróját?

iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 mobiltelefonod van? Esetleg egy újabb modell, mint például az iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone XR vagy iPhone X? Használat közben azt vetted észre használat közben, hogy az okostelefonod hangszórója egyre halkabb és halkabb? Rengeteg ember ilyen esetekben úgy dönt, hogy a hivatalos szervizhez fordul, hogy ott oldják meg ezt a problémát. De az is könnyen megeshet, hogy csak túl sok por rakódott le a hangfalra az idő előrehaladtával, aminek eredményeképp nem hallani olyan jól a hangszóróból jövő hangot. Mielőtt a hivatalos szerviz felé vinnéd az irányt, javasoljuk, hogy próbáld meg megtisztítani az iPhone okostelefonod hangszóróját, amellyel kizárhatod a probléma egyik lehetséges okát és megspórolhatod a szerviz árát. Ebben a rövid kis cikkben elmagyarázzuk neked, hogy hogyan tisztíthatod ki a lerakódott port és más szennyeződéseket az iPhone okostelefonod hangszórójából.

Felkészülés az iPhone okostelefonod hangszórójának megtisztítására:

Mielőtt belevágnál a munkába, készíts elő fültisztító pálcikákat (vagy egy fogkefét), alkoholt és papír törlőkendőket.

Tisztítás menete

Ha már minden készen áll, akkor ideje nekilátni a tisztításnak. A tisztítás menete a következő:

Első lépés: Mártsd egy pillanatra alkoholba a fültisztító pálcikát, hogy felszívjon egy kis mennyiséget. Vigyázz, nehogy elázzon, mert a tisztítás során az alkohol véletlenül bejuthat a készülék belsejébe, és meghibásodhat vagy akár tönkre is mehet tőle a hangszóró.

Második lépés 2: Töröld meg a hangszóró felületét az alkoholos fültisztító pálcikával újra és újra, 3-5 percen keresztül. Ha megszáradna a fültisztító pálcika, akkor nedvesítsd be újra alkohollal. A hatás nem marad el.

Apple iPhone 11 Pro Max, 64GB, Éjzöld

Harmadik lépés: Miután befejezted az alkoholos fültisztító pálcikával való törölgetést, végy egy tiszta fültisztító pálcikát, és törölgesd át vele a hangszórót körülbelül egy percen keresztül.

Apple iPhone XS 64GB, arany

Negyedik lépés: Tisztítsd meg a hangszórót egy törlőkendővel. Végezetül le kell törölnöd az alkoholt a hangszóró körüli részről. Ehhez használj egy száraz, tiszta, papírból készült törlőkendőt. Most, hogy végeztél a tisztítással, hívj fel valakit, és próbáld ki, hogy milyen hatással volt a tisztítás a hangszóródra.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: