Hogyan töröljük az Apple Watch párosítását és állítsuk alaphelyzetbe

Mit jelent az 5ATM megjelölés?

Több oka is lehet annak, miért szeretné leválasztani az Apple Watch készülékét. Akár eladásról, probléma megoldásáról, vagy csupán a készülék alaphelyzetbe állításáról és a belső memória felszabadításáról is szó lehet. Az Apple Watch visszaállítási folyamata mindig ugyanaz és ugyanazzal az eredménnyel jár - az órát olyan eredeti állapotába állítja vissza, mint amilyen a megvásárlásakor volt (ami a beállításokat illeti).

Megtanítjuk Önnek, hogyan töröljön mindent az Apple Watch-ról, hogy úgy használhassa, mint újkorában

Az Apple egészen egyszerű módot talált ki a karóra újraindítására és arra, hogyan használhatja azt úgy, mint újkorában. Ezt az útmutatót a Techradar.com weboldalról fordítottuk le annak érdekében, hogy végigvezessük Önt a folyamat szükséges lépésein, és elmagyarázzuk Önnek mindazokat a problémákat, amelyekkel találkozhat ezen tevékenység során.

A szöveg szerzői arra figyelmeztetnek, hogy ha teljesíti az alábbi utasításokat, akkor az összes adatot teljesen törli az órájáról. Bár az Apple automatikusan biztonsági másolatot készít az óráról, mielőtt visszaállítaná azt, azonban a biztonság kedvéért tegye meg ezt Ön is manuálisan. A technika néha csalódást okozhat.

Ezen felül még egy komplikáció felmerülhet: amennyiben LTE adatcsomaggal rendelkező Apple Watch tulajdonosa, az alábbi eljárás felbontja a kapcsolatot. Amennyiben újra csatlakozni szeretne, az operátor segítségével kell ezt megtennie, az újraindított órán nem fogja tudni beállítani az adatátvitelt.

Ez abban az esetben is érvényes, ha el szeretné adni az óráját és fel szeretné mondani az Apple Watch adatátvitelre vonatkozó szerződését.

Első lépés: az Apple Watch párosításának megszüntetése és visszaállítása közvetlenül az iPhone készülékről

Ami az Apple Watch párosításának megszüntetését, valamint az óra újraindítását illeti, az alábbi módszer a leghatékonyabb és legbiztonságosabb. Először vegye kézbe iPhone eszközét, amellyel korábban már párosította az órát, és az egész folyamat során tartsa az óra közelében.

Nyissa meg a telefonban a Watch alkalmazást, amelyben meglátja az órát, majd kattintson rá. Megjelenik a menü, valamint egy narancssárga "i" betű az óra ikonja melletti körben. Amint rákattint, egy további beállításokat tartalmazó táblázat jelenik meg, amelyben pirosan jelölve az “Apple Watch párosításának törlése” is megtalálható.

A párosítás törlése a táblázat legutolsó eleme, kattintson rá.

Ezt követően figyelmeztetés jelenik meg, amelyben az Apple tudatja, hogy amennyiben folytatja a párosítás törlését, adatai elvesznek. Amennyiben valóban törölni szeretné a párosítást, válassza ismételten ezt a lehetőséget (“Apple Watch párosításának törlése”), amely ezúttal a panel alján jelenik meg.

Ezt követően a folytatáshoz meg kell adnia az Apple ID jelszavát.

Amennyiben emlékszik jelszavára és helyesen meg tudja azt adni, az Apple Watch és az iPhone megkezdik az egymásról való leválást, amely akár 10 percig is tarthat! - annak függvényében, mennyi adatot tárol az órán - elindul ugyanis a mobiltelefonon keresztüli biztonsági mentés.

Az újraindítás ideje alatt elfogyaszthat egy teát, egy kávét, de akár a mosogatógépet is kipakolhatja

Amennyiben órája új, vagy csupán kevés adatot tárol rajta, a párosítás megszüntetése gyors lesz. Azonban amennyiben gyakran használta, ne lepődjön meg, ha az újraindítás ideje alatt teát vagy kávét is lefőzhet, vagy akár a mosogatógépet is kiürítheti.

Hagyja az órát a telefon mellett - és amennyiben megoldható, semmit ne csináljon a telefonon. Ne böngésszen a neten, ne telefonáljon és ne is chateljen. Hagyja, hogy a készülékek egymás mellett fekve dolgozzanak.

A folyamat elvégzését követően az Apple Watch összesadatának törlődnie kéne, valamint a telefonjával való párosításnak is meg kéne szűnnie. Elérkezett az idő, amikor új fiókot állíthat be az Apple Watch-on, esetleg eladhatja anélkül, hogy adatokat osztana meg magáról másokkal, sőt, akár úgy is megszabadulhat az órától, hogy elajándékozza azt valakinek. Most már biztonságosan.

Mi történik, ha a visszaállítás nem működik teljesen?

Kellemetlen, de megtörténhet. Néha megesik, hogy annak ellenére, hogy a párosítás törlődik, az óra nem indul újra teljesen, tehát nem tisztítható ki a telefonos alkalmazás segítségével - más módszerre lesz szüksége. Meg is mutatjuk, milyenre. Ebben az esetben az alábbiak szerint járjon el.

Amennyiben be szeretné fejezni az újraindítást, az órán kell ezt megtennie, ugyanis már nincs párosítva a telefonnal. Az órában lépjen a Beállítások alkalmazásba - ez nagyon egyszerű, elég a szürke fogaskerék ikonra kattintania.

A beállításokban ezt követően válassza az “Általános” > "Visszaállítás”, majd a “Az összes tartalom és beállítás törlése” lehetőségeket. És figyelem, közvetlenül az órában történő törlésnek van egy hatalmas előnye - Amennyiben LTE adatforgalmas Apple Watch tulajdonosa, az adatforgalmat kikapcsolhatja, vagy bekapcsolva is tarthatja. Amennyiben az adatforgalom bekapcsolva marad, később nem fog kellenie az operátorral megoldania annak a bekapcsolását.

Ezt követően kattintson a “Minden törlése” lehetőségre. Így minden tartalom törlődik, az Apple Watch pedig automatikusan visszaállítódik a gyári beállításokra. Figyelmeztetjük, hogy ez a törlés nem választja le az eszközt a fiókjáról. Ez kizárólag a telefonnal oldható meg.

Tehát ha azt szeretné, hogy az óra már ne legyen hozzárendelve az Apple fiókjához (mivel lehet, hogy valaki más fogja használni), a mobilalkalmazás használatával állítsa azt alaphelyzetbe. Amennyiben csak azért szeretné újraindítani, hogy elölről kezdhesse a használatot, visszaállíthatja magát az órát is - mobiltelefon használata nélkül.

Ezt követően újra beállíthatja és használhatja az Apple Watch órát (például miután a szoftver nem működött rendesen, esetleg eladhatja valaki másnak anélkül, hogy azon kéne aggódnia, milyen tartalmat felejtett benne, ki mikor írt Önnek, esetleg milyen zenét hallgat).

Amennyiben új Apple Watch órát keres, tekintse meg az Alza.hu kínálatát. Több típust is értékesítenek.

Forrás: techradar.com

Gyakran ismételt kérdések

Miért lehet szüksége az Apple Watch készülék visszaállítására?

Több ok is lehet annak, hogy leválassza vagy visszaállítsa az Apple Watch készülékét, például eladás vagy hibaelhárítás céljából, vagy a készülék alaphelyzetbe állítására és a belső memória felszabadítására. A visszaállítási folyamat mindig ugyanaz és ugyanazzal az eredménnyel jár - az órát olyan eredeti állapotába állítja vissza, amilyen a megvásárlásakor volt.

Hogyan törölheti az összes adatot az Apple Watch-ról, hogy úgy használja, mint újkorában?

Először vegye kézbe iPhone eszközét, amellyel korábban már párosította az órát, majd nyissa meg a Watch alkalmazást. Kattintson az óra ikonjára, majd válassza a "Apple Watch párosításának törlése" opciót a táblázatban. Ezután kövesse a további utasításokat, hogy véglegesen törölje az összes adatot az óráról.

Mit kell figyelembe venni az Apple Watch visszaállítása során?

Ha teljesíti az eljárást, akkor az összes adatot teljesen törli az órájáról. Az Apple automatikusan biztonsági másolatot készít az óráról, mielőtt visszaállítaná azt, azonban a biztonság kedvéért tegye meg ezt Ön is manuálisan. Ezen felül, ha LTE adatkapcsolattal rendelkező Apple Watch tulajdonosa, akkor az eljárás felbontja a kapcsolatot, és az adatátvitelt az operátor segítségével kell újból beállítania.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...