Hogyan válasszuk ki a legjobb tabletet?

tablet

A piacon hihetetlen mennyiségű tablet található: iPadok, Windows tabletek, vagy Android tabletek. Melyikre essen a választása, és melyik közülük a legjobb?  Ma öt olyan vonatkozást mutatunk be Önnek, amellyel a jó tabletnek rendelkeznie kellene, és amelyek alapján biztosan tud majd dönteni.

Melyik rendszer a legjobb?

Manapság három fő tablet gyártó vállalat létezik. Ezek a következő márkák: Apple (iPad), Google (Android) és Microsoft (Windows). Sokak számára az első helyen az Apple márka áll. Azok, akik a pénzt is figyelembe veszik, és számukra az Apple márka túl drága, más megoldást keresnek, melyet az Android és Windows operációs rendszerű tabletek jelentenek.

Az Android tablet és a Windows tablet közötti árkülönbség mindössze néhány pár ezer forint. Nagyon sokan azonban rövid időn belül rájönnek, hogy az ár alapján nagyon nehéz tabletet választani. A választás során leginkább saját magára összpontosítson, és arra, amit csinálni szokott. Amennyiben közösségi hálózatokat használ, zenét hallgat, filmet néz, játszik, akkor a választást az Android felé kell irányítani. Ezzel ellentétben, amennyiben gyakran használ dokumentumokat és gyakran használja a munkafelületet, abban az esetben a Windows rendszerű tablet jobban megfelel Önnek.

5  kulcsfontoságú tényező, amelyet a tablet vásárlásakor mérlegelnie kellene 

  • Képernyő

A tablet képernyőjének minősége közvetlen hatással lehet használatára, éppen ezért legalább IPS képernyőt kellene választania. A képernyő felbontása mérettől függően különböző lehetőségekkel rendelkezik. Röviden fogalmazva, ne válasszon rossz minőségű képernyőt. Általában érvényes, hogy minél magasabb a PPI értéke, a képernyő annál jobban olvasható lesz. A magasabb PPI azonban nem jelent jobb képernyőt. Ne feledje azonban, hogy a képernyő nagyobb felbontása erősebb processzort igényel.

Nem kell azonban aggódnia, mivel a Windows márkájú tabletek nagyon ésszerű és magas felbontással rendelkeznek. A Windows tabletek ugyanis a számítógépes szoftver számos funkcióját magukba foglalják.

  •  Processzor

Minél gyorsabb a processzor, annál jobb. A szokásos processzorok, amelyek a mai tabletekben találhatóak teljesen hagyományosak, és általában minden igénynek megfelelnek a mindennapi használathoz.

  • Az akkumulátor kapacitása

Amennyiben nem szeretné túl gyakran tölteni a tabletet, nagyobb kapacitású akkumulátorral ellátott gépet kellene választania.

  • Néhány tulajdonságot figyelmen kívül hagyhat

Létezik néhány olyan tulajdonság, melyet a tablet kiválasztásánál nyugodtan figyelmen kívül hagyhat. Ezek például a kamera megapixelei, a fényérzékelők, a távolságérzékelők, a gravitációs érzékelők, a giroszkóp és hasonlók.

  • További tényezők

A már említett tényezőkön kívül néhány továbbit is mérlegelhet, mint például a kivitel. Itt elég a személyes preferenciái szerint választani. Ami a hangszórót illeti, ahol kettős hangszóró van, hangosabb, mint ahol egy van. Az anyag esetében a műanyag konstrukció könnyebb és olcsóbb, mint a fém test, és legvégül a márka, amely számos termék árát megnöveli.

Gyakran ismételt kérdések

Melyik rendszer a legjobb?

Manapság három fő tablet gyártó vállalat létezik. Ezek a következő márkák: Apple (iPad), Google (Android) és Microsoft (Windows). Sokak számára az első helyen az Apple márka áll. Azok, akik a pénzt is figyelembe veszik, és számukra az Apple márka túl drága, más megoldást keresnek, melyet az Android és Windows operációs rendszerű tabletek jelentenek.

Melyek a kulcsfontoságú tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a tablet vásárlásakor?

Képernyő: legalább IPS képernyőt kellene választania és ne válasszon rossz minőségű képernyőt. Processzor: minél gyorsabb a processzor, annál jobb. Akkumulátor kapacitása: ha nem szeretné túl gyakran tölteni a tabletet, nagyobb kapacitású akkumulátorral ellátott gépet kellene választania.

Melyek azok a tulajdonságok, amelyeket figyelmen kívül hagyhat a tablet kiválasztásánál?

Létezik néhány olyan tulajdonság, amelyeket a tablet kiválasztásánál nyugodtan figyelmen kívül hagyhat.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...