Hogyan válasszunk powerbanket

A vésztöltő, vagy más néven powerbank, az olyan közkedvelt eszközök közé tartozik, melyet nagyon sokan választanak a hosszú utazások során, vagy viszik olyan helyekre, ahol nincs elérhető áramellátás. Mai cikkünkben útmutatást nyújtunk a megfelelő powerbank kiválasztásához. 

A töltő kapacitása

Ahhoz, hogy a vésztöltő megfelelő módon tudja feltölteni a telefont, elegendő kapacitással kell rendelkeznie. Egy vésztöltő átlagos mérete 2000 mAh-tól több mint 10 000 mAh-ig terjed. Fontos odafigyelni a feszültségre is, melynek 3,7 V kell lennie. Amennyiben a töltött eszköz magasabb feszültséget igényel, más töltőre lesz szüksége. 

Ezt egy példán is bemutatjuk. Az iPhone mobiltelefonok akkumulátora 1420 mAh kapacitással rendelkezik, ezért a feltöltéséhez elegendő a 2000 mAh kapacitással rendelkező vésztöltő is.

A töltő súlya

A töltő egyik helyről a másikra történő áthelyezéséhez vagy az utazásokhoz szükség, hogy alacsony súllyal is rendelkezzenek. A töltők többsége 500 gramm körüli súllyal rendelkezik, melynek köszönhetően mindig magával hordhatja. Amennyiben azonban a súlya meghaladja az 500 grammot, vagy például 1 kg súllyal rendelkezik, abban az esetben már egy notebookhoz hasonlóan nehéz eszköznek számít, amit nem fogunk szívesen magunkkal cipelni. A vésztöltő kiválasztásánál ezt a paramétert is mérlegelje.

Elektromos mag

Az elektromos magnak valamivel több töltési ciklussal kell rendelkeznie, mint a mobiltelefonjának. A vésztöltők többsége 300-400 ciklussal rendelkezik, melynek köszönhetően akár évekig is használhatóak. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden töltő rendelkezik ilyen maggal. 

Input és output

Amennyiben egyszerre több készüléket szeretne feltölteni, olyan vésztöltőt ajánlatos választani, amely legalább két kimeneti porttal rendelkezik. Ennek segítségével egyszerre két mobiltelefon is feltölthető, miközben nem kell arra várnia, amíg az egyik mobiltelefon feltöltődik.

Összegzés

Amennyiben a vésztöltő vásárlása komolyan foglalkoztatja, mérlegelni kellene a vásárlásával összefüggő összes érvet és ellenérvet.

Amennyiben gyakran utazik, és nemcsak a mobiltelefon, hanem például egy iPad vagy más eszközöket is magával kell vinnie, abban az esetben nagyobb kapacitású vésztöltő vásárlását ajánljuk, amely azonban sajnos nagyobb súllyal is rendelkezik. De ha megszokta, hogy utazáskor több poggyászt használ, akkor ezt észre sem veszi és a tudat, hogy nem fognak lemerülni az eszközei a lehető legrosszabb pillanatban, kárpótolja majd.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: