Kell az okostelefonokra védőüveg? Hogyan válasszunk?

A védőüveg védőréteget képez a kijelzőn. Ellenállóbb a karcolásokkal szemben, mint a kijelzőn található eredeti üveg. Azonban valóban szükségesek?

Többféle kijelző-védelem létezik, amelyek hozzájárulnak a kijelző karcolódásának és repedésének megakadályozásához. Az igazság az, hogy a védőüveg a mobiltelefon védelme szempontjából nagyon fontos, de fontos a megfelelő üveg kiválasztása.

A védőüveg nagyon sokak számára elsődleges szempont. Kiválasztáskor az olyan kiváló minőségű üvegekre kell összpontosítani, amelyek tartósak és nem rendelkeznek kék, vagy matt visszaverődéssel. Ezek napközben zavaróak lehetnek. A piacon drágább és olcsóbb üvegek is találhatóak, de döntését ne csak az ár alapján hozza meg. Az egyes paraméterek, valamint a márka és a vásárlók véleménye is fontos.

Kétféle típus létezik

Beszéljünk a kijelzővédők két alapvető kategóriájáról. Az első kategóriába az edzett üvegből készültek, valamint a gyémántdarabokat tartalmazó UV védőfóliák vagy üvegek tartoznak. A második kategóriába a műanyag kijelzővédők tartoznak, beleértve a HD, matt, hidrogél és hasonlókat is.

Az anyag keménysége és minősége miatt a legkedveltebb kijelzővédők közé az edzett üvegből készültek tartoznak. Nagyszerűek, mivel nagyszerűen képesek védeni a kijelzőt, hátrányuk azonban, hogy alkalmatlanok az ívelt kijelzőkre. Ez is az oka annak, hogy az ívelt kijelzővel rendelkező okostelefon tulajdonosok a műanyag kijelzővédőt választják.

A kijelzővédőt használók többsége bízik benne, hogy megvédi okostelefonját a karcolásoktól, a cseppektől, valamint az ujjlenyomatoktól. Amennyiben azonban nem csak jó védelmet szeretne, de a kijelző megfelelő hangzását is meg szeretné tartani, abban az esetben fontos a legjobb és legnagyobb minőségű üveget választani. Minél vastagabb az üveg, a kijelző annál kevésbé fog reagálni, és fordítva.

Az elhasználódás a következő probléma, amellyel az érintőképernyős telefonok tulajdonosai találkoznak. A tartósság viszont keménységgel és kopásállósággal társul. Általánosságban érvényes, hogy minél edzettebb a védőüveg, annál tovább kitart. Az üzletekben az üvegeket 3H, 6H és 9H címkékkel jelölik. A gyártók a nemzetközi szabvány alapján keménységi skála szerint osztályozzák őket. 

A vásárlás során ügyeljen arra, hogy különféle típusú kijelzők léteznek, amelyre a vásárlás során oda kell figyelni. Ha legközelebb vásárolni megy, kérjen több információt az üvegről és azonnal tudni fogja, hogy az Ön mobiltelefonjára alkalmas-e lesz.

Az utolsó dolog, amit az üveg vásárlása során mérlegelni kell, az ujjlenyomatokkal szembeni ellenállás. Ezt úgy ellenőrizheti, ha az üvegre egy kis vizet csepegtet, majd azt szétkeni. Minél jobban szétterjed a víz, annál jobb. 

Az üveg kiválasztása nem a legegyszerűbb, de nem is annyira nehéz feladat. Elég, ha tisztában van vele, mi szerint és hogyan válasszon.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: