Legjobb cloud szolgáltatások 2021-ben. Hol tárolja az adatait?

Az utóbbi években igazán közkedveltté vált az adatok felhőben való tárolása. Ahelyett, hogy a pendrive-ra hagyatkozna, minden fotója, videója, filmjei, a dokumentumok és egyéb fájlok egy helyen tárolhatók, és mindig Önnél lehetnek.

A legjobb felhő tárhely megtalálása azonban problémát okozhat. Annak ugyanis elegendő tárhelyet kéne kínálnia az összes fájl tárolására, valamint olyan megfelelő szolgáltatásokat kéne ajánlania, mint az ügyfélszolgálat az adatok helyreállítása során, valamint az árnak is elérhetőnek kéne lennie. A túlságosan drága tárhely nem előnyös, ugyanis sokkal többet kell majd érte fizetnie, mint egy pendrive-ért.

A mai cikkünkben kínált összes tárhely lehetőséget leteszteltük. A legjobbakat választottuk ki, amelyek az általunk értékelt összes paraméternek megfelelnek - kapacitás, ár, fájlok mérete, biztonság és a felhasználás módja. Nézzük hát meg őket.

Mi az a felhő? 

Még mielőtt belekezdenénk, érdemes elmagyarázni, mi is tulajdonképpen a felhő és hogyan működik. A felhő egy olyan forrás (általában tárhely), amelyhez bárhonnan hozzáférhet - vagy ingyenesen, vagy egy bizonyos összeg fejében.

Úgy képzelje el a felhőt, mint egy pincét, ahol az összes nem fontos dolgot, valamint a karácsonyi díszeket tárolja. A kézzelfogható fizikai tárgyak helyett azonban adatokat tartalmaz.

Több tíz szolgáltatás létezik, amelyek megfelelnek ennek a kifejezésnek (felhő tárhely). Számos felhasználó összekeveri őket és gyakran felhő biztonsági mentésnek, online tárhelyek, online lemeznek, online biztonsági mentésnek, fájlok mentésének, stb. nevezi.

A felhőt azonban legegyszerűbben biztonságos virtuális térként jellemzik, amelyhez általában egy keresőn vagy alkalmazáson keresztül fér hozzá. A fájlok tényleges helye általában az adatközpontban található valahol a szerveren, a merevlemezen vagy az SSD meghajtón.

2021 legjobb felhő tárhely szolgáltatásai

A felhő szolgáltatások egy jellegzetes tulajdonsággal rendelkeznek. Általában csupán pár GB-nyi adatot kínálnak ingyenesen annak érdekében, hogy kipróbálja őket. Ezt követően, ha megfelel Önnek a mentés módszere és az adatok közti böngészés, megvásárolhatja az egyik csomagot.

Az ilyen kipróbálási módszer a legjobb. Tudni fogja, hogy a felhő pontosan azt kínálja-e, amit Ön keres. A legtöbb szolgáltatás, amelyet megtalál a listánkban, kínál lehetőséget pár GB kipróbálására. Így Ön is éppúgy kipróbálhatja őket, mint mi.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: