Megoldás a fejhallgató hangzási problémáira

Ha problémái vannak a fejhallgató hangzásával, az alábbi információk segíthetnek megoldani néhány problémát.

Nem hallható hang a fejhallgatóból

Első lépés.
Győződjön meg róla, hogy a fejhallgató kábel megfelelően van csatlakoztatva.

Második lépés.
Ellenőrizze, hogy a fejhallgató és a csatlakoztatott készülék be van-e kapcsolva.

Harmadik lépés.
Győződjön meg arról, hogy a csatlakoztatott eszközön a lejátszás elindítása megtörtént.

Negyedik lépés.
A fejhallgató és a csatlakoztatott eszköz hangerejének növelése.

Ötödik lépés.
Ha számítógépet csatlakoztat a headsethez, győződjön meg arról, hogy a számítógép hangkimeneti beállításai engedélyezve vannak-e a Bluetooth-eszköz számára.

Hatodik lépés.
Ha a Bluetooth-eszköz és a fejhallgató között korábban még nem jött létre A2DP Bluetooth-kapcsolat, használja a Bluetooth készüléket és hozza létre a kapcsolatot. Csatlakoztassa újra a fejhallgatót és a Bluetooth-eszközt.

Alacsony hangminőség a fejhallgatón keresztül

Első lépés.
Helyezze közelebb a fejhallgatót és a Bluetooth-eszközt. A telefont és a fejhallgatót a test ugyanazon oldalán helyezze el. Távolítson el minden akadályt a fejhallgató és a Bluetooth-eszköz között. Tartsa távol a fejhallgatót mikrohullámú sütőtől, WIFI hálózattól, televíziótól és hasonlóktól.

Második lépés.
Győződjön meg róla, hogy a Bluetooth fejhallgató a legújabb firmware-el rendelkezik-e.

Harmadik lépés.
A hangminőség gyenge lehet az első néhány másodpercben, amikor számítógépről hallgat zenét. Ennek az az oka, hogy a számítógép a zenét hangminőséggel továbbítja, de ez még nem jelent hibás működést. Ha a hangminőség néhány másodperc múlva sem javul, nyomja meg egyszer a fejhallgató bekapcsológombját, vagy működtesse a számítógépet az A2DP kapcsolat létrehozásához.

Negyedik lépés.
Ha korábban már csatlakoztatta a fejhallgatót ehhez a Bluetooth-eszközhöz, lehetséges, hogy csak a HFP / HSP Bluetooth-kapcsolat jött létre a fejhallgató bekapcsolásakor. Ilyen esetben kapcsolja át a Bluetooth-kapcsolatot az A2DP-re a Bluetooth-eszköz használatával, ha a HFP vagy a HSP van beállítva.

Ötödik lépés.
Ha beépített rádióval vagy hangolóegységgel rendelkező eszközt csatlakoztat a fejhallgatóhoz, előfordulhat, hogy az adások nem fogadhatók, vagy csökkenhet az érzékenység. Helyezze távolabb a fejhallgatót az eszköztől, és ellenőrizze, hogy így kielégítően hallja-e az adást.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: