Megoldás a fejhallgató hangzási problémáira

fejhallgato

Ha problémái vannak a fejhallgató hangzásával, az alábbi információk segíthetnek megoldani néhány problémát.

Nem hallható hang a fejhallgatóból

Első lépés.
Győződjön meg róla, hogy a fejhallgató kábel megfelelően van csatlakoztatva.

Második lépés.
Ellenőrizze, hogy a fejhallgató és a csatlakoztatott készülék be van-e kapcsolva.

Harmadik lépés.
Győződjön meg arról, hogy a csatlakoztatott eszközön a lejátszás elindítása megtörtént.

Negyedik lépés.
A fejhallgató és a csatlakoztatott eszköz hangerejének növelése.

Ötödik lépés.
Ha számítógépet csatlakoztat a headsethez, győződjön meg arról, hogy a számítógép hangkimeneti beállításai engedélyezve vannak-e a Bluetooth-eszköz számára.

Hatodik lépés.
Ha a Bluetooth-eszköz és a fejhallgató között korábban még nem jött létre A2DP Bluetooth-kapcsolat, használja a Bluetooth készüléket és hozza létre a kapcsolatot. Csatlakoztassa újra a fejhallgatót és a Bluetooth-eszközt.

Alacsony hangminőség a fejhallgatón keresztül

Első lépés.
Helyezze közelebb a fejhallgatót és a Bluetooth-eszközt. A telefont és a fejhallgatót a test ugyanazon oldalán helyezze el. Távolítson el minden akadályt a fejhallgató és a Bluetooth-eszköz között. Tartsa távol a fejhallgatót mikrohullámú sütőtől, WIFI hálózattól, televíziótól és hasonlóktól.

Második lépés.
Győződjön meg róla, hogy a Bluetooth fejhallgató a legújabb firmware-el rendelkezik-e.

Harmadik lépés.
A hangminőség gyenge lehet az első néhány másodpercben, amikor számítógépről hallgat zenét. Ennek az az oka, hogy a számítógép a zenét hangminőséggel továbbítja, de ez még nem jelent hibás működést. Ha a hangminőség néhány másodperc múlva sem javul, nyomja meg egyszer a fejhallgató bekapcsológombját, vagy működtesse a számítógépet az A2DP kapcsolat létrehozásához.

Negyedik lépés.
Ha korábban már csatlakoztatta a fejhallgatót ehhez a Bluetooth-eszközhöz, lehetséges, hogy csak a HFP / HSP Bluetooth-kapcsolat jött létre a fejhallgató bekapcsolásakor. Ilyen esetben kapcsolja át a Bluetooth-kapcsolatot az A2DP-re a Bluetooth-eszköz használatával, ha a HFP vagy a HSP van beállítva.

Ötödik lépés.
Ha beépített rádióval vagy hangolóegységgel rendelkező eszközt csatlakoztat a fejhallgatóhoz, előfordulhat, hogy az adások nem fogadhatók, vagy csökkenhet az érzékenység. Helyezze távolabb a fejhallgatót az eszköztől, és ellenőrizze, hogy így kielégítően hallja-e az adást.

Gyakran ismételt kérdések

Mit tehetek, ha nem hallható hang a fejhallgatóból?

Első lépés: győződjön meg róla, hogy a fejhallgató kábel megfelelően van csatlakoztatva. Második lépés: ellenőrizze, hogy a fejhallgató és a csatlakoztatott készülék be van-e kapcsolva. Harmadik lépés: győződjön meg arról, hogy a csatlakoztatott eszközön a lejátszás elindítása megtörtént. Negyedik lépés: növelje a fejhallgató és a csatlakoztatott eszköz hangerejét. Ötödik lépés: ha számítógépet csatlakoztat a headsethez, győződjön meg arról, hogy a számítógép hangkimeneti beállításai engedélyezve vannak-e a Bluetooth-eszköz számára. Hatodik lépés: ha a Bluetooth-eszköz és a fejhallgató között korábban még nem jött létre A2DP Bluetooth-kapcsolat, hozza létre a kapcsolatot a Bluetooth készüléket használva, majd csatlakoztassa újra a fejhallgatót és a Bluetooth-eszközt.

Mit tehetek, ha alacsony a hangminőség a fejhallgatón keresztül?

Első lépés: helyezze közelebb a fejhallgatót és a Bluetooth-eszközt, távolítson el minden akadályt közöttük, és tartsa távol a fejhallgatót mikrohullámú sütőtől, WIFI hálózattól, televíziótól és hasonlóktól. Második lépés: győződjön meg róla, hogy a Bluetooth fejhallgató a legújabb firmware-el rendelkezik-e. Harmadik lépés: a hangminőség gyenge lehet az első néhány másodpercben, amikor számítógépről hallgat zenét, de ez még nem jelent hibás működést; ha a hangminőség nem javul, nyomja meg egyszer a fejhallgató bekapcsológombját, vagy működtesse a számítógépet az A2DP kapcsolat létrehozásához. Negyedik lépés: ha korábban már csatlakoztatta a fejhallgatót ehhez a Bluetooth-eszközhöz, lehetséges, hogy csak a HFP / HSP Bluetooth-kapcsolat jött létre; ilyen esetben kapcsolja át a Bluetooth-kapcsolatot az A2DP-re a Bluetooth-eszköz használatával. Ötödik lépés: ha beépített rádióval vagy hangolóegységgel rendelkező eszközt csatlakoztat a fejhallgatóhoz, előfordulhat, hogy az adások nem fogadhatók, vagy csökkenhet az érzékenység; helyezze távolabb a fejhallgatót az eszköztől, és ellenőrizze, hogy így kielégítően hallja-e az adást.

Mikor lehet gyenge a hangminőség a fejhallgatón keresztül?

A hangminőség gyenge lehet az első néhány másodpercben, amikor számítógépről hallgat zenét. Ennek az az oka, hogy a számítógép a zenét hangminőséggel továbbítja, de ez még nem jelent hibás működést. Ha a hangminőség néhány másodperc múlva sem javul, nyomja meg egyszer a fejhallgató bekapcsológombját, vagy működtesse a számítógépet az A2DP kapcsolat létrehozásához.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...