Mi a különbség a valós idejű és a passzív nyomkövetés között?

terkep

A GPS a globális helymeghatározó rendszer (Global Positioning System) rövidítése. A GPS földrajzi helyek, emberek stb. nyomkövetésére szolgál. A GPS-eszközök vagy a nyomkövetők két típusra oszthatók - valós idejű GPS eszközökre és passzív GPS eszközökre.

Valós idejű GPS nyomkövető

A valós idejű nyomkövetőket aktív nyomkövetőknek is nevezik, mert azonnal megmutatják, hol található a jármű.

Valós idejű GPS-eszközökben a felhasználó megtekintheti a sebességet, a földrajzi helyzetet és az egyéb nyomkövetési adatokat. A beépített GPRS-modul lehetővé teszi, hogy az eszköz továbbítsa az adatokat a szerverre. 

Ez a legjobb választás azon vállalkozók számára, akik javítani szeretnék kiszállításaik hatékonyságát, vagy esetleg folyamatosan felügyelni szeretnék a munkavállalóikat.

gps
gps

Az aktív nyomkövető rendszerint úgynevezett geo-fence szolgáltatással rendelkezik, amelyek segíthetnek a lopás megelőzésében és az ellopott járművek felkutatásában.

Előnyök

1. Pontos, élő adatok
2. Bárhonnan felügyelhető
3. A memória sosem telik meg
4. Idő- és pénztakarékos

Hátrányok

1. Havi előfizetési díj szükséges
2. Rendszeres flottakezelési szoftverfrissítést igényelhet
3. A legtöbb alkalmazásnál több felügyelet szükséges

Passzív GPS nyomkövető

A passzív nyomkövetők az információt az eszközön tárolják, majd azok innen letölthetőek a számítógépre. Ezért a problémák csak a bekövetkezésük után azonosíthatóak. Ezek a rendszerek alkalmasak arra, hogy az emberek nyomon követhessék a futásteljesítményüket, valamint olyan vállalkozások számára lehetnek hasznosak, amelyek csökkenteni szeretnék a járműveikkel való visszaélések számát. Havi rendszerességgel ellenőrizhetik a nyomkövetőket, és jelentéseket készíthetnek minden egyes alkalmazottról, akik ezt az információt használják.

Mivel a passzív nyomkövető eszközök sokkal kisebbek és könnyebben elrejthetők, gyakran választják őket a házastársak megfigyelésére. Ez tökéletes azok számára, akiknek nem kell azonnali visszajelzést kapniuk, és rendszeresen ellenőrizni tudják a készüléket.

Előnyök

1. Alacsony költségvetésű, nincs előfizetési díj
2. Kényelmes, nincs szükség a járműadatok megfigyelésére
3. Egyszerű, korlátozott követelmények az eszközkövető szoftver frissítésére

Hátrányok

1. Nincs valós idejű flottakövetési képessége
2. Helyi adatok letöltését igényli
3. Korlátozott memória tárolás

A megfelelő GPS-eszköz kiválasztásakor figyelembe kell venni a jelenlegi és a jövőbeni igényeket. Miután meghozta a döntést, hogy valós idejű vagy passzív nyomkövetőre van-e szüksége, a GPS vásárlás sokkal egyszerűbb lesz.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a valós idejű és a passzív GPS nyomkövetők között?

A valós idejű GPS nyomkövetők, más néven aktív nyomkövetők, azonnal megmutatják a jármű helyzetét és lehetővé teszik a sebesség, földrajzi pozíció és egyéb adatok megtekintését. A passzív nyomkövetők az információkat az eszközön tárolják, és később le lehet tölteni a számítógépre. Ezért a problémák csak bekövetkezésük után azonosíthatóak.

Mikor válasszunk valós idejű GPS nyomkövetőt?

A valós idejű GPS nyomkövetők a legjobb választás azon vállalkozók számára, akik javítani szeretnék kiszállításaik hatékonyságát, vagy esetleg folyamatosan felügyelni szeretnék a munkavállalóikat. Ezenkívül a geo-fence szolgáltatás segít a lopások megelőzésében és az ellopott járművek felkutatásában.

Mikor válasszunk passzív GPS nyomkövetőt?

A passzív GPS nyomkövetők alkalmasak az emberek futási teljesítményének nyomon követésére és azon vállalkozások számára, amelyek csökkenteni szeretnék a járműveikkel való visszaélések számát. Emellett tökéletes választás azok számára, akiknek nincs szükségük azonnali visszajelzésre és rendszeresen ellenőrizni tudják a készüléket.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...