Mi az az NFC technológia?

ora

Az NFC manapság gyakran használatos. Gyakran is beszélnek róla. Mi is ez és milyen elven működik? Hogyan lehet összehasonlítani a Bluetooth technológiával?

Mi az az NFC?

Az NFc rövidítés a Near Field Communication kifejezésből ered. Egy nagyfrekvenciás, rövid hatótávolságú vezeték nélküli kommunikációs technológiáról van szó, amely lehetővé teszi az adatok cseréjét az olyan eszközök között, amelyek egymástól körülbelül 10 cm-re vannak.

Az NFC a már meglévő érintés nélküli kártya (RFID) szabvány frissítése. Egyetlen eszközben egyesíti a chipkártyát és az olvasó interfészét. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen megosszák a tartalmat a digitális eszközök között, vezeték nélkül fizessenek számlákat, vagy akár elektronikus utazási jegyként használják mobiltelefonjukat.

Az NFC előnyei a Bluetooth-tal szemben

Az NFC jelentős előnye a Bluetooth-tal szemben a rövidebb beállítási idő. Ahelyett, hogy manuálisan konfigurálná a Bluetooth-eszközök azonosítását, a két NFC-eszköz közötti kapcsolat egyszerre jön létre (1-10 másodperc alatt).

Rövidebb hatótávolságának köszönhetően az NFC magasabb szintű biztonságot nyújt, mint a Bluetooth. Az NFC olyan területekre alkalmas, ahol zsúfolásig vannak emberek, és ahol a jel és a továbbító fizikai eszköz közötti összefüggés kimutatható.

Az NFC akkor is működhet, ha az egyik eszközt nem akkumulátor táplálja. Az NFC technológiának számos előnye van, ennek köszönhetően ez az egyik legjobb és ma a legelterjedtebb technológia. Ne feledkezzen meg róla és használja rendszeresen. Biztosan érdemes.

Gyakran ismételt kérdések

Mi az az NFC?

Az NFC rövidítés a Near Field Communication kifejezésből ered. Egy nagyfrekvenciás, rövid hatótávolságú vezeték nélküli kommunikációs technológiáról van szó, amely lehetővé teszi az adatok cseréjét az olyan eszközök között, amelyek egymástól körülbelül 10 cm-re vannak.

Hogyan lehet összehasonlítani a Bluetooth technológiával?

Rövidebb hatótávolságának köszönhetően az NFC magasabb szintű biztonságot nyújt, mint a Bluetooth. Az NFC olyan területekre alkalmas, ahol zsúfolásig vannak emberek, és ahol a jel és a továbbító fizikai eszköz közötti összefüggés kimutatható. Az NFC akkor is működhet, ha az egyik eszközt nem akkumulátor táplálja.

Mi is az NFC működési elve?

Az NFC a már meglévő érintés nélküli kártya (RFID) szabvány frissítése. Egyetlen eszközben egyesíti a chipkártyát és az olvasó interfészét. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen megosszák a tartalmat a digitális eszközök között, vezeték nélkül fizessenek számlákat, vagy akár elektronikus utazási jegyként használják mobiltelefonjukat.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...