Öt módszer, hogyan védjük a töltőkábelt

Biztosan Önnek is ismerős a helyzet, amikor egyszerűen tönkremegy a mobiltelefon tápkábele. Amennyiben a mobiltelefont intenzívebbe használja, vagy csak egyszerűen régebben a tulajdonában van, a kábel nagyon könnyen eltörik, ami nagy kár, hisz ilyenkor újat kell vásárolni. Nagyon sokan megelégednek azzal is, ha a kábelt ragasztószalaggal megragasztják, és így használják tovább. Ez azonban nem mindig a legjobb megoldás. Mi most öt módszert kínálunk a kábel megvédésére.

Ragasztószalag módszer

Ahogy azt már fent is említettük, egyesek a kábelt egyszerűen ragasztószalaggal átragasztják. Ez egy nagyon praktikus, habár nem esztétikus módszer. A transzparens ragasztószalagot, ha jól felragasztja, sehol sem áll el és nem néz ki olyan szörnyen. A csomagolás esetleg egy múmiára fog hasonlítani, de mégis sokkal jobb, mint folyamatosan új kábelt vásárolni. Egy idő után azonban így is új kábelre lesz szüksége.

Másik praktikus megoldás

A másik, szintén nagyon praktikus megoldás a golyóstollakban lévő rugó használata. Ez igazán nagyon egyszerű. A rugót lassan helyezze a kábelre, helyezze arra a pontra, ahol a kábel végződik, és az adapter kezdődik. Lassan rögzítse, és már kész is. A kábel így valóban kitűnően védve lesz a károsodástól.

Hőmérsékleti módszer

A kábel kolloid felülete hőforrás közelében nagyon könnyen leválik, legfőképpen, ha a hő terjed. Tehát, amennyiben nem csak a mobiltelefonját, de a kábelt is szeretné megkímélni, akkor a készüléket és a tápkábelt is minél messzebb kellene tárolnia bármilyen hőforrástól.

Gesztusok

A kábel használatakor nagyon óvatosnak kell lenni, nem szabad erővel használni. Legóvatosabban az olyan helyeken kell eljárni, ahol a kábel törésének veszélye fennáll. A csatlakozóból való eltávolításkor a kábel helyett ajánlatos a rögzített részt tartani. 

Termikus ragasztó

A termikus ragasztó vagy gumi nagyon egyszerűen beszerezhető az interneten keresztül. Az eljárás nagyon egyszerű, megegyezik a ragasztószalagnál használt eljárással. Olló segítségével vágjon le körülbelül hat centiméter hosszú ragasztót, készítsen elő egy hőforrást, és melegítse fel az anyagot. A hőforrást tegye az anyaghoz közel, egyszerűen várjon, amíg felmelegszik az anyag és vigye fel a kábelre.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: