Öt módszer, hogyan védjük a töltőkábelt

töltőkábel

Biztosan Önnek is ismerős a helyzet, amikor egyszerűen tönkremegy a mobiltelefon tápkábele. Amennyiben a mobiltelefont intenzívebbe használja, vagy csak egyszerűen régebben a tulajdonában van, a kábel nagyon könnyen eltörik, ami nagy kár, hisz ilyenkor újat kell vásárolni. Nagyon sokan megelégednek azzal is, ha a kábelt ragasztószalaggal megragasztják, és így használják tovább. Ez azonban nem mindig a legjobb megoldás. Mi most öt módszert kínálunk a kábel megvédésére.

Ragasztószalag módszer

Ahogy azt már fent is említettük, egyesek a kábelt egyszerűen ragasztószalaggal átragasztják. Ez egy nagyon praktikus, habár nem esztétikus módszer. A transzparens ragasztószalagot, ha jól felragasztja, sehol sem áll el és nem néz ki olyan szörnyen. A csomagolás esetleg egy múmiára fog hasonlítani, de mégis sokkal jobb, mint folyamatosan új kábelt vásárolni. Egy idő után azonban így is új kábelre lesz szüksége.

Másik praktikus megoldás

A másik, szintén nagyon praktikus megoldás a golyóstollakban lévő rugó használata. Ez igazán nagyon egyszerű. A rugót lassan helyezze a kábelre, helyezze arra a pontra, ahol a kábel végződik, és az adapter kezdődik. Lassan rögzítse, és már kész is. A kábel így valóban kitűnően védve lesz a károsodástól.

Hőmérsékleti módszer

A kábel kolloid felülete hőforrás közelében nagyon könnyen leválik, legfőképpen, ha a hő terjed. Tehát, amennyiben nem csak a mobiltelefonját, de a kábelt is szeretné megkímélni, akkor a készüléket és a tápkábelt is minél messzebb kellene tárolnia bármilyen hőforrástól.

Gesztusok

A kábel használatakor nagyon óvatosnak kell lenni, nem szabad erővel használni. Legóvatosabban az olyan helyeken kell eljárni, ahol a kábel törésének veszélye fennáll. A csatlakozóból való eltávolításkor a kábel helyett ajánlatos a rögzített részt tartani. 

Termikus ragasztó

A termikus ragasztó vagy gumi nagyon egyszerűen beszerezhető az interneten keresztül. Az eljárás nagyon egyszerű, megegyezik a ragasztószalagnál használt eljárással. Olló segítségével vágjon le körülbelül hat centiméter hosszú ragasztót, készítsen elő egy hőforrást, és melegítse fel az anyagot. A hőforrást tegye az anyaghoz közel, egyszerűen várjon, amíg felmelegszik az anyag és vigye fel a kábelre.

Gyakran ismételt kérdések

Mikor tönkremennek a mobiltelefon tápkábelei?

A mobiltelefon tápkábelei akkor tönkremennek, ha intenzívebben használják a mobiltelefont, vagy akkor is, ha a kábel már régebbi és könnyen eltörik.

Milyen módszerek védhetik meg a mobiltelefon tápkábelét a károsodástól?

Öt módszert szolgáltatunk a kábel megvédésére, amelyek közül a ragasztószalagos és a termikus ragasztós eljárás is nagyon egyszerű. A kábelt azonban újra kell vásárolni egy idő után.

Milyen óvintézkedéseket kell tenni a mobiltelefon tápkábel használatakor?

Nagyon óvatosnak kell lenni a kábel használatakor, és nem szabad erővel használni. A csatlakozóból való eltávolítás előtt ajánlott a rögzített részt tartani, és a hőforrástól távol kell tartani a készüléket és a tápkábelt.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...