Próbáld ki ezt a lenyűgöző, univerzális trükköt szinte minden DVR problémára

sd kartya

10-ből 9 alkalommal a fedélzeti kamera vagy DVR ugyanaz az egy dolog miatt nem működik: a memóriakártya.

A következő cikkben praktikus tanácsokat adunk, hogy hogyan kezeld és használd az SD-memóriakártyáid, hogy biztosan megfelelően működjenek a fedélzeti kamera funkciói.

1. Ellenőrizd az SD-memóriakártyád

A követkető problémák egy arra utaló tünetek, hogy a probléma az SD-memóriakártyával van, nem a fedélzeti kamerával:

  • A kamera lefagy vagy lezárja magát.
  • A készülék random módon kikapcsol.
  • A hang és a kép a videófelvételen nincs szinkronban egymással.
  • Furcsa alakzatok jelennek meg a képernyőn.
  • A lejátszott videófelvétel nem folyamatos és zökkenőmentes.

A fedélzeti kamerához használt memóriakártyák egy csomó stressznek vannak kitéve. Pl. Extrém és gyorsan változó hőmérsékletnek és páratartalomnak, az áramforrás váratlan megszakításának, instabilitásának és hirtelen megnövekedésének, valamint mechanikai rezgésnek.

Bármelyik ezek közül meghibásodáshoz vezethet, amelynek következtében az adatok sérülhetnek vagy elveszthetnek.

Az SD-memóriakártya rendszeres formázása nem fogja ezeket a problémákat megakadályozni, de figyelmeztethet bennünket bárminemű problémára a memóriakártyával vagy a kamerával kapcsolatban.

2. Tippek, hogyan válasszunk és használjuk a memóriakártyát

Nagyon fontos, hogy megfelelő és jó minőségű memóriakártyát válasszunk.

Ha már kiadtál egy tekintélyes összeget a fedélzeti kamerára, azt tanácsoljuk, hogy nagyon jó minőségű memóriakártyát vegyél bele.

Ha egy nagyon olcsó, silány minőségű memóriakártyát veszel az új HD fedélzeti kamerádba, nagy az esélye, hogy a kártya nem fog jól működni.

sd kartya
sd kartya

Válassz 6. vagy 10. osztályba (Class 6 vagy Class 10) tartozó memóriakártyát egy nagyon jó minőségű márkától.

Fontos, hogy rendszeresen formázd a memóriakártyád. Ha a fedélzeti kamerád menüje rendelkezik formázó funkcióval, akkor a legjobb ezen keresztül formázni az SD memóriakártyát. 

Figyelem! Ne felejtsd el: az SD memóriakártya formázása minden adatot töröl a kártyától, szóval készíts biztonsági mentést az összes videófelvételről és fájlról. Ne használd formázás nélkül különböző készülékekben ugyanazt az SD memóriakártyát.

Ha a fedélzeti kamerával vagy más készüIékkel tudod formázni az SD kártyát, akkor ez az ajánlott eljárás (nézd meg a használati útmutatót).

3. Hogyan formázd az SD memóriakártyát Windows operációs rendszerrel

— kattints a start gombra (bal alsó gomb az ablakban) és kattints a Számítópép ikonra.
— tedd az SD-memóriakártyát a beépített memóriakártya-olvasóba vagy csatlakoztasd a készüléket egy USB kábelen keresztül.
— kattints az egér jobb gombjával a készülék vagy memóriakártya ikonjára és válaszd a “formázást”. Kattints a “gyors formázásra”, majd klikkelj az “indításra”.
— Várj, amíg a kártya formázása be nem fejeződik.
— Folytasd a kártya használatát, ahogy normál esetben.

Ha még mindig problémákba ütközöl a kártya formázása után is, az azt jelentheti, hogy a memóriakártya a végét járja.

Az SD memóriakártyák korlátozott számú olvasási/írási ciklussal rendelkeznek, amelyek után tönkremehetnek.

Samsung micro SDXC 128GB

4. Hogyan formázzuk az SD-memóriakártyát Mac számítógépeken

— Helyezd az SD-memóriakártyát a számítógéped SD slotjába vagy memóriakártya-olvasójába.
— a Mac operációs rendszernek automatikusan fel kéne ismernie.
— Nyisd meg a Lemezkezelőben az Applikációkat és válaszd ki az SD-memóriakártyát.
— Válaszd ki a “TÖRLÉST" az almenüből.
— Válaszd ki a "FAT" opciót az újraformázás menüből.
— Várj néhány percet, hogy teljesen végbemenjen a formázási folyamat. Miután elkészül, értesítés fog róla figyelmeztetni. Ezután a Mac számitógépről és külső eszközökről, például a kameráról is tárolhatod az SD-memóriakártyán a fájlokat.

Reméljük, hogy cikkünkkel sikerült segítenünk neked és megoldódtak a fent említett problémák!

Gyakran ismételt kérdések

Milyen problémák utalnak arra, hogy az SD-memóriakártya hibás?

Ha a kamera lefagy vagy lezárja magát, a készülék random módon kikapcsol, a hang és a kép nincs szinkronban, furcsa alakzatok jelennek meg a képernyőn, vagy a videófelvétel nem folyamatos és zökkenőmentes, ezek mind utalhatnak arra, hogy a probléma az SD-memóriakártyával van, nem a fedélzeti kamerával.

Milyen memóriakártyát válasszunk a fedélzeti kamerához?

Azt javasoljuk, hogy nagyon jó minőségű, 6. vagy 10. osztályba (Class 6 vagy Class 10) tartozó memóriakártyát vegyél egy megbízható márkától. Ne vásárolj silány minőségű, olcsó memóriakártyát, mert nagy az esélye, hogy az nem fog megfelelően működni.

Hogyan formázzuk az SD memóriakártyát?

Ha a fedélzeti kamerád vagy más készülékkel tudod formázni az SD memóriakártyát, azt ajánljuk, hogy ezt az eljárást kövesd (nézd meg a használati útmutatót). Az SD memóriakártya rendszeres formázása nem fogja megakadályozni a meghibásodást, de figyelmeztetni fog a lehetséges problémákra. Ha Windows operációs rendszert használsz, tedd az SD-memóriakártyát a beépített memóriakártya olvasóba, majd formázd a számítógépen.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...