Tegye egyszerűbbé a tervezést: Használja ezeket a praktikus naptárakat

tervezés

A tervezés egyeseknek igényes feladat lehet, amely sok időt igényel. Másfelől, egy olyan fontos folyamatról van szó, amely segít fókuszáltnak és motiváltnak maradni az egyes feladatok elvégzése során. Feladatait számos módszer segítségével összeírhatja - napló, lapok, vagy akár naptár is. És épp az utolsó említett módszer a legelterjedtebb. A naptárak áttekinthetők, egyszerűen használhatók és minden egyszerűen feljegyezhető beléjük.

A hagyományos papír alapú naptárok helyett azonban válasszon elektronikus változatot. Ez ugyanis gondoskodik a más alkalmazásokkal való interakcióról, szinkronizál számítógépével, tabletjével és mobiltelefonjával, mindig magánál hordhatja és pontosan az Ön elképzeléseinek megfelelően testre szabható. Az alkalmazás személyes és munkahelyi feladatokra is használható. Minden, amit feljegyez bele, színekkel megkülönböztethető egymástól. Természetesen ismételt figyelmeztetés lehetősége sem hiányozhat.

Az alkalmazás kiválasztásakor nem csupán a funkciókat fontos figyelembe venni, hanem az olyan alkalmazásokkal való interakciót is, amelyeket például munkahelyén használ. Ezek e-mailek is lehetnek, amelyekből a naptár képes kiválasztani a fontos dátumokat, és önmaga képes beírni azt a naptárba. Esetleg olyan meeting alkalmazások, amelyekből minden fontos információt ki kellene szűrnie, majd közvetlenül az esemény előtt emlékeztetni Önt ezekre. Ilyen módszerrel időt takaríthat meg, és még a legkisebb részletről sem fog megfeledkezni.

A hagyományos, papír alapú naptárral szemben az alkalmazás több szempontból is praktikusabb. Az első például az, hogy amennyiben megtéved, semmit sem kell áthúznia. Egyszerűen kitörli, majd újra írja. Így elkerülheti a káoszt. Az alkalmazás folyamatosan Önnel van, szinkronizálhatja más alkalmazásokkal és különféle javaslatokat és fejlesztéseket is tartalmaz. Ez azonban természetesen nem minden. Az egyes alkalmazások abban térnek el egymástól, hogy mi mindent kínálnak. Mi kiválasztottuk a legjobbakat, amelyek az AppStore-ban, valamint a Google Play-ben elérhetők. Nézzük meg őket közösen.

Any.do

Az Any.do véleményünk szerint a legjobb, amit manapság az alkalmazások piacán talál. Mobiltelefonon, számítógépen és tableten egyaránt elérhető. A legjobban azonban éppen a mobiltelefonon használható. Felhasználói felülete kellemes, számos különböző eszközt kínál, és kiegészítő információkat tartalmaz az egyes megjegyzésekhez és feladatokhoz is. Még kisebb kijelzőkön is áttekinthető. Ez előnynek számít, ugyanis számos elektronikus naptár mobiltelefonos változatából számos fontos funkció hiányzik.

Az Any.do egyszerűen szinkronizálható más alkalmazásokkal. Olyan fontos eseményeket importálhat bele, mint a születésnapok, a névnapok, az évfordulók, valamint az orvoslátogatás. A naptárban külön választhatja a szakmai és a személyes feladatokat, sőt, a szakmai, személyes, évfordulók és ünnepek, valamint hasonlók szerint is feloszthatja a naptárat. Minden információt kiszűrhet, így szakmai és személyes életében sem fog káosz uralkodni.

A cég fizetett és ingyenes változatot is kínál. Eleinte az első teljesen elegendő lesz. Először próbálja ki az alkalmazást, és ha megfelelő lesz Önnek, válasszon egyet a fizetős csomagok közül.

Előnyök

 • ingyenes változat
 • számos eszközt tartalmaz
 • az egyes típusú naptárakra szűrők használhatók
 • mobiltelefonba is alkalmas
 • az egyes feladatok színek szerint oszthatók fel
 • kezdőknek és haladóknak is alkalmas

Hátrányok

 • az ingyenes változat korlátozott és számos kiváló eszköz és funkció hiányzik belőle

Google Calendar

A Google Calendar a lehető legjobb választás azoknak, akik a Google további olyan szolgáltatásait is használják, mint például a Google Drive, a Google Documents és egyebek. A lehető legjobb választás Android felhasználók számára, ugyanis számukra gyakran egy előre telepített alkalmazásról van szó.

A Google naptár rengeteg funkciót tartalmaz, minden egyes feladatot kiválóan képes elvégezni. A Gmail-lel, és a további Google alkalmazásokkal, mint például a Google Workspace, kiválóan képes együtt dolgozni. Nem csupán a telefonján állít be értesítőket, hanem figyelmeztető e-maileket is küld. Így nem történhet meg, hogy valamiről is megfeledkezik majd.

Azoknak, akik nagyobb kijelzőjű mobiltelefonnal rendelkeznek, esetleg a számítógépen használják a naptárat, a használat egyszerűbb lesz. Az alkalmazás azonban kisebb kijelzőkön is használható, éppen ezért nem kell attól tartani, hogy probléma merülne fel. Ahogyan az Any.do, úgy a Google is lehetőséget kínál a naptár felosztására egyedi igények alapján. Csupán Önön múlik, mennyi típusú naptárra vágyik.

A Google Naptár hatalmas előnye, hogy egy egyszerű cloud alkalmazásról van szó, amely minden eszközt képes szinkronizálni. Ahhoz, hogy mobilján vagy tabletjén tudja használni, elegendő a Google fiókkal bejelentkeznie. Ez azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy számítógépen vagy utazás közben az okostelefonján nyitja meg az alkalmazást, az mindig elérhető.

Bár a Google naptár viszonylag egyszerű és közvetlen, számos olyan funkció hiányzik belőle, amely más alkalmazásokban elérhető - például a színek általi megkülönböztetés, ami sokaknak kulcsfontosságú lehet. Azonban mivel a Google Naptár ingyenes, nehéz lenne olyan alkalmazást találni, amely jobb, nem kell érte fizetni és olyan simán működne, mint ez.

Előnyök

 • ingyenes
 • interakció minden további Google alkalmazással, mint például a Gmail, Workspace, Drive és egyebek
 • e-mail figyelmeztetések
 • egyszerű használat
 • szinkronizálás az összes eszközön

Hátrányok

 • az alkalmazásban hiányzik a színek általi megkülönböztetés

Fantastical

Amennyiben az Apple kedvelői közé tartozik és számos ilyen eszköz tulajdonosa - a Macbook-tól az iMac-en keresztül egészen az iPhone-ig -, a Fantastical a lehető legjobb választás az Ön számára. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden Apple termék rendelkezik az alkalmazással, és az a kezdetektől fogva úgy lett kifejlesztve, hogy támogassa a macOS-t.

A legnagyobb előny, hogy zökkenőmentesen szinkronizál az eszközei között. Ez teszi hatékony és hasznos alkalmazássá az Apple rajongói számára.

A praktikus funkciókhoz például az események és találkozók gyors és könnyű bevitele tartozik. Természetesen a további alkalmazásokkal, például a Google naptárral vagy az Exchange-dzsel való interakció sem hiányozhat. Az ingyenes változat alapvető funkciókat tartalmaz. Így letöltheti és kipróbálhatja, hogy megfelelő-e Önnek. Nagy valószínűséggel azonban már pár nap után elő fog fizetni az egyik fizetős csomagra.

Előnyök

 • az alkalmazás Apple készülékekre termett
 • támogatja: iMac, Macbook, iPhone, iPad és Apple Watch
 • egyszerű használat
 • számos eszközt tartalmaz
 • ingyenes változat kipróbálásra
 • szinkronizálás további alkalmazásokkal

Hátrányok

 • Apple felhasználóknak ajánlott

Business Calendar 2

Az Android felhasználók sincsenek hátrányban. A Google naptáron felül, amely nekik készült, létezik még egy naptár, mégpedig a Business Calendar 2. Ne hagyja azonban, hogy a megnevezése elrettentse. Úgy tűnhet, hogy kizárólag vállalkozóknak alkalmas profi használatra, ez azonban mégsem igaz. A magánéletével kapcsolatos összes olyan fontos információt feljegyezheti bele, mint az évfordulók, a születésnapok, névnapok és más ünnepek és egyebek.

Használata egyszerű, kezdőknek is alkalmas. Az alkalmazás letöltésekor számos témára és widgetre tesz szert, ezeknek köszönhetően személyre szabhatja az alkalmazás megjelenését. A Business Calendar 2 nagyon jól dolgozik más naptárakkal és alkalmazásokkal. Ingyenesen letölthető. Az alapvető változat eleinte biztosan elegendő lesz. Később azonban biztosan egy profibb változatra fog vágyni, amely nem tartalmaz reklámokat és számos további funkcióval kiegészített.

Előnyök

 • egyszerű használat
 • az Android szerelmeseinek termett
 • rengeteg téma és widget
 • ingyenes változat

Hátrányok

 • az ingyenes változat rengeteg reklámot tartalmaz
 • kizárólag az Android-on elérhető

Outlook Calendar

Amennyiben Windows 10 felhasználó, a Microsoft Outlook Calendar a lehető legjobb választás az Ön számára. Az operációs rendszerbe épített, használatához elegendő bejelentkezni a Microsoft fiókjába. Ez azt jelenti, hogy minden olyan információ, amelyet már a fiókja is tartalmaz, mint például a kapcsolat születésnapja és névnapja szinkronizálódik a naptárral.

Az Outlook Calendar ingyenes, és amennyiben a Microsoft 365 szolgáltatás előfizetője, olyan prémium funkciókra tehet szert, amelyekbe beleszeret. Az alkalmazás profi, általános, személyes használatra, valamint szakmai, profi használatra egyaránt megfelelő. A naptár a LinkedIn fiókkal is összeköthető.

Annak ellenére, hogy az Outlook Calendar a Microsoft terméke, számos platformon elérhető - beleértve az Android-ot és az iOS-t. Sőt, a naptár online is megtekinthető a böngésző használatával.

További előny, hogy ha Google naptárat használ, az Outlook Calendar mindent abban feljegyzett adatot és eseményt képes importálni. Ez azt jelenti, hogy semmit sem kell kézzel átírnia.

Előnyök

 • egyszerű használat
 • a Windows felhasználóknak készült
 • más olyan platformokhoz is alkalmas, mint például az iOS, Android
 • kiváló interakciós a Microsoft Office programokkal
 • ingyenes változat

Hátrányok

 • megjelenése rendkívül egyszerű, unalmas

 Lightning Calendar

Az általunk kínált utolsó lehetőség az Lightning Calendar, amely leginkább a Linux operációs rendszer felhasználóinak alkalmas. Egyszerűen használható, kellemes felületet kínál és egyszerűen integrálható a Thunderbird alkalmazásba, így e-maileket válthat és válaszolhat az értekezlet meghívókra.

Az alkalmazás könnyen képes kezelni több naptárt és teendőlistát. Nagyon egyszerűen konfigurálható. Hátránya, hogy nem önálló alkalmazásról van szó, használatához szükség van a már említett Thunderbird-re. Másfelől, a Thunderbird az egyik legjobb levelezőprogram, amely manapság a piacon található. Windows rendszerrel működő számítógépen is működik.

Előnyök

 • számos funkció
 • egyszerű konfiguráció
 • egyszerű használat
 • leginkább Linux-hoz alkalmas, azonban Windows felhasználók is használhatják

Hátrányok

 • nem alkalmas Apple felhasználóknak
 • a Thunderbird levelezőprogramot is telepítenie kell hozzá

Összefoglalás

Az elektronikus naptárak használata egyszerű, praktikus és gyors. Önnek sem szabadna hiányoznia. Az egyes eszközök közti szinkronizációnak köszönhetően a találkozókkal, évfordulókkal, ünnepekkel és feladatokkal kapcsolatos információkat mindig magánál tudhatja. Próbálja ki az említett alkalmazások egyikét és meglátja, nem fogja megbánni.

ForrásTechradar.com

Gyakran ismételt kérdések

Milyen módszerekkel lehet feladatokat összeírni?

A feladatok összeírhatók naplóban, lapokon vagy akár naptárban is. Az utóbbi a legelterjedtebb.

Milyen előnyökkel jár az elektronikus naptár használata?

Az elektronikus naptár gondoskodik a más alkalmazásokkal való interakcióról, szinkronizál számítógépével, tabletjével és mobiltelefonjával, mindig magánál hordhatja és pontosan az Ön elképzeléseinek megfelelően testre szabható.

Melyik alkalmazás a legjobb?

Az Any.do véleményünk szerint a legjobb, mivel mobiltelefonon, számítógépen és tableten egyaránt elérhető, áttekinthető felhasználói felülettel rendelkezik, és különféle kiegészítő információkat tartalmaz az egyes megjegyzésekhez és feladatokhoz is.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...