Vigyázat! Legyen óvatos a lítium-polimeres akkumulátorok kidobásakor

industry

A lítium-polimer akkumulátorok népszerűek, de lehet, hogy valamit végig rosszul csinált, amikor az akkumulátorok kidobására került sor.

Mi is az a lítium-polimeres akkumulátor?

Új típusú újratölthető akkumulátorokként a lítium-polimer akkumulátor kiváló lítium-ion technológiát alkalmaz, melyet most már számos műszaki elektronikai eszközben is használnak.

A hengeres és prizmás elemekkel ellentétben a lítium-polimer elemek borítása puha, amely könnyebbé és egyúttal kevésbé merevvé teszi őket. 

Manapság ez a legnépszerűbb választás azok számára, akik hosszú üzemidőre és nagy teljesítményre vágynak.

Miért jelentenek problémát a lítium-polimerakkumulátorok?

A lítium-polimer akkumulátorok sav- és maró hatású komponenseket tartalmaznak, amelyek károsak a környezetre, ha nem megfelelően likvidálják őket.

Szóval van-e mód arra, hogy ezeket az akkumulátorokat újrahasznosítsuk, esetleg biztonságosan dobjuk ki őket? A válasz igen. Most pedig megmutatjuk, hogy hogyan.

A lítium-polimer elemek likvidálásának legfontosabb része az, hogy először az elemeket biztonságossá kell tenni.

Ha az elemek fizikailag megsérültek, és az elemek burkolatán szakadások vagy repedések keletkeztek, akkor ne dobja ki őket! Kövesse helyette az alábbi lépéseket:

Digibuddy hordozható külső USB-s akku és napelemes (szolár) töltő -Powerbank- (mobil-, okostelefon)

Első lépés: Készítsen elő egy tál hideg vizet.
Második lépés: Keverjen a vízbe sót, mégpedig 1/2 csésze só és 1 gallon víz arányban.
Harmadik lépés: Helyezze az elemeket a sós vízbe.
Negyedik lépés: Hagyja őket ázni legalább két hétig.

Két hét után vegye ki az elemeket és csomagolja azokat újságpapírba. Most már kidobhatja őket a szemétbe, mert biztonságossá váltak - nem csak a környezet számára, hanem számunkra is!

A lítium-polimer akkumulátorok biztonságos megsemmisítésének számos módja van. Ez csak egy volt közülük. Ha további módszereket is ismer, kérjük, ne habozzon, ossza meg velünk. A megosztás törődés! Boldog és biztonságos újrahasznosítást kívánunk!

Gyakran ismételt kérdések

Mi is az a lítium-polimeres akkumulátor?

A lítium-polimeres akkumulátor egy új típusú újratölthető akkumulátor, amely kiváló lítium-ion technológiát alkalmaz. Ezt a technológiát ma már számos műszaki elektronikai eszközben használják. A hengeres és prizmás elemektől eltérően, a lítium-polimer elemek borítása puha, így ezek könnyebbé és kevésbé merevvé válnak. Manapság ez a legnépszerűbb választás azok számára, akik hosszú üzemidőre és nagy teljesítményre vágyanak.

Miért jelentenek problémát a lítium-polimerakkumulátorok?

A lítium-polimer akkumulátorok problémát jelentenek, mert sav- és maró hatású komponenseket tartalmaznak. Ezek a komponensek károsak a környezetre, ha nem megfelelően likvidálják őket.

Van-e mód arra, hogy a lítium-polimer akkumulátorokat újrahasznosítsuk, esetleg biztonságosan dobjuk ki őket?

Igen, van mód a lítium-polimer akkumulátorok biztonságos eldobására és újrahasznosítására. Az elemek likvidálásának legfontosabb része az, hogy először az elemeket biztonságossá kell tenni. Ha az elemek fizikailag megsérültek, és az elemek burkolatán szakadások vagy repedések keletkeztek, akkor ne dobja ki őket! Helyette kövesse az alábbi lépéseket: 1. Készítsen elő egy tál hideg vizet. 2. Keverjen a vízbe sót, mégpedig 1/2 csésze só és 1 gallon víz arányban. 3. Helyezze az elemeket a sós vízbe. 4. Hagyja őket ázni legalább két hétig. Két hét után vegye ki az elemeket és csomagolja azokat újságpapírba. Most már kidobhatja őket a szemétbe, mert biztonságossá váltak - nem csak a környezet számára, hanem számunkra is!Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...