5 módszer hogyan javítsuk meg a mobiltelefonunkat, ha le szokott fagyni

telefon

Az okostelefonnal kapcsolatos problémák gyakran feltarthajták munkájában, problémát okozhat a barátokkal való kommunikációban vagy az egyes feladatok elvégzéséhez szükséges alkalmazásokhoz való hozzáférésben. Ennek eredménye a produktivitás elvesztése és frusztráltság lehet. A telefon lefagyását követőn néha egy egyszerű újraindítás is segít, azonban néha ennyi nem elég. A telefon hiba megoldásának célja nemcsak a tünet, hanem a közvetlen probléma megoldása. Nézzük meg közelebbről, hogyan lehet megjavítani a lefagyott telefont.

Törölje ki az adott alkalmazást

Néha megtörténik, hogy az adott alkalmazás nem reagál az utasításaira. Akár az alkalmazás hibájából, akár a nem megfelelő telefon teljesítményről is legyen szó, ez a probléma kizárólag úgy orvosolható, hogy nem fogja használni az adott alkalmazást. Egyszerűen törölje ki az alkalmazást a telefonjáról és keressen egy olyan helyettesítő alkalmazást, amely jó szolgálatot tehet.

Indítsa újra telefonját

A telefon újraindítása RAM-ot szabadíthat fel a telefonban, így megoldhatja a lefagyással kapcsolatos problémákat. A telefon számos módon újraindítható. A gombokat egyszerűen tartsa lenyomva, majd a kijelzőn megjelenő utasításokat követve egyszerűen kiválaszthatja, hogy újra szeretné indítani a készüléket, vagy ki szeretné azt kapcsolni.

Abban az esetben, ha telefonja nem reagál a gombok megnyomását követően, kénytelen lesz manuálisan újraindítani azt. Az Android telefonok olyan biztonsági protokollal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felhasználónak akkor is kikapcsolni a telefont, ha az nem reagál a gombnyomásra. Ugyanakkor az újraindítás gombjainak megfelelő kombinációját valahol az interneten kell megkeresnie.

Samsung Galaxy S20 Ultra, 5G/LTE, Dual SIM, Fekete, 128GB

Vegye ki az akkumulátort

Amennyiben ez lehetséges, vegye ki az akkumulátort a telefonból. Ez egy következő módja annak, hogyan kényszerítse a telefon újraindítását. Tudatosítsa, hogy ezt a módszert kizárólag szélsőséges körülmények közt alkalmazza, ugyanis a telefon károsodhat. Vegye le a hátlapot és lágyan távolítsa el az akkumulátort úgy, hogy a készülék kikapcsoljon. Ezt követően helyezze vissza az akkumulátort, majd nyomja meg a bekapcsoló gombot annak érdekében, hogy a telefon újrainduljon. Ezt a módszert nem szabadna túl gyakran alkalmaznia.

Profi javítás

Ha nem sikerült megoldani a problémát, hardveres eredetű is lehet. A hasonló problémák esetén a lehető legjobb, ha a gyártóra hagyja a megoldást, aki belenézhet a telefon belsejébe és megjavíthatja, illetve kicserélheti a meghibásodott részt. A profi gondoskodás a lehető legjobb.

Hard reset

Ha telefonja az újraindítást követően is le van fagyva, válassza a hard reset-et. Ezzel az újraindítással eltávolítja az olyan személyes adatait, mint a kapcsolatok, az SMS üzenetek, a jelszavak, az alkalmazások és a beállítások. Ez az újraindítás kizárólag fejlett felhasználóknak ajánlott, ezért azoknak nem ajánlott, akik nem nagyon értenek a mobiltelefonokhoz.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...