Hogyan monitorozd az alvásodat a Huawei Watch GT2 okosórával?

A Huawei Watch GT2 okosóra lépes adatokat gyűjteni az alvásodról és felismeri az alvás aktuális fázisát, amennyiben alvás közben is a csuklódon viseled. Automatikusan képes felismerni, hogy mikor alszol el és ébredsz fel, valamint azt is képes megállapítani, hogy éppen az alvás könnyű vagy mély fázisában vagy-e. Az alvásról gyűjtött adatokat szinkronizálhatod a mobiltelefonodra letöltött Huawei Health applikációval, amelyen részletekbe menően meg is tekintheted azokat. Az alábbiakban egy részletes útmutatót olvashatsz, hogy hogyan tudod monitorozni az alvásodat a Huawei Watch GT2 okosórád segítségével.

A Huawei Watch GT2 okosóra az alvási adatokat 20:00-tól az azt követő napon 20:00-ig méri (tehát 24 órán keresztül összesen). Például ha 11 órát alszol 19:00-től reggel 06:00-ig, a Huawei GT2 okosóra mérni fogja a 20:00 előtt alvással töltött órát az első napon, valamint a többi időt is, amit másnap reggelig alvással töltesz.

Lépések az alvásmonitor beállítására

Nyomd meg a Huawei GT2 okosóra nyitóoldalán a felfelé gombot. Görgess felfelé, amíg meg nem találod az alvás (Sleep) opciót, koppints rá, majd görgess felfelé, hogy lásd, mennyit aludtál éjjel és mennyit pihentél napközben. A nappal szunyókálással töltött időt a szundikálás (Naps) pontban találod meg.

Az előző napokban alvásáról szóló adatokat a Huawei Health applikációban tekintheted meg. Nyisd meg a Huawei Health applikációt és koppints az alvás opcióra, hogy lásd a napi, heti, havi és évi alvás statisztikáidat.

MEGJEGYZÉS: A délutáni rövid alvásokat a “szundikálás” (Naps) opció alatt találod. Ha ez a szundikálás rövidebb, mint 30 perc, esetleg túl sokat forgolódtál alvás közben, akkor az okosóra lehet, hogy helytelenül úgy értékeli ki azt az időszakot, mintha ébren lettél volna.

A HUAWEI TrueSleep funkciót a Huawei Health applikációban engedélyezgeted.

 Miután engedélyezted a HUAWEI TrueSleep funkciót, és a Huawei Watch GT2 okosóra arról fog információt gyűjteni, hogy hogyan alszol. Érzékeli, hogy mikor alszol el, mikor ébredsz fel, éppen egy felületes alvási fázisban vagy mélyalvásban vagy, esetleg a REM fázisban, továbbá a légzés minőségét is értékeli, hogy elemezni tudja az alvásod minőségét, valamint tippekkel tudjon ellátni, hogy megértsd azt és hogy hogyan tudnál rajta javítani.

Megjegyzés: Amikor a Huawei Watch GT2 okosórád észreveszi, hogy elaludtál, automatikusan kikapcsolja az Always-on screen funkciót (vagyis nem fogja többé készenléti üzemmódban is mutatni a pontos időt), az üzenet értesítéseket, a beérkező hívásokat, a csukló felemelésekor nem fog bekapcsolni a képernyő, és más funkciókat is, nehogy a fény vagy a hangjelzések megzavarjanak az alvásban.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: