Merész tapéta ötletek

hálószoba

A tapéta a hálószobákban és a mosdókban népszerű választássá vált. Érdekessé teszi a helyiséget és növeli a látványt. De mi a helyzet a tapétával a nappaliban? Ha túl merésznek érzi, az azért van, mert tényleg az lehet – bár ez nem tarthatja vissza attól, hogy megpróbálja. Ha bérlő, vagy egyszerűen nem akarja elkötelezni magát, akkor vegye fontolóra a lehúzható vagy öntapadós változatokat, amelyek ugyanolyan stílussal járnak, de könnyebben eltávolíthatók.

A tapéta választék sokféle és változatos, így könnyen megtalálhatja az önnek és pénztárcájának megfelelő stílust, mintát és anyagot. Ha szereti a vinil falburkolatok hatását, de jobb minőségű anyagra vágyik, fontolja meg a szövet tapétát. Bármilyen anyagot, stílust és mintát választ is, minden bizonnyal egyedi megjelenést kölcsönöz nappalijának. Vessen egy pillantást a legjobb nappali tapéta tippjeinkre, amelyek segítségével szükséges inspirációhoz juthat.

1. Karakteres tapéta a fókuszpontban 

Ha van egy fókuszpont a nappalijában, különösen, ha nyitott elrendezéssel dolgozik, fontolja meg a tapéta átalakítását. Például egy hagyományos kandalló friss megjelenést kaphat egy medálmintás tapétával, amely vonzza a tekintetet. Ha a nappaliban nincs építészeti fókuszpont, fontolja meg egy fókuszfal létrehozását tapéta használatával. Nagy hatást gyakorolhat egy egyébként szerény falon is.

2. Tegyen tapétát a könyvespolc mögé 

Az egyik módja annak, hogy a polcokat igazán feldobja? Tapéta. Bélelje ki a könyvespolcok hátulját tapétával, hogy mélységet és stílust adjon nekik. Ráadásul nem kell aggódnia a polcok sérülései miatt, ha lehúzható tapéta mellett dönt.

Válasszon olyan tapétát, amely kiegészíti azt a színes történetet, amelyet a polcaival próbál elmesélni, de ne vesszen el a háttérben.

3. Adjon textúrát a tapétával 

Egy nappaliban, amely az otthoni bejáratra nyit, a tapéta textúrát és meleget adhat. Hívogató gubót hoz létre, amely meghitt eleganciával fogadja a vendégeket és a családtagokat. Egy fehér minta éles, tiszta vonalakat hozhat létre, és hagyományosabb hangulatot kölcsönöz. A texturált fűvászon tapéta esetében a minta támogató szerepet tölt be, továbbra is nagy érdeklődést kelt, anélkül, hogy az összes figyelmet monopolizálná. Ez lehetővé teszi a művészet és a faldekoráció ragyogását. Ne feledje, a kevesebb néha több.

4. Emelje ki az építészeti jellemzőket 

A lambériák kiemelése tapétával egy étkezőben nem újdonság, bár lehet, hogy ez egy kicsit váratlanabb választás lenne egy nagy nappaliban. A lambérián belül egy nyugtató, semleges árnyalatú fűszövet elegáns, szemet gyönyörködtető érzést kölcsönözhet. Kísérletezzen világítással és művészi alkotásokkal.

5. Használja a tapétát művészetként 

Ha nem egy művészlélek – vagy talán az, de valami váratlant szeretne letenni az asztalra, akkor fontolja meg a tapéta művészeti installációként való használatát. Egy fali díszléccel például egy fekete-fehér tapéta falfestményt keretezhetünk be. A professzionálisan keretezett műalkotás költségeinek töredékére lesz szüksége, ha saját maga keretezi be a saját műalkotását.

6. Tegye karakteressé a szobát 

Függetlenül attól, hogy a nappali új építésű, és hiányzik belőle az építészeti karakter, vagy falainak váratlan felfrissülést szeretne adni anélkül, hogy a lerombolná a falakat, fontolja meg a műtégla tapétát. A műtégla tapéta modern, praktikusabb megjelenést adhat. Ha ferde tetővonal alá tesszük az egyik oldalát, akkor a tapéta tökéletes ellenpontot teremt a lágyabb megjelenéshez.

13 gyönyörű hálószoba tapéta ötlet

Adjon mintát, színt és textúrát hálószobájához ezzel a népszerű dekorációval.

Egy tapéta képes teljesen átalakítani a teret. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy színt, mintát és textúrát adjunk a helyiséghez, és a stíluslehetőségek gyakorlatilag végtelenek. Hozzon létre egy hangsúlyos falat úgy, hogy csak az egyik falra ragaszt tapétát, adjon hozzá lambériát az alsó felére, hogy kéttónusú hatást keltsen, vagy próbálja kitapétázni a hálószobát a padlótól a mennyezetig. Függetlenül attól, hogy világos és merész színeket és nagy méretű mintákat használ, vagy inkább a nyugtató semleges színeket választja a derűs, megnyugtató hangulat érdekében, a tapéta szórakoztató módja annak, hogy stílust és személyiséget vigyen a hálószobájába. Görgessen le, hogy megtekinthesse kedvenc tapétázott hálószoba ötleteinket, és gyűjtsön ihletet a sajátjához.

Botanikus hálószoba tapéta 

Egy élénk, páfránymintás tapéta erdei témát kölcsönözhet a lenyűgöző hálószobába. Ha csak egy hangsúlyos falon használ tapétát, például egy ágy mögötti falon, válasszon egyet a színek közül, és ismételje meg a díszítésen, a padlón vagy a mennyezeten, hogy a hangsúlyos fal szándékosnak és összetartónak érezze magát. A levélmintás paplan és a zöld díszítésű párna visszhangozza a tapétát, míg a fából készült éjjeliszekrény, a szőtt fejtámla, bőr székekkel és egy juta szőnyeggel kiegyensúlyozhatja a mélyzöld színt, és természetes elemeket visz be. Annak elkerülése érdekében, hogy a tér túlságosan egységes mintájú legyen, és végül ellaposodjon, használjon hangsúlyos színeket, például sárga és szürke színt.

Klasszikus vászon 

A vászon időtlen falburkolati választás. Textúrát és meleget hoz a helyiségbe anélkül, hogy túlságosan megterhelő lenne, és különféle stílusokkal működik, a hagyományostól az eklektikusig. A klasszikus tapéta semleges hátteret biztosít például egy kék vagy más merész színű kárpitozott fejtámlájú ágyhoz anélkül, hogy felvenné a versenyt a merész színével és formájával. A vászon tapéta kifinomult jellege, kellemes hangulata és réteges hatása miatt különösen jól működik hálószobákban. Jó ötlet a megnyugtató kék, zöld vagy szürke árnyalatú vászon tapéta.

Monokróm kék-fehér hálószoba 

Ha hagyományos hálószobája van, például kék-fehér színekben, akkor kisméretű virágmintás tapéta passzolhat hozzá, amely monokróm színvilágot hoz létre, és háttérként szolgál egy impozáns, királykék kárpitozott ágyhoz. Ha mozgalmas tapétát használ, egyensúlyozza ki nagy adag egyszínű tapétával – a ropogós fehér ágynemű és a magas fejtámla pihentető helyet biztosít a szemnek, és lehetővé teszi, hogy a mintás tapéta valóban ragyogjon.

És ne féljen keverni és párosítani a mintákat az emelkedett, dizájner stílusú megjelenés érdekében. Ha a túlméretezett párnák a tapétával megegyező nyomattal rendelkeznek, kontrasztba helyezheti az éjjeliszekrények, falikarok és a kiemelő szék mintáival, hogy még nagyobb vizuális élményt nyújtsanak.

Virágos tapéta a hangsúlyos falra 

A finom virágos tapéta egy csipetnyi kifinomult eleganciát kölcsönözhet a hálószobának. Ha botanikus tapétát szeretne beépíteni, de nem akarja, hogy elsöprő legyen, különösen, ha kisméretű nyomatokról van szó, fontolja meg annak kiemelő falra való felhelyezését. Ez olyan fókuszpontot hoz létre, amely különösen hatékonyan kiemeli az ágykeretet, a műalkotásokat vagy az ülőfelületet. Használja a tapéta színeit a helyiségben – ha például a tapéta kék, mentazöld és lila színű, akkor vegyen kék asztali lámpát, a mentazöld dísztakarót és a lila díszpárnát.

Utazási ihletésű hálószoba tapéta 

Egy famintás tapéta megadhatja az alaphangot a hálószobának. Egy bekeretezett gobelinnel és szőtt kosarakkal kiemelheti az utazási témát, és folytathatja a természet ihlette színpalettát. A merész, mintás fejtámla, az egymáshoz nem illő díszpárnák és a texturált ágyneműk réteges megjelenést hoznak létre, amely egyszerre érdekes és hangulatos. A több néha több, és ebben az esetben a különféle minták, textúrák és anyagok nyerő kombinációt jelenthetnek.

Freskószerű tapéta 

A festői freskószerű tapéta álmodozó, mesébe illő minőséget kölcsönözhet egy elegáns hálószobának. Ez az időtlen kifinomultság meghatározása, és illik a hagyományos bútorokhoz. A lágy kék háttér, a szikár szürkés-fehér fák és az édes madarak játékos eleganciát kölcsönöznek, amely tökéletes egy semleges, pasztell árnyalatú hálószobába. A fák organikus formája a mennyezetig vonzza a tekintetet, így nagyobbnak tűnik a szoba, és kiemelheti például az üvegcsillárt.

Semleges mintájú tapéta 

A semleges gyémántmintás tapéta elegáns fókuszpont lehet egy nyugodt hálószobában. Egy tömör fehér fejtámlával megtörheti a geometriai mintát, míg egy nagy felületű szőnyeggel a tapéta dizájnját visszhangozhatja. A tapéta barna és bézs tónusait a réteges ágynemű, a tömör függönypanelek és a padló a szoba többi részében hordozzák. De a semlegeseknek nem kell unalmasnak lenniük. Valójában hihetetlenül kifinomultnak és fényűzőnek tűnhetnek, ha megfelelően csinálják. Használja a textúrát és mintát, hogy érdekessé tegye a semleges tónusú hálószobát, és az eredmény egy csúcskategóriás tér lesz, komoly dizájner hangulattal.

Fehér és kék levélmintás tapéta 

Játékos kék-fehér levélmintás tapéta szépen körbevehet például egy narancssárga kárpitozott ágyat egy színes hálószobában. A két egymást kiegészítő szín energikus, eklektikus hangulatot kölcsönözhet a helyiségnek. Ha tapéta felhelyezésén gondolkodik, de csökkenteni szeretné a költségeket, próbálja meg fő falon használni. Fesse le a többi falat ugyanolyan színűre, mint a domináns árnyalat, hogy azt a látszatot keltse, hogy nem csak azt az egy falat tapétázta. Ez egy okos trükk a szakmabeliek körében, amellyel időt és pénzt takaríthat meg a stílus feláldozása nélkül.

Gyerek hálószoba tapéta 

Egy telített vörös és narancssárga virágos tapéta energikus adag színt injektálhat egy gyerek hálószobába. Ez egy merész, de elegáns választás, amely tökéletes hátteret teremt a vintage stílusú sárgaréz ágyhoz, egy fa játékládához és egy kis éjjeliszekrényhez édes redős asztali lámpával. Telített színek használatakor egyensúlyozza ki fehér ágyneművel, majd adjon hozzá azonos színű dekorációt az egész térben, hogy egységesítse. Ha narancssárga csíkos szőnyeget és vörös és narancssárga mintás díszpárnákat választ mellé, azzal kiemeli a tapétát és folytatja a színsémát.

Tapéta műalkotásként 

A tapéta műalkotásként is szolgálhat. A térképtémájú tapéta megadja az alaphangulatot egy eklektikus hálószobában, finom hátteret biztosítva például egy merész görög billentyűs fejtámlának. Nyugodt kékek, fehérek és barna színek párosulnak a nagyméretű térképekkel, hogy nyugodt nyaralási hangulatot kölcsönözzenek a hálószobának. Ha alacsony éjjeliszekrényt és egy üveg asztali lámpát választ, az nem veszi el a figyelmet a tapétáról. Egy barna szizál szőnyeg pedig sötétkék szegéllyel segítheti a teret. A hálószoba minden akcentusa vizuálisan és tematikusan kapcsolódjon a térképekhez. Válasszon hozzá kék színű párnát és dísztakarót, az éjjeliszekrényre pedig egy sárgaréz vitorlást tegyen.

Rácsos hálószoba tapéta 

A kék rácsos tapéta elegáns választás lehet egy gyerek hálószobában. Csak annyi színt és mintát ad a szobához, hogy játékos érzést keltsen, de kellően emelkedett ahhoz, hogy gyermekeivel együtt fejlődjön. A rács türkizjét egy marokkói puffal, plüss székkel és harang alakú lámpaernyővel visszhangozza. Lila Ikat stílusú ágyneműkkel és ablakkezelésekkel pasztell színt és további mintaréteget adhat hozzá.

Merész geometrikus tapéta 

A merész geometrikus tapéta letisztult, modern akcentust kölcsönözhet a hálószobának. Egyenes vonalai és hideg színei feltűnőek. Ha csak a falak felső felét tapétázza, akkor megtöri a nagyméretű mintát, hogy ne tűnjön túl zsúfoltnak. Lenyűgöző kontrasztot teremthet geometriai és organikus minták párosításával, mint például egy fa tükörrel. Egy másik nagyszerű módja annak, hogy egy nagyméretű tapétanyomatot egy kisebb mintával párosítson, mint például a paplanon lévő mintával.

Nyugtató semleges tapéta 

Nyugodt hálószoba kialakításához ragaszkodjon a minimális színpalettához, és használjon lágy, semleges színeket, amelyek elősegítik a pihenést. Egy nagy ablakot például semleges ecsetvonásos tapétával keretezhetünk, amellyel kiemelhetjük a vintage stílusú ágyat is. Az organikus nyomat segít szétszedni a tömör fehér függönypaneleket, a fehér paplant és a semleges ágyneműt. A lágy bézs szín az éjjeliszekrényeken, a díszpárnákon és a szőnyegen ismétlődhet.

Forrás: bhg

Gyakran ismételt kérdések

Milyen helyiségekben népszerű a tapéta?

A tapéta a hálószobákban és mosdókban népszerű választás lett, de ugyanúgy megállja helyét a nappaliban is.

Hogyan érdemes a tapétát alkalmazni, ha bérlő vagyunk?

Ha bérlő vagyunk vagy nem akarunk elköteleződni hosszú távon, érdemes lehúzható vagy öntapadós változatokat választani. Ezek ugyanolyan stílusosak, de könnyebben eltávolíthatók.

Hogyan lehet a tapétával karaktert adni a nappalinak?

Ha szeretnénk, hogy a nappaliban legyen egy hangsúlyos pont, például egy kandalló, fontoljuk meg a tapéta alkalmazását. Egy medálmintás tapéta friss megjelenést kölcsönözhet a kandallónak, vagy létrehozhatunk egy fókuszfalat egy egyszerűbb falon is.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

hatékonyság

Ötletek kis méretű íróasztalhoz

A legkisebb zugokból is hatékony irodák lehetnek.Az otthoni munkavégzés nehézségekkel járhat, ha egy íróasztalt kis helyen be lehet építeni, legyen...

karácsony

12 spórolási tipp karácsonyra

Az ünnepi időszak az öröm és az ünneplés időszaka, de lehet az anyagi stressz időszaka is. Az ajándékozás, a szórakoztatás és az utazás miatt az...

határidőnapló

10 dolog, amelyet a minimalisták nem szoktak vásárolni

A minimalista életmód egyik alapköve kevesebb tárggyal rendelkezni, amely rendezettebb, stresszmentesebb otthont eredményez. A minimalisták...

kávé

11 egyszerű szabály az otthon tisztántartása és a rend fenntartása érdekében

Az otthonában lévő rendetlenséggel való harc néha végtelennek tűnhet. A dolgok rendszeres osztályozása, szervezése, a szekrényekben való rendrakás...