Ötletek kis méretű íróasztalhoz

hatékonyság

A legkisebb zugokból is hatékony irodák lehetnek.

Az otthoni munkavégzés nehézségekkel járhat, ha egy íróasztalt kis helyen be lehet építeni, legyen szó vendégszobáról, üres pincefalról vagy tartalék szekrényről. És akkor ott van a kérdés, hogyan lehet ezt az apró méretű munkaállomást szervezetten és működőképesen tartani. Ezek a kis méretű íróasztal ötletek a legtöbbet hozzák ki a korlátozott négyzetméterből azáltal, hogy váratlan területeket használnak fel, és olyan dizájnfrissítéseket integrálnak, mint a színes tapéta, hogy egy apró irodát olyan hellyé alakítsanak, ahol valóban le akar ülni, és időt tölteni a munkával vagy a háztartási teendőkkel.

1. Alakítson egy szekrényt asztallá 

Varázsoljon egy kis szekrényt hívogató munkaterületté néhány kiegészítővel. A szekrény-asztal hibridhez pajtaajtót adhatunk, amely behúzható, így nem kell a munkaállomását bámulnia, miután az aznapi feladatai véget értek. Belül egy lebegő munkaállomás és polcok adhatnak tárolási és írófelületet, míg két lámpatesttel gondoskodhatunk a világításról. Egy funky tapétával egyéniséget adhatunk a helynek, és szórakoztató fókuszponttá varázsolhatja a szekrény-asztal munkaállomást.

2. Akasszon fel egy faliújságot 

Tegye nagyobbá a kis íróasztalt egy parafa vagy gombostűs faliújság hozzáadásával. Vagy tegyen fel kis lyukacsos falitáblákat, amelyekhez kis polcokat rögzíthet tollak és ceruzák, töltők vagy ecsetek tárolására, és értékes helyet szabadíthat fel az íróasztal felületén. A falra szerelhető tárolóhelynek köszönhetően nincs szüksége többre, mint egy lámpára, laptopra és néhány alapvető dologra az íróasztal tetején.

Extra tipp: Kis íróasztal vásárlásakor válogasson a legalább egy fiókos tárolóhelyet kínáló modellek közült, amelyek segítik a napi szükségletek rendszerezését és szemtől elzárva tartását.

3. Készítsen saját bútort 

Ha szűkös a hely, egy lehajtható felületű titkári íróasztal remek választás. A görgőknek köszönhetően a kis íróasztal oda gurul, ahol szüksége van rá. Vigye el a szem elől, ha több területre van szüksége, vagy egyszerűen csukja be az íróasztalt, és nézze meg, amint eltűnik a munkahelyi rendetlenség.

4. Használjon többszintű rendszerezőket 

A többszintes tárolóhely további függőleges teret biztosít egy kis asztalon vagy egy kisebb helyigényű otthoni irodában. Helyezzen nagy tárgyakat, például fájlokat vagy jegyzetfüzeteket a tetejére, alá pedig kis tálkákat iratkapcsokkal, iratkapcsokkal vagy egyéb apró tárgyakkal. Egyes asztali rendszerezők fiókokkal is rendelkeznek, hogy a legtöbbet hozhassák ki a függőleges helyből, amely egyébként kihasználatlanul maradna.

5. Kis kuckó átalakítása 

Egy kis asztali összeállítással gyakorlatilag bárhol kialakíthat munkaterületet, még egy átalakított szekrényben is. Ha egyéniséget szeretne adni egy kis méretű íróasztalnak, adjon hozzá tapétát, nyugtató színű festékkel fesse át a falat vagy ragasszon fel egy matricát (vagy akár valódi csempét, ha a költségvetés megengedi). Ezután akasszon fel lebegő polcokat, hogy íróasztalként és könyvespolcként működjenek. Szereljen fel mennyezeti lámpát, hogy helyet szabadítson fel az asztalán, majd vegyen hozzá egy kényelmes irodai széket.

6. Egyéni tárhely hozzáadása 

Egy kis íróasztalnak is lehet egyénisége. Egy boltívbe is bújtathatunk íróasztal egy vastag fadarabból, amelyet egy fiókos szekrény tetejére helyezhet. Az egészet feldobhatjuk a beépített polcok mögé és az fölé ragasztott grafikus tapétával. Például egy grafikus zöld halszálkás papír kiemelheti a tárolóterületet és az íróasztal feletti boltívet. Szőtt kosarakkal rendszerezve tarthatja a papírokat és az irodai kellékeket, és egy rattan széket párnával ellátva becsúsztathatjuk a kis méretű íróasztal alá.

7. Hozzon létre egy lebegő íróasztalt 

Szorítson egy kis íróasztalt két bútor közé, hogy kihasználhassa azt a területet, amely egyébként kihasználatlanul maradna. Egy rétegelt lemezből olcsó lebegő íróasztalt lehet kialakítani. Használjon fali konzolokat a rögzítéshez, majd tegye szebbé a megjelenést egy művészeti alkotással és egy asztali lámpával. Használja a szomszédos bútorokat az irodai kellékek tárolására.

8. Tárolási kellékek újrafelhasználása 

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a legtöbbet hozzuk ki egy kis irodából, ha rendszerezzük. A befőttes üvegeket modernizálhatja festékkel, és mindegyiket címkézze fel, hogy tudja, hová kell tennie, ha nem használja. Ez rengeteg helyet hagy az asztalon való alkotáshoz, és jól használható varrodában vagy kézműves szobában.

9. Helyezzen fölé szobanövényeket 

Lehet, hogy nincs értelme a cserepes növényeket egy kis asztalon helyezni, de az asztal fölé felfüggesztett növények nem foglalnak helyet a felületen, miközben minden hangulatjavító előnyt biztosítanak. Egy görgős kocsival extra tárhelyet biztosíthatunk egy kis íróasztal számára, valamint további felületet a papírmunka rendezéséhez. A pozsgás növények sorával egy kis méretű, kilátást nyújtó íróasztalt alakíthat ki.

8 tippek az asztali fiókok rendszerezéséhez a hatékonyabb munkaterület érdekében

Dolgozzon okosabban, ne keményebben ezekkel a szervezési tippekkel az asztalfiókok rendben tartásához.

Természetesen a rendszerezett asztali összeállítás jól néz ki, és segíthet a feladat elvégzésében. A rendezett asztal azonban nem segít, ha az íróasztal fiókjaiban a tárgyak össze-vissza vannak. A szükséges irodai kellékek megtalálása az ügyfélhívások és a főnökkel való megbeszélések között fontos a munkanap zökkenőmentes és hatékony lebonyolításához.

Legyen szó otthoni munkavégzésről, a rendszerezett íróasztalfiókok mindent megváltoztathatnak. A rendszerezett fiókban láthatja, hogy mikor kell feltölteni a szövegkiemelőket vagy irattartó klipeket.

Használja a következő asztali fiókok rendezésére vonatkozó tippeket, hogy munkaterületét a legjobb állapotban tartsa.

1. Lomtalanítsa az irodaszereket

Az íróasztal fiókjának rendszerezése előtt döntse el, hogy pontosan mit szeretne tárolni benne. Ritkán használja a lyukasztót? Talán nem szükséges, hogy helyet foglaljon el az asztalán. Vegyen ki mindent a fiókokból, és ossza fel a tárgyakat két kategóriába: Olyan dolgok, amelyekhez könnyen hozzá kell férnie az íróasztal mellett ülve, és olyan tárgyak, amelyeket máshol tárolhat az irodában. Most van a legjobb alkalom arra is, hogy eltüntesse a már nem szükséges dolgokat, például a kiszáradt tollakat, a szakadt gumiszalagokat és a tényleges szemetet. Végül egy halom kellék marad, amely készen áll, hogy visszakerüljön az íróasztal fiókjába. 

2. Rendezés kategória szerint 

Most, hogy megmaradtak a rendszeresen használt tárgyak, nézze át őket újra, és rendezze őket típus szerint. Ez a folyamat lehet olyan specifikus vagy széles körű, amennyire ön szeretné. Például az összes ceruzát egy csoportba kell helyezni. Ha azonban csak néhány darab van a ceruzából, nyugodtan hozzon létre egy szélesebb íróeszköz-kategóriát, és kombinálja a ceruzákat bármilyen tollal, szövegkiemelővel vagy filctollal. Vagy ossza fel a dolgokat azzal, hogy mit szeretne kint tartani az asztalán, és azzal, hogy mit szeretne a fiókban tárolni.

3. Rendezze az asztali fiókot tárolókkal

Nos, most következik a szórakoztató rész. Találjon olyan rendszerezőket, amelyek megfelelnek az íróasztal fiókjának és esztétikájának. Az átlátszó akril dobozok népszerűek, de nem kell lemondani róluk, ha nem szereti őket. A bambusz rendszerezők,  a bővíthető tálcák, a hálós konténerek vagy akár megfizethető rendszerezési megoldások, például muffin tálcák vagy ékszerdobozok mindaddig működhetnek, amíg elférnek a fiókban és megfelelő méretűek a tárolt tárgyakhoz. A hosszabb, keskeny rendszerezők jobbak az olyan tárgyakhoz, mint a vonalzók, míg a kis négyzet alakúak vagy kör alakúak a gombostűkhöz és iratkapcsokhoz.

4. Akadályozd meg a csúszkálást gyurmaragasztóval

A tárolódobozok elcsúszásának elkerülése érdekében az asztalfiók belsejében használjon professzionális szervezők által használt trükköt. Tegyünk egy csepp gittet vagy gyurmaragasztót az egyes szervezők sarkaira. Ez a helyükön tartja őket, de nem teszi tönkre a fiók alját. Ha bármikor át kell szerveznie a dolgokat, egyszerűen emelje fel a szervezőket, és frissítse a gitt vagy gyurmaragasztót, amikor visszahelyezi őket.

5. Készítsen DIY elválasztókat 

Ha nem találja a megfelelő tárolót az asztali fiókhoz, fontolja meg inkább állítható elválasztók használatát. Az ilyen típusú szervezők egy kicsit nagyobb rugalmassággal rendelkeznek, mert szükség szerint elhelyezheti őket. A hosszú, keskeny dobozokhoz hasonlóan az elválasztók a legjobbak a hosszabb tárgyakhoz, például az ollóhoz és a tűzőgépekhez. Néhányat azonban egyedi rekeszek létrehozására terveztek. Keressen bambusz rugós változatot elválasztóval vagy anélkül a kisebb tárgyakhoz. Vagy ha kézműves típus, készítse el saját fiókelválasztóit.

6. Rendszerezze a vezetékeket, kábeleket és töltőket 

A mai digitális korban gyakran több elektronikai cikkünk van. A végzett munka típusától függően előfordulhat, hogy a közelben kell tartania néhány vezetéket és töltőt. Annak érdekében, hogy helyet takarítson meg az íróasztal fiókjában, ügyeljen arra, hogy minden kábelt úgy helyezzen el, hogy azok a lehető legkompaktabbak legyenek. Használjon kötegelőket vagy burkolólapokat, amelyeken minden vezetéket felcímkézhet, hogy könnyen azonosíthassa őket. Egy pici tépőzár megteszi a trükköt.

7. Ragasszon fel címkéket 

Bár nem szükséges, a címkék az íróasztal fiókjába való elhelyezése hosszú távon még rendezettebbé teheti őket. Egy feliratozógép segítségével – például a fontos fájlmappák lapjain használt típussal – írja be a fiókban lévő kategóriákat. Rögzítse őket a fiók belső pereméhez vagy a tartály ön felé eső részéhez. A címkeszalag is bármikor eltávolítható vagy átrendezhető, így az igények változásával módosíthatja a címkéket.

8. A felső fiókokba tegye az előnyben részesített tárgyakat

Ha íróasztalán sok fiók található, fontos, hogy okosan használjuk fel az extra tárhelyet. A felső fiókba rendezze a mindennapi dolgokat, középen a hetente egyszer használt cuccokat, az alsóba pedig azokat a dolgokat, amelyeket csak alkalomadtán használ. Ha csak egy fiókja van, akkor is használhatja ezt a technikát úgy, hogy előnyben részesíti azokat a kellékeket, amelyekre leginkább szüksége van, és elöl és középen tárolja őket, a legkevésbé használt tárgyakat pedig mögé helyezve.

Forrás: bhg

Gyakran ismételt kérdések

Milyen ötletek segíthetnek egy kis méretű iroda hatékonyabbá tételében?

Az apró méretű irodákat a váratlan területek kihasználásával és dizájnfrissítéssel lehet hatékonyabbá tenni. Például egy szekrényt átalakíthatunk munkaállomássá, akasztófalat vagy falitáblát helyezhetünk el az íróasztalhoz, vagy többszintű rendszerezőket használhatunk.

Milyen előnyei vannak egy szekrény-asztal hibrid használatának?

A szekrény-asztal hibrid kiválóan kihasználhatja a korlátozott helyet, mivel a behúzható pajtaajtó által nem kell folyamatosan bámulni a munkaállomást. A belső lebegő munkaállomás és polcok tárolási és írófelületet biztosítanak, míg a funky tapéta egyedi hangulatot ad a helynek.

Mi a javasolt megoldás, ha szűkös a hely egy otthoni irodában?

Ha szűkös a hely egy otthoni irodában, ajánlott lehet egy lehajtható felületű titkári íróasztal vagy többszintű rendszerezők használata. Az íróasztalt görgőkkel ellátva könnyen el lehet helyezni és eltakarni, ha szükséges.



Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

hálószoba

Merész tapéta ötletek

A tapéta a hálószobákban és a mosdókban népszerű választássá vált. Érdekessé teszi a helyiséget és növeli a látványt. De mi a helyzet a tapétával a...

karácsony

12 spórolási tipp karácsonyra

Az ünnepi időszak az öröm és az ünneplés időszaka, de lehet az anyagi stressz időszaka is. Az ajándékozás, a szórakoztatás és az utazás miatt az...

határidőnapló

10 dolog, amelyet a minimalisták nem szoktak vásárolni

A minimalista életmód egyik alapköve kevesebb tárggyal rendelkezni, amely rendezettebb, stresszmentesebb otthont eredményez. A minimalisták...

kávé

11 egyszerű szabály az otthon tisztántartása és a rend fenntartása érdekében

Az otthonában lévő rendetlenséggel való harc néha végtelennek tűnhet. A dolgok rendszeres osztályozása, szervezése, a szekrényekben való rendrakás...