Hogyan használjuk a grillsütőket

Közeledik a tavasz, virágba borulnak a kertek, hívogatnak a napsugarak. Nincs is szebb időszak a kerti grillezéshez. Ideje leporolni a grillsütőnket, esetleg beszerezni egyet, és profi BBQ mesterszakáccsá válni! Mi pedig a mai cikkünkkel segítünk ebben Önnek.

Imádja a grillezett falatokat, ám azt se tudja, hogy hogyan kezdjen az elkészítésükhöz? Ugyan, nincs miért aggódnia! Ez egyáltalán nem olyan bonyolult tudomány, mint ahogy az első ránézésre tűnik. Pár egyszerű tipp, sok gyakorlás, és a grillsütők királyává válhat.

Ha megbukik a felkészülésből, akkor készüljön fel, hogy meg fog bukni

A grillsütő teljes figyelmet igényel, ha tényleg tökéletes eredményeket szeretne elérni. Még a legátlagosabb sütögetésre is alaposan fel kell készülni.

Gyűjtse össze az eszközt, hozzávalót, fűszereket és rendezze el őket, mielőtt elkezdené a sütögetést. Ezzel a módszerrel optimális feltételeket teremthet a sütögetéshez.

Először is szerezzen be egy grillsütőt

Egy jó és tiszta grillsütő az előfeltétele annak, hogy egy ízletes grill lakomát tudjunk sütni. Válasszon egy megfelelő modellt attól függően, hogy kik és hányan lesznek a vendégei.

A tárolási lehetőségek és az ízlése alapján válasszon elektromos, gáz vagy faszenes grillsütőt. Ha kevés a hely az otthonában a grillsütő tárolására, akkor válasszon egy összecsukható modellt. Ugyanez érvényes, ha a grillsütőt a kirándulásaira is magával szeretné néha vinni.

Legyen profi a szén begyújtásában

A tűzrakást egész hosszú ideig kell gyakorolni, amíg az ember elsajátítja minden csínját-bínját. De még a nagyobb tapasztalat ellenére is néha sokáig tarthat elérni, hogy a tűz lángra lobbanjon. Szeretné, ha a szén gyorsan begyulladna? Csinálja egyszerűbben!

Ebben egy speciális grill ventilátor lehet a segítségére, amely nagyon gyorsan a kedvenc segédeszközévé válhat. Ez a bámulatos segédeszközt hamar meg fogja kedvelni. Ezzel a csodálatos készülékkel úgy gyújthatja be a tüzet, akárcsak egy profi.

Egy ilyen hasznos eszközzel bármilyen grillsütő begyújtása gyerekjáték lesz. Gyújtsa be a szenet gyorsabban, mint valaha.

Izzítsa rendesen be a grillsütőt

Nagy hiba a grillezésnél, hogy túlságosan hamar kezdjük el a sütést, amikor még nem érte el a megfelelő hőmérsékletet. Valószínűleg azért, mert már mindenki éhes szemekkel és türelmetlenül pislog ránk.

Győződjön meg róla, hogy a grillsütő elérte-e a megfelelő hőmérsékletet a tökéletes sütögetési eredményekért. Hogyan tudjuk ezt megállapítani? Tartsuk a kezünket a szén fölé, és ha azonnal el kell kapnunk, akkor elérkezett a kezdés ideális ideje.

Fektessen be fa chipsekbe

Szeretne valami különleges és pikáns ízt adni az ételeknek? Akkor használjon fa chipseket, például tölgyfából vagy hikoridióból az izzó parázzsal.

Markoljon bele az ízesített fa chipsekbe, majd dobja azt a brikettekre. Ez szó szerint egy másik szintre fogja emelni az ételeit.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: