Hogyan nyomtassunk 3D nyomtatóval Halloween töklámpást 4 lépésben

halloween

Hagyd ki idén Halloweenkor a hagyományos, rengeteg felfordulással járó tökfaragást és próbáld ki ezt a modern és kreatív módszert a 3D nyomtatód segítségével, amellyel saját töklámpásokat nyomtathatsz magadnak.

Nagyszerű szórakozás az egész családnak! Viszonylag könnyű Halloween töklámpást nyomtatni egy 3D nyomtatóval, ráadásul nagyszerű lehetőség egy csomó új készséget is megtanulni, amelyek biztosan valamikor jól jönnek ebben a műszaki beállítottságú világba. Vágjunk is akkor bele!

Ebben a mai “hogyan csináld” cikkben lazán állunk a feladathoz, és hagyjuk, hogy te döntsd el, hogy milyen nehézségi szinttel tudsz megbirkózni. A tervezés egyes lépéseit átugorhatod: letölthetsz egy teljesen használatra kész modellt, átalakíthatod a saját rajzod egy háromdimenziós modellé, vagy komolyra is veheted a dolgot, és egy tervező szoftverrel elkészítheted a saját töklámpásodat, teljesen a nulláról.

Mire lesz szükséged egy 3D töklámpás kinyomtatásához?

— egy 3D nyomtató (természetesen). Ne felejtsd, hogy a töklámpás mérete, amelyet ki tudsz nyomtatni, a 3D nyomtató felületének méretétől függ.

— bármilyen színű PLA nyomtatószál vagy ABS nyomtatószál (bár mi azt tanácsoljuk, hogy maradj a klasszikus narancssárga mellett).

— számítógép

— tervező szoftver (például Cinema 4D), ha úgy döntesz, hogy magas tervezed meg a töklámpást.

— egy applikáció, amely az egyszerű vázlatot 3D modellé tudja átalakítani (például Imprimindo3d).

— jó hangulat és nagyszerű csapat!

Hogyan 3D nyomtassunk egy Halloween töklámpást?

1. lépés: készítsd el a saját töklámpásod tervét vagy válassz ki egy használatra kész tervet.

(a). Ha ez az első 3D nyomtatós projekted, akkor azt javasoljuk, hogy egy kész tervet használj. Ezzel egy csomó időt takaríthatsz meg magadnak és rögtön belevághatsz a 3D nyomtatás szórakoztató részébe. Rengeteg különféle Halloween töklámpás 3D nyomtatási terve elérhető online. Egyszerűen töltsd le az összes szükséges fájlt és másold be őket a  3D nyomtató szoftverbe (például a Cura szoftverbe). Győződj meg róla, hogy megfelelő-e a méretezés, hogy számodra is jó legyen a töklámpás mérete és a nyomtató paramétereivel is egyezzen.

(b). Ha a tervezési folyamat legalább egy kis részét szeretnéd magad csinálni, akkor készíthetsz egy egyszerű rajzot bármilyen rajzkészítő programban (például a jó öreg Paintben), majd egy 3D konverteráló alkalmazás (például Imprimindo3d) használatával a rajzodat egy működőképes 3D modellé alakíthatod át. Ez egy egyszerű mód lehet mókás elemeket hozzáadni a tervedhez, például Belevésheted a családod vagy a barátaid nevét a töklámpásba, kiegészítőket, mondjuk szemüveget és kalapokat tehetsz rá és még sok mást is.

halloween
halloween

(c). Ha szeretnél mindent beleadni és teljesen saját készítésű 3D nyomtatású Halloween töklámpást szeretnél nulláról indulva, akkor jó, ha tudod használni valamelyik tervező szoftvert, például a Cinema 4D programot. A kreatív folyamat során elkészítheted a 3D formáját a jövendőbeli töklámpásodnak. Ebben a cikkben nem fogunk belemenni a tervezés részleteibe, de ha szükséged van pár tippre, hogy hogyan kell elkészítened a saját 3D töklámpás modelled, nézd meg ezt az útmutatót itt: Instructable.

2. lépés: Miután kész a 3D képed, töltsd fel a nyomtató szoftveredbe, állítsd be a Halloween töklámpásod méreteit és helyezd be a kívánt színű nyomtatószálat. Most már minden készen áll a nyomtatásra.

3. lépés: kattints a nyomtatás gombra és légy türelmes: a Halloween töklámpás választott méretétől függően ez hosszabb ideig is eltarthat.

4. lépés: miután kinyomtattad a 3D töklámpásod, ne habozz, légy kreatív! Használhatsz LED lámpákat, hogy megvilágítsd belülről, befestheted kívülről, rémisztő kiegészítőket adhatsz hozzá, 3D nyomtató tollal díszítheted és még sok mást is.

Gyakran ismételt kérdések

Mire van szükségem egy 3D töklámpás kinyomtatásához?

A kinyomtatáshoz szükséged lesz egy 3D nyomtatóra, valamint bármilyen színű PLA nyomtatószál vagy ABS nyomtatószálra. Továbbá szükséged lesz számítógépre, tervező szoftverre és egy applikációra, amely átalakítja a vázlatot 3D modellé.

Hogyan lehet 3D nyomtatni egy Halloween töklámpást?

Első lépésként készítsd el a saját töklámpás tervedet vagy válassz ki egy használatra kész tervet. Ha ez az első 3D nyomtatós projekt, akkor javasoljuk, hogy egy kész tervet használj. Töltsd le az összes szükséges fájlt, majd másold be őket a 3D nyomtató szoftverbe és ellenőrizd, hogy megfelelő-e a méretezés és a nyomtató paramétereivel is egyezzen. Ha egy kis tervezést is be szeretnél vinni a folyamatba, készíts egy egyszerű rajzot és használj egy 3D konverteráló alkalmazást, amely átalakítja a rajzodat egy működőképes 3D modellé.

Van-e könnyebb és nehezebb tervezési lehetőség?

Igen, választhatsz a használatra kész modellek közül, amelyekkel időt takaríthatsz meg, vagy tervezhetsz saját 3D modellt. Ehhez azonban szükséged van tervező szoftverre, mint például a Cinema 4D, amely lehetővé teszi, hogy a nulláról tervezz és létrehozz egy egyedi töklámpást.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

hálószoba

Merész tapéta ötletek

A tapéta a hálószobákban és a mosdókban népszerű választássá vált. Érdekessé teszi a helyiséget és növeli a látványt. De mi a helyzet a tapétával a...

hatékonyság

Ötletek kis méretű íróasztalhoz

A legkisebb zugokból is hatékony irodák lehetnek.Az otthoni munkavégzés nehézségekkel járhat, ha egy íróasztalt kis helyen be lehet építeni, legyen...

karácsony

12 spórolási tipp karácsonyra

Az ünnepi időszak az öröm és az ünneplés időszaka, de lehet az anyagi stressz időszaka is. Az ajándékozás, a szórakoztatás és az utazás miatt az...

határidőnapló

10 dolog, amelyet a minimalisták nem szoktak vásárolni

A minimalista életmód egyik alapköve kevesebb tárggyal rendelkezni, amely rendezettebb, stresszmentesebb otthont eredményez. A minimalisták...