Hogyan rögzítsük a tapadókorongot: 5 KÖNNYŰ tipp az autós felszerelésekhez

Egy új autós kamerára tett szert? Vagy egy szép mobiltartóra? Esetleg egy autós GPS navigációra? Ha egy tapadókoronggal kell a szélvédőn rögzíteni, akkor a következő egyszerű lépésekkel győződjön meg róla, hogy a tapadókorong elég erősen tart-e.

A legtöbbször a dobozból kicsomagolva azonnal jól fel tudjuk helyezni a szélvédőre, és már indulhatunk is.

De van, amikor nincs ilyen szerencsénk: hiába próbálgatjuk felragasztani a tapadókorongot, néha egyszerűen nem sikerül. Az alábbiakban pár tippet olvashat, hogy hogyan rögzítse ezeket az autós felszereléseket a szélvédőn.

Első lépés: Tisztítsa meg a tapadókorongot

Első lépésként törölje le az összes port és szennyeződést a tapadókorongról, mielőtt megpróbálná felragasztani.

Második lépés: Tisztítsa meg a szélvédőt

Bármilyen piszok vagy szennyeződés a szélvédőn befolyással lehet arra, hogy a tapadókorongot sikerül-e rögzíteni a szélvédőn. Bizonyosodjon meg róla, hogy mindent letörölt-e a szélvédőről. Ellenkező esetben nem várhatja el, hogy a tapadókorong a helyén maradjon.

Harmadik lépés: Figyeljen a hasonló hőmérsékletre

Minél inkább megegyezik a tapadókorong és a szélvédő hőmérséklete, és ez a hőmérséklet minél inkább közelít a környező levegő hőmérsékletéhez, annál jobb eredményeket érhetünk el a tapadókorong feltapasztásakor.

Jó ötlet lehet megvárni, amíg a naprásüt és felmelegíti a szélvédőt, esetleg egy hajszárítót is használhat a kívánt eredmény elérésére.

Negyedik lépés: Egy kis nedvesség segíthet a jobb tapadásban

Dörzsöljön egy kis olajat (például napraforgóolajat) a tapadókorongra. De vigyázzon, nehogy túl nedves legyen a tapadókorong.

Ne használjon vizet a tapadókorong rögzítéséhez! Amint csökken a hőmérséklet, a tapadókorong újra leesik.

Ötödik lépés: Nyomja rá erősen

Nyomja erősen a tapadókorongot a szélvédőre. Figyeljen oda, hogy minden légbuborékot kiszorítson a tapadókorong alól. Ne engedje, hogy a tapadókorong csúszkáljon a szélvédőn. Ha túl könnyen elcsúszik, akkor valószínűleg túl sok olajat használt a felerősítéséhez. Ha nem csúszkál, akkor tartsa erősen legalább még tizenöt másodpercig.

Reméljük segítettek a tippjeink, sikeresen a helyére került a tapadókorong, Ön pedig nyugodtan útnak indulhat.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: