15 ötlet a legjobb reggeli rutin összeállításához

reggel

A legjobb reggeli rutin több, mint a nap ideális kezdete. Ez egy lehetőség egy tiszta lapra; elfelejteni a tegnap történteket, kialakítani egy pozitív gondolkodást az előttünk álló napról, és gondoskodni magadról, mielőtt a stresszorok felbukkannak.

Míg a legtöbben ugyanazokat a dolgokat szeretnénk kihozni a reggeli rutinból, más-más módon kezdjük a napunkat. Vannak, akik szeretnek korán kelni és edzeni. Mások szívesen fekszenek az utolsó pillanatig az ágyban. Vannak, akik kávét isznak, mások csak vizet isznak, és vannak, akik egyenesen a reggelihez ugranak.

Nincs semmi baj ezzel a reggeli szokással. Szóval melyik a legjobb reggeli rutin számodra?

A kulcs az, hogy kitaláljuk, mi működik nekünk legjobban az ütemtervünkben, a testünkben és az agyunkban.

Az ideális reggeli rutin három perc vagy három óra lehet. Ami számít, az az, hogy nemcsak egy eredményes munkanapra készít fel, hanem egy nyugodt napra is.

Csak te találhatod meg magadnak a legjobb reggeli rutint. De felépítheted, ha kipróbálod az üzleti élet néhány legnagyobb nevének ötleteit:

1. A Mindfulness gyakorlása

Az éberség nagy szó, de egyszerű a jelentése:

Odafigyelni a gondolataidra anélkül, hogy ítélkeznél vagy megváltoztatnád azokat.

Gyakorolhatod ülve, ágyban fekve, edzés közben, vagy bármikor, amikor stresszesnek érzed magad.

A tudatosságnak sok formája lehet. Ryan Napierski, a NuSkin elnöke szívesebben imádkozik vagy meditál, mielőtt elhagyja a házat minden reggel. Napierski azt mondja, hogy azáltal, hogy az éberségen keresztül fókuszál, produktívabb és határozottabb tud lenni a munkában.

Könnyen elkezdheted a mindfulness gyakorlását meditálva is.

2. Sétálj

Remek lehetőség az éberség gyakorlására – és egy kis testedzésre –, ha a reggeli rutinod részeként sétálsz.

Ha szeretnél időt szakítani egy sétára, lehet, hogy korábban kell elkezdened a reggeli rutint. Alapszabály, hogy egy mérföldet körülbelül 15 perc alatt gyalogolj le. Ha például a legjobb reggeli rutin három mérföld gyaloglásból áll, akkor 45 perces időblokkra lesz szükséged.

3. Vedd fel valakivel a kapcsolatot

Ha nehezen tudsz időt szakítani a hálózatépítésre, fogad meg Jon Bradshaw, az Appointment.com vezérigazgatójának tanácsát:

Kezd a reggeli rutinodat egy régi ismerős megkeresésével vagy egy új szakmai kapcsolat kialakításával.

Ennek többféle módja van. Írj egy e-mailt, miközben arra vársz, hogy a reggeli kávéd elkészüljön. Küldj egy SMS-t, amelyben megkérdezed, hogy az új munkahelyén hogyan bánnak a régi munkatársaddal. Viszont kerüld az emberek hívását reggel 9 óra előtt

4. Igyál teát

Ha a kávé nem a stílusod, miért ne próbálnád ki a teát a reggeli rutinod részeként?

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója minden nap egy gőzölgő bögre teát kortyol a reggelije mellé. A zöld és a fekete tea népszerű választás; Az alternatív lehetőségek közé tartoznak a nyugtató gyógynövények, mint a kamilla, a menta és a citromfű.

5. Olvass

Az ébredés egyik legnépszerűbb módja a könnyű olvasás. Ahelyett, hogy a Facebook hírfolyamát görgetnéd, vegyél elő egy újságot. Haladj előre a múlt héten kikölcsönzött könyvtári könyvben.

A Berkshire Hathaway vezérigazgatója, Warren Buffet reggeli rutinja részeként hat különböző újságot olvas. Utána azonban nem hagyja abba az olvasást: a napjának átlagosan 80%-át könyvvel tölti; Mindent összevetve Buffett napi 500 oldalra törekszik.

6. Vegyünk egy hideg zuhanyt

Az önsegítő guru és az üzleti tanácsadó, Tony Robbins mindenféle szokatlan öngondoskodási technikát támogat. Az egyik leghíresebb az 57 Fahrenheit-fokos reggeli hideg medencébe ugrás. Robbins azért teszi ezt, hogy felrázza a szervezetét, ami a szavai szerint ilyen érzés: „a testedben minden szerv, minden ideg lángol”. A hidegzuhanynak több előnye is van.

Ha hideg zuhannyal szeretnéd kiegészíteni a reggeli rutinodat, kezdd azzal, hogy néhány fokkal csökkented a zuhanyozás során használt vizet. Csökkentsd a hőmérsékletet még néhányszor hetente, és kihívásként egyre hosszabb időt tölts a hideg víz alatt.

7. Beszélj a partnereddel

Ha a házastársaddal nem egyezik a munkabeosztásotok, előfordulhat, hogy csak késő este találkozol vele. Miért ne töltenél egy kis minőségi időt a pároddal reggelente?

Tracey Grace, az IBEX IT Business Experts elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy minden napját egy csésze kávéval kezdi férjével. Miközben kortyolgatnak, kiülnek a teraszra és megbeszélik a közelgő eseményeket, találkozókat és vacsorákat.

8. Vázold fel a céljaidat

Mi lenne jobb alkalom arra, hogy minden nap megtervezd, hogy mit szeretnél aznap elérni, mint amikor felébredsz?

Ennek a reggeli szokásnak az egyik parancsikonja az, hogy felírod a napi legfontosabb feladatokat. Lehet, hogy újra fel szeretnéd venni a kapcsolatot a családoddal, vagy esetleg van egy javaslatod, hogyan haladj előre a karrieredben. Ezután nyugodt lehetsz, hiszen minden mást oldalra tudsz tolni.

9. Tegyél fel magadnak egy erős kérdést

A reggeli rutinod alkalom arra, hogy elgondolkodj azon, ami valójában számít. Steve Jobs, az Apple néhai vezérigazgatója és társalapítója minden reggel feltette magának a kérdést:

"Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor mit fogok ma tenni?"

A kérdésed más is lehet:

Ha az életcélod a családod ellátása, felteheted a kérdést: „Hogyan fogok segíteni ma a családomnak?”

Ha el szoktad hanyagolni magad: „Mire van szüksége a testemnek és az elmémnek ma tőlem?” is jó választás lehet.

10. Nyeld le a békát

Amikor felébredsz, mi van a fejedben? Oldd meg ezt a reggeli rutin részeként. Azáltal, hogy először a legnehezebb dologgal foglalkozol, a nap hátralévő része általában a helyére kerül.

11. Böjtölj

A „The Joe Rogan Experience” hallgatói felismerik ezt a tippet:

Futás vagy jóga után a népszerű podcaster böjtöl a délelőtt hátralévő részében.

Rogan azt állítja, hogy a gyakorlat javítja az agyműködését és a fókuszt.

A hideg zuhany rutinhoz hasonlóan ezt a lépést is fokozatosan add hozzá a reggeli rutinodhoz. Ébredés után tölts egy órát, majd kettőt, majd három órát evés nélkül. Hamarosan el tudod kerülni az éhséget ebédidőig, amikor Rogan először eszik.

12. Tégy valamit másokért

Amikor a Craigslist alapítója, Craig Newmark felébred, másokra gondolva kezdi a napot.

Bármi is izgat, tedd a reggeli rutinodba. Szemetet szedni. Írj levelet egy képviselőnek vagy a helyi újságnak. Támogasd azt a nonprofit szervezetet, amelyben hisz.

13. Hallgass pihentető zenét

Minden reggel Saagar Govil, a Cemtrex ipari gyártó vezérigazgatója vállalata öt legfontosabb havi kérdésén dolgozik. Hogy nyugodt maradjon, és jó úton haladjon, Govil klasszikus zenét kapcsol be.

Ha Bach és Beethoven nem a te stílusod, hallgass bármit, ami megnyugtat. Ki mondja, hogy reggel 6 túl korai egy kis metálhoz vagy hip-hophoz?

14. Jógázz

Arianna Huffington médiamágnás szerint a jóga az egyik legjobb módja annak, hogy reggel megizzadjunk. Egy csésze kávé megivása és szobabiciklizés után Huffington jógával nyújtja magát.

Ha még soha nem jógáztál, akkor kezdd az olyan alapvető pózokkal, mint a lefelé néző kutya- és gyermekpóz. Ezek elsajátítása után tűzz ki magad elé egy kihívást egy online rutinnal.

15. Vedd fel a kapcsolatot a családdal

Szinte egyikünknek sincs annyi ideje a családjára, amennyit szeretne. Gary Vaynerchuk, a VaynerMedia vezérigazgatója úgy szakít időt, hogy a reggeli rutinja részeként felhív egy családtagot – jellemzően az anyját, az apját vagy a nővérét – az irodába menet.

Ha családtagjai nem örülnének egy kora reggeli hívásnak, küldj egy SMS-t. Ha egy ideje már nem beszélgettél több családtaggal, küldj egy e-mailt, amelyben megosztod az életed újdonságait.

Indítsd el a kora reggeli rutint

A reggeli rutin elindítása a gondolkodásmódodról és a kitartásodról szól. Ha arra ébredsz, hogy „Ez szívás lesz”, akkor valószínűleg így lesz. A megfelelő reggelek felépítéséhez kövesd a következő pontokat:

  • Állítson be ébresztőt: Ha szeretnéd, hogy legyen időd a reggeli rutinra, korán kell ébredned. Szánj magadnak legalább egy órát munka előtt, és vedd észre, hogy még mindig több időre lehet szükséged.
  • Kelj fel minden nap ugyanabban az időben: Bármilyen csábító is aludni hétvégén, ne tedd. Tedd szokássá a reggeli rutinodat azzal, hogy minden nap csinálod.
  • Mondd el másoknak a terveidet: Ha elmondod a partnerednek, hogy reggel 5-kor fogsz felkelni és reggel 6-kor edzeni mész, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel teszed ezt. A társak nyomásának nem kell rossznak lennie.
  • Adj magadnak jutalmat: Az emberek jutalomorientált lények, akárcsak más állatok. Ha szeretsz cipőt vásárolni, készíts magadnak egy táblázatot: Ha egy teljes hónapon keresztül ragaszkodsz a reggeli rutinhoz, talán megérdemelsz egy vásárlási expedíciót.
  • Bocsáss meg magadnak, ha elcsúszol: Akár tetszik, akár nem, előfordul, hogy megnyomod a „szundi” gombot az ébresztőórádon. Ne haragudj magadra; mondd magadnak, hogy holnap jobban fog menni.

Semmi sem számít jobban a termelékenységed vagy az általános boldogságod szempontjából, mint az, hogy hogyan kezeled a reggeleidet. Változtass a reggeli rutinodon, és szó szerint megváltoztatod az életedet.

Forrás: lifehack.org

Gyakran ismételt kérdések

Mik az előnyei annak, ha kialakítunk egy hatékony reggeli rutint?

Egy hatékony reggeli rutin segítségével felkészülhetünk az előttünk álló napra, és pozitív gondolkodással indulhatunk neki. Emellett számtalan módon lehet egyedi szükségleteinkre szabni a reggeli rutint.

Milyen gyakorlatokat ajánlanak az üzleti élet nagyjai a reggeli rutin részeként?

Az üzleti élet nagyjai többféle gyakorlatot is ajánlanak a reggeli rutin részeként. Ilyen például a mindfulness gyakorlása, a sétálás, valamint a kapcsolatteremtés régi vagy új ismerősökkel.

Mi a legfontosabb szempont, amikor kialakítjuk a legjobb reggeli rutint?

A legfontosabb szempont, hogy a reggeli rutinunk ne csak eredményes munkanapot biztosítson, hanem egy nyugodt napot is. Ezért fontos kitalálnunk, ami a legjobban működik számunkra az ütemtervünkben, a testünkben és az agyunkban.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

figyelés

Hogyan javítja a termelékenységet az állásidő beütemezése?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a termelékenység a dolgok elvégzéséhez és a céljaink eléréséhez, de az állásidők ütemezése is ugyanolyan...

munka

Hogyan hasznosítsa az idejét, hogy több ideje legyen

Miért tűnik mindig úgy, hogy túl sok a tennivaló és túl rövid időnk van rá?Mindannyiunknak csak 24 órája van egy napban. És mégis, miért vannak...

tervezés

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekében

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekébenA produktívabbá válás felé irányuló folyamatos törekvés során sokan új koncepciókat...

félénk

Mi az elkerülés ciklusa, és hogyan lehet megtörni?

Az elkerülés az, amit mindannyian csinálunk. Kerüljük azokat az embereket, helyeket és helyzeteket, amelyeket nem szeretünk, mert ezek a dolgok...