4 kihagyhatatlan tipp az úszószemüveg helyes viseléséhez

Egy jó úszószemüveg kötelező felszerelés minden úszó számára. Ismerje meg, hogyan kell viselni a legjobb hatás elérése érdekében.Helyesen használva a védőszemüveg segít megvédeni a szemet, és lehetővé teszi, hogy a víz alatti úszás közben is élesen és egyértelműen lássunk. Ez előnyös mind a szabadidős, mind a versenyúszók számára.

A védőszemüveg használata azonban csak abban az esetben fokozhatja az élvezetet, ha megfelelően illeszkedik és megfelelő módon viselik. Ennek elmulasztása esetén a víz szivárogni kezd a szemüveg alá, nyomást gyakorolhat a szemekre (potenciálisan irritálja őket), és akár torzított látást is okozhat a víz alatt.

  1. Lépés: olyan szemüveget válasszon, amelynek viselése kényelmes

A szemüvegek különböző méretűek és formájúak. Néhány úszószemüveg keskeny orr résszel rendelkezik, amely különösen hasznos a fiatalabb úszók számára, hogy segítsen a szemlencséket a helyükön tartani.

Különböző okulárméretekkel is rendelkeznek, hogy biztosítsák a megfelelő illeszkedést minden arctípushoz. Válasszon olyan úszószemüveget, amelyben jól érzi magát, és amely nem helyez nyomást a szemgolyókra.

2. Lépés: tesztelje le, hogy az úszószemüveg képes-e szívótömítést létrehozni

Először tartsa a szemüveg lencséit a szemgödreivel szemben, hogy ellenőrizze, érezhető-e szívó erő.

Csak abban az esetben, ha a szélesség és a keret megfelel az arc típusának, képes a szemüveg szívótömítést létrehozni, ezáltal pedig megakadályozni a vízszivárgást. Ha nincs szívó hatás, a védőszemüveg nem megfelelő Önnek. 

Ha azonban az orrhíd állítható, akkor próbálja beállítani, amíg a szemüveg szívó hatást nem fejt ki a szemekkel szemben.

3. Lépés: a szemüveget elölről hátra vegye fel

Nyomja a lencséket erősen az arcra, miközben  45 °-os szögben húzza fel a szemüveg szíját át a fej felett, majd állítsa be az illeszkedést úgy, hogy ne legyen rés a szemüveg és a szemek között.

A szíjat a fülek fölé tolja, hogy kényelmes legyen a viselése.

4. Lépés: a védőszemüveg eltávolítása

A védőszemüveg levételekor tegye a hüvelykujját a fej hátulján lévő pántba, és engedje vissza a pántot hátulról. Más szavakkal, a védőszemüvegnek mindig vízzáró tömítést kell létrehoznia.

Az úszószemüvegnek tökéletesen illeszkednie kell ahhoz, hogy szívótömítést hozzon létre, de nem olyan szorosan, hogy fájdalmat okozzon. A megfelelő szívás eléréséhez mindig fontos, hogy a szemüveg a szemgödrök formájának megfelelően legyen kiválasztva.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: