Legjobb sorozatok a Netflixen, amelyeket mindenképp látnia kell

popcorn

Önnek is esténként gondot okoz, hogy a televízióműsor kínálatában semmi érdekeset nem talál és nem tud mit nézni? A legjobb megoldást a Netflix jelenti, amely számos nagyszerű sorozatot és filmet kínál. Egyesek rövidebbek, mások hosszabbak. Nagyon soknak közülük azonban érdemes egy esélyt adni. 

A Netflixen található legjobb sorozatok mai listája olyan klasszikusokat tartalmaz, mint például a Stranger Things vagy Peaky Blinders, de nem hiányoznak az újdonságok sem, mint például a The Queen’s Gambit, Bridgerton és számos más. Felejtse el a hosszas keresgélést, menjen biztosra ajánlásaink segítségével. Meglátja, nem fogja megbánni. 

Nézzük meg együtt a különböző műfajú, hosszúságú, különböző korosztálynak szánt sorozatok legjobbjait. Az egyes klasszikusok egyszerűen kortalan sikerszámnak számítanak, melyeket egymás után akár ötször is megnézhet.

Peaky Blinders, 2013 – napjainkig 

Listánkat a jelen kor egyik legjobb sorozatával kezdjük. A Peaky Blinders a BBC 1 állomás kincsei közé tartozik, viszont évekkel ezelőtt a Netflixre is felkerült. 

A sorozat cselekménye a múlt század húszas éveiben játszódik Birminghamben. A népes Shelby család Peaky Blinders néven egy rettegett bandát hozott létre. Nevük összeköthető azzal a sokat sejtető szokással, miszerint kalapjukban borotvapengét hordtak. A sorozat a modern brit történelem kegyetlen és véres igazságát mutatja be. 

A nagyszerű történet mellett a tökéletes szereposztás is nagy örömet okoz, többek között Cilliana Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Annabelle Wallis, Paula Anderson, Iddo Goldberg és Charlie Creed-Miles személyében.

Chappelle’s Show, 2003 – 2006

A 2003 és 2006 között forgatott közkedvelt és nagyon befolyásos Chappelle’s Show a múlt év során eltűnt a Netflixről. Ahogy azonban Dave Chappell komikus új szerződést kötött a streaming szolgáltatással, azonnal visszatért a színre. 

A Chappelle’s Show egy amerikai komédia, melyet Dave Chappelle és Neal Brennan komikusok hoztak létre. A házigazda Chappelle, aki a legtöbb szkeccsben szerepel. 

A show premierjére 2003 január 22-én került sor az amerikai televíziós csatornán, a Comedy Central-on. A műsort két teljes évadon keresztül sugározták. A harmadik, rövidített évad három epizódot tartalmaz. Ezeket 2006-ban vetítették le.

Számos késés után, a harmadik évad forgatása hirtelen véget ért, mikor Chappelle otthagyta a forgatást. 

A szakértők a műsort a „100 legjobb televíziós műsor“ közé sorolták, valamint a Entertainment Weekly folyóirat „New TV Classics“ listáján a 26-ik helyen végzett. A műsor egész idő alatt kritikusan elismert volt. 

The Sinner, 2017 – napjainkig

A közkedvelt, népszerű krimisorozat minden részben más esetre összpontosít. Harry Ambrose nyomozót Bill Pullman alakítja, aki a mai szereposztásban szinte felcserélhető Kurt Russellel és Jeff Bridgesonnal. 

Az első sorozatban Ambrose egy idegen nő, Cora (Jessica Biel) látszólag értelmetlen meggyilkolásának a tanúja. Bár a történet kissé unalmas és néha túlságosan lassú, Pullman és Biel csodálatos színészi teljesítményének hála mindenképpen megéri megnézni. 

A következő évadok más esetekre összpontosítanak, és szereposztásuk is új. A harmadik, utolsó sorozat egy autóbaleset kivizsgálására fókuszál, melynek során a sofőr életét veszti, az utasa azonban életben marad. Nem minden olyan egyértelmű, mint amilyennek tűnik. A harmadik sorozat szereposztásában Matt Bomer is helyet kap. 

Riverdale, 2017 – napjainkig

A Riverdal sorozattal kapcsolatban mindenkinek megvan a saját véleménye. A vitatott sorozatot azonban a mai napig vetítik, és a nézettsége kellemesen növekvő tendenciát mutat. Ha még egyszer sem látta, kétséget kizáróan érdemes megnézni. Legalább az első évadot, amelyet nagyon sokan a legjobbnak minősítenek. 

A sorozat történésének alapját az “Archie comics” nevű képregény képezi, elsőre a Twin Peaks sorozatra hasonlít. A történés középpontjában a Riverdale nevű kisvárosban élő tinikből álló csapat áll.

Egyeseknek úgy tűnhet, hogy egy további tini drámáról van szó, de pár rész megtekintése után rájön, hogy ez nem így van. A Riverdale sorozatban mégiscsak van valami. 

Bridgerton, 2021 – napjainkig

A Netflix merész és szexuális telítettségű aktuális drámájának alapját Julie Quinn romantikus regénye képezi. A történet fiatalok egy csoportját kíséri nyomon, akik életét bálok, eljegyzések és a mindennapi drámák töltik ki. Mindezek mellett igyekeznek a titokzatos hölgy, Lady Whistledown kilétét felfedni, akinek “pletykalapjai” képesek egyik napról a másikra tönkretenni, vagy megszerezni a debütáló hírnevét.

A Bridgerton sorozat éles forgatókönyvvel, gyönyörű kosztümökkel és színekkel telített díszletekkel telített sorozat. Természetesen a nagyszerű zene sem hiányozhat. Taylor Swift vagy Ariana Grande korszerű hangszeren megszólaltatott modern slágerei megörvendeztetnek, ám egyben meg is lepnek. 

The Hauting of Hill House, 2018

Amennyiben igazán jó televíziós horror showt keres, a The Hauting of Hill House sorozatot szinte Önnek találták ki. A rövid mini sorozatot ebben az évben The Haunting of Bly Manor címmel, néhány további résszel egészítették ki. 

A Hill House család régi otthonába tér vissza, hogy elrendezzék azokat az eseményeket, amelyek elkergették onnan őket. A sok ijesztő pillanattal bíró történetet egy csodálatos szereplőgárda élénkíti, beleértve Carla Gugino és Henry Thomas színészeket. 

A The Haunting of Bly Manor egyelőre nem ér el ugyanolyan kísérteties “magasságokat”. Ez a sorozat egy amerikai bébiszitterről szól, aki egy régi hatalmas házban gondoskodik néhány árva gyerekről. Az alacsonyabb értékelés ellenére is megéri megnézni a filmet.  

Russian Doll, 2019 – napjainkig

Az időhurokkal rendelkező filmek és sorozatok kedvelői számára itt a Russian Doll sorozat. A főszereplő Nadia, akit a nagyszerű színésznő, Natasha Lyonne alakít. Nadia a 36-ik születésnapját ünnepli. New York-i lakásában tartott ünnepsége azonban rémálommá válik. Elüti egy taxi. Ez azonban még nem a legrosszabb. A halál helyett azonban Natasha visszatér az adott lakás fürdőszobájába a saját ünnepségére. Néhány elhalálozás és visszatérés után rájön, hogy itt valami nincs rendben. De mi is ez valójában? 

A szórakoztató sorozatot számos filmkritikus megkedvelte. Ön is biztosan köztük lesz. A sorozat tele van akcióval és szellemességgel. 

The Queen’s Gambit, 2020

Ez a hétrészes minisorozat a Netflix legjobb és legnézettebb sorozatai közé tartozik. Bár a sakk, mint téma nem tűnik túl izgalmasnak, a The Queen’s Gambit biztosan magával ragadja. Története az önmegvalósítás, romantika és drog használatának történetét ötvözi. Az árva Beth Harmon szerepét Anya Taylor-Joy személyesíti meg, akinek a tehetséges iskola gondnok segít a felkészülésben. Beth már nagyon fiatalon megismerkedik a sakk világával, amelyet a férfiak uralnak. Ahelyett, hogy feladná, tovább folytatja és egyik bajnokságot a másik után nyeri. 

A The Queen’s Gambit még akkor is magával ragadja, ha fogalma sincs róla, hogyan kell sakkozni. Az egyes meneteknél feszülten fogja figyelni a játszma végkimenetelét. 

Bodyguard, 2018

Bodyguard a brit író Jed Mercurio legújabb műve, aki a Bodies című filmet, valamint a Line of Duty rendőrsorozatot is alkotta. 

A Bodyguard sorozat gondoskodik az akcióról és nagyszerű és izgalmas történetet kínál. A Richard Madden által alakított főszereplőt, a testőrt egy magasabb rendű politikus védelmével bízták meg. Ez a politikus egy nő, akit Keeley Hawes személyesít meg. Egészen addig minden jól működik, amíg szakmai kapcsolatuk nem alakul át személyessé. 

Megjelenése idején a sorozatot főleg azzal vádolták, hogy nem túl reális. Történése viszont nagyon jó, ezért érdemes megnézni. 

Umbrella Academy, 2019 – napjainkig

A Netflix megmutatta, hogy egy “nagy szuperhős show” létrehozásához nincs szüksége a Marvellel való együttműködésre. Gerard Way és Gabriel Bá által létrehozott, Umbrella Academy címmel ellátott képregénysorozat sajátos adaptációja bizonyítja ezt. A történet középpontjában a nagyhatalmú testvérek – Hargreevesék – állnak, akik az örökbefogadó apjuk meggyilkolása után újra találkoznak, és együtt szembesülnek egy lehetséges apokalipszissel.  

A nagyszerű szereposztásnak hála, mint amilyen Elliot Page és Robert Sheehan, ez a szórakoztató és üde show minden bizonnyal magával ragadja Önt. Amennyiben az első évadot megkedvelte, a streaming szolgáltatásra az új évad is megérkezett, a harmadik pedig forgatás alatt áll, amely szintén nagy örömet okoz majd. 

New Girl, 2011 – 2018

Amennyiben kedveli az olyan szitkomokat, mint pl. a Jóbarátok, akkor a New Girl Önnek való. A főszereplőt ebben a sorozatban Zooey Deschanel alakítja. A főszereplő, miután rájött, hogy a barátja megcsalja, egy új lakásba költözik három nem mindennapi lakótárssal. A lakótársak Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) és Winston (Lamorne Morris).

A New Girl sorozatban számos különféle színész jelent meg, aki gazdagabbá és érdekesebbé tették az egyes epizódokat. Amennyiben ki szeretne kapcsolódni és semmire sem szeretne gondolni, ezt a sorozatot Önnek találták ki. 

The Crown, 2016 – napjainkig

A The Crown sorozat a fiatal királynő, II Erzsébet történetét meséli el, aki 24 éves korában viszonylag bonyolult helyzetben van. A világ leghíresebb dinasztiájának a királynőjévé kell válnia és kapcsolatot kell kiépítenie a híres sir Winston Churchillel. A világ egy nagy káosz, és a trónra egy fiatal királynő kerül. 

Összefoglalás

Rangsorolásunk a legjobb sorozatokat tartalmazza, amelyeket az emberek az utóbbi években megkedveltek és nem tudnak tőlük “elszakadni”. Ha nem tud mit nézni, válasszon Ön is közülük. Meglátja, megéri.

Forrás: Techradar.com

Gyakran ismételt kérdések

Mit kínál a Netflix?

A Netflix számos nagyszerű sorozatot és filmet kínál, amelyek között a klasszikusok mellett nem hiányoznak az újdonságok sem. A legjobb sorozatok mai listája olyan sorozatokat tartalmaz, mint a Stranger Things, Peaky Blinders, The Queen’s Gambit, vagy Bridgerton.

Miről szól a Peaky Blinders sorozat?

A Peaky Blinders egy rettegett bandáról szól, amelyet a népes Shelby család hozott létre a múlt század húszas éveiben Birmingham-ben. A sorozat a modern brit történelem kegyetlen és véres igazságát mutatja be, amelynek szereplői között megtalálhatóak olyan színészek, mint Cilliana Murphy, Sam Neill, vagy Helen McCrory.

Mi az a Chappelle’s Show?

A Chappelle’s Show egy amerikai komédia, amelyet Dave Chappelle és Neal Brennan komikusok hoztak létre. A show két teljes évadon keresztül került sugárzásra, majd a harmadik, rövidített évad után az egyik főszereplő otthagyta a forgatást. A műsort a szakértők a „100 legjobb televíziós műsor“ közé sorolták, valamint a Entertainment Weekly folyóirat „New TV Classics“ listáján a 26-ik helyen szerepelt.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

popcorn

A legjobb dokumentumfilm sorozatok a Netflixen, megtörtént esetek alapján forgatva, amelyeket látnia kell!

A dokumentumfilmek és sorozatok zsákja az elmúlt két évben kiszakadt. Minden streaming szolgáltatásnál megtalálhatóak, és nincs olyan ember, aki...

popcorn

Figyelemreméltó filmek toplistája

A 2020-as év kihívásokkal teli év volt mindenki számára. Ugyanígy volt ezzel a Netflix is, amely ugyan egyik sorozatot a másik után gyártotta, de...

mozi

Miért fogyhatunk és égethetünk kalóriát horrorfilm nézés közben

Az Egyesült Királyságban található Westminster University egy nemrégiben készült tanulmánya szerint a horrorfilm nézése meggyorsíthatja a...

kempingkés

Útmutató az összecsukható kések reteszelő mechanizmusaihoz

A legtöbb összecsukható késen található valamilyen reteszelő mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a kés összecsukódjon vágás során. Mindegyiknek...