Miért fogyhatunk és égethetünk kalóriát horrorfilm nézés közben

mozi

Az Egyesült Királyságban található Westminster University egy nemrégiben készült tanulmánya szerint a horrorfilm nézése meggyorsíthatja a kalóriaégetést és így segít a fogyásban. Miért segít az ilyen típusú filmek nézése? Mi magyarázattal szolgálunk erre és bemutatunk 10 olyan filmet, amelyeknek köszönhetően a legtöbb kalóriát égeti el. 

A kutatások során megállapították, hogy az embereknek a félelem során megnövekszik a pulzusszámuk és megkétszereződik bennük a feszültség. Ennek hála felgyorsul a kalóriaégetés.

A tudósok megállapították, hogy azok az emberek, akik Stanley Kubrick “The Shining” című horrorfilmjét nézték, akár hihetetlen 184 kalóriát is elégethettek, amely 40 perces séta alatt elégetett kalóriának felel meg. Az eredmények kimutatták, hogy a horrorfilm nézése közben a zsírégetés sokkal jobb és gyorsabb, mint más műfajnál.

Miért segít a horrorfilm nézése a fogyásban? 

A horrorfilm nézéséről köztudott, hogy nézése közben az ember feszültséget és szorongást érez, amely a testet adrenalin felszabadításra és a bazális anyagcsere felgyorsulására serkenti. Ebből kifolyólag a test több kalóriát éget el. 

Horrorfilm nézés közben a pulzusszám megnövekszik és a test adrenalinszintje megnövekszik. Ez pont azért történik, mert a test adrenalint szabadít fel, gyorsabban dolgozik és végül nagyobb mennyiségű kalóriát használ el. A test hirtelen intenzív stresszt észlel, amely a félelemtől következik be, ennek hatására adrenalint szabadít fel, amely csökkenti az étvágyat, feszültséget okoz és kalóriát éget. 

10 legjobb horrorfilm fogyáshoz

A Londoni Westminster Egyetem néhány emberen kísérletet végzett, akiket megkértek, hogy hagyományos horrorfilmeket nézzenek. A film nézése során megfigyelték a személyek pulzusát, az oxigénbevitelt és a szén-dioxid kibocsátást. Ez alapján kerül kiszámításra az emberi test által elhasznált energia.

Kiderült, hogy a következő 10 horrorfilm segít elégetni a legtöbb kalóriát: 

  • The Shining – 184 kalória
  • Jaws – 161 kalória
  • The Exorcist – 158 kalória
  • Alien – 152 kalória
  • Saw: 133 kalória
  • A Nightmare on Elm Street – 118 kalória
  • Paranormal Activity: 111 kalória
  • Blair Witch – 105 kalória
  • Texas Chainsaw Massacre – 107 kalória
  • Rec – 101 kalória

A fertőző betegségek csökkentése

A korábbi tanulmányok megállapították, hogy a horrorfilm nézése nem csak felgyorsítja a zsírégetést, de csökkenti a fertőző betegségek veszélyét is. Horrorfilm nézés során a félelem és feszültség felgyorsítják a fehérvérsejtek áramlását a testben, így megakadályozzák a vírus terjedését.

A film izgalmas jelenetei során az emberek adrenalinszintje megnövekszik, így a film végeztével felszabadultabban fogja érezni magát.

A film történésében az izgalmas és feszült jelenetek hatására megnövekszik az adrenalin szint és a feszültség, ami azt jelenti, hogy a film végén az ember felszabadultabbnak fogja magát érezni.

Számos ember számára, akik félnek horrorfilmet nézni, ez a módszer szó szerint kínzásnak számít. A horrorfilm kedvelőinek viszont tökéletes hír.

A horrorfilmet projektoron tudja a legjobban élvezni, amely nagy képet biztosít, és minden apróságot láthatóvá tesz.

Gyakran ismételt kérdések

Miért segít a horrorfilm nézése a fogyásban?

A horrorfilm nézéséről köztudott, hogy nézése közben az ember feszültséget és szorongást érez, amely a testet adrenalin felszabadításra és a bazális anyagcsere felgyorsulására serkenti. Ebből kifolyólag a test több kalóriát éget el.

Milyen magyarázattal szolgál a horrorfilmek nézése miért segít a fogyásban?

A horrorfilm nézése közben a pulzusszám megnövekszik és a test adrenalinszintje megnövekszik. Ez pont azért történik, mert a test adrenalint szabadít fel, gyorsabban dolgozik és végül nagyobb mennyiségű kalóriát használ el. A test hirtelen intenzív stresszt észlel, amely a félelemtől következik be, ennek hatására adrenalint szabadít fel, amely csökkenti az étvágyat, feszültséget okoz és kalóriát éget.

Melyek a legjobb horrorfilmek fogyáshoz?

A londoni Westminster Egyetem néhány emberen kísérletet végzett, akiket megkértek, hogy hagyományos horrorfilmeket nézzenek. A film nézése során megfigyelték a személyek pulzusát, az oxigénbevitelt és a szén-dioxid kibocsátást. Ez alapján kerül kiszámításra az emberi test által elhasznált energia. Kiderült, hogy a következő 10 horrorfilm segít elégetni a legtöbb kalóriát: The Shining – 184 kalória, Jaws – 161 kalória, The Exorcist – 158 kalória, Alien – 152 kalória, Saw: 133 kalória, A Nightmare on Elm Street – 118 kalória, Paranormal Activity: 111 kalória, Blair Witch – 105 kalória, Texas Chainsaw Massacre – 107 kalória, Rec – 101 kalória.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

figyelés

Hogyan javítja a termelékenységet az állásidő beütemezése?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a termelékenység a dolgok elvégzéséhez és a céljaink eléréséhez, de az állásidők ütemezése is ugyanolyan...

munka

Hogyan hasznosítsa az idejét, hogy több ideje legyen

Miért tűnik mindig úgy, hogy túl sok a tennivaló és túl rövid időnk van rá?Mindannyiunknak csak 24 órája van egy napban. És mégis, miért vannak...

tervezés

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekében

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekébenA produktívabbá válás felé irányuló folyamatos törekvés során sokan új koncepciókat...

félénk

Mi az elkerülés ciklusa, és hogyan lehet megtörni?

Az elkerülés az, amit mindannyian csinálunk. Kerüljük azokat az embereket, helyeket és helyzeteket, amelyeket nem szeretünk, mert ezek a dolgok...