5 módja annak, hogy az életét visszaállítsa az egyensúlyba

egyensúly

Az élet az egyensúlyozásból áll, és nem kerülheti el azt a tényt, hogy mindig a munkával, az otthonával, a pénzzel, az egészséggel és a kapcsolatokkal fog zsonglőrködni. Miközben ezt a zsonglőrködést végezzük, egyetlen célunk van a fejünkben - a siker minden fronton.

Sokszor próbáltam elérni ezt a célt, és végül magas árat fizettem - a jólétemet. Ezekben a stresszes időkben a szellemi, fizikai és lelki jólétem végül kimerült. Az életem irányíthatatlanul forgott. Egyáltalán nem volt egyensúly az életemben, ami nem nagyszerű módja az életnek, és határozottan fenntarthatatlan.

Azt mondják, hogy el kell érnünk a kétségbeesés pontját, mielőtt felébredünk arra a tényre, hogy választanunk kell - folytatom-e a pörgést vagy hagyjam abba a pörgést, és állítsam vissza az életemben az egyensúlyt?

Én úgy döntöttem, hogy visszaállítom az életemben az egyensúlyt. Íme, 5 egyszerű dolog, amit azért tettem, hogy elkezdjem az életem rendezését. Kövesse ezeket a tippeket, hogy az Ön élete is egyensúlyba kerüljön.

1. Derítse ki, hogy mit jelent Önnek a kiegyensúlyozott élet

Az egyensúly megtalálása az életben arról szól, hogy megtaláljuk a középpontunkat - azt a helyet, ahol békében, jelen és boldognak érezhetjük magunkat. Ahhoz, hogy eljusson erre az egyensúlyi helyre, tudnia kell, hogyan néz ki Ön számára a kiegyensúlyozott élet.

Gustavo Razzetti cikkében, a Hogyan kell kiegyensúlyozott életet élni, kijelentette:

„Az egyensúly nem egy olyan dolog, amit meg lehet kapni; ez egy lelkiállapot. Az a felismerés, hogy az élet nem stabil, hanem állandó mozgásban van. ”

Számomra, hogy belevágjak a kiegyensúlyozott élet gondolatába, felírtam egy listát az összes olyan tevékenységről, amelyeket szerettem csinálni, és békét, örömet és jó közérzetet keltettek bennem.

Ezután ezeket a tevékenységeket rangsoroltam, és az első öt került azok közé, amelyeket elkötelezetten végeznék az életemben.

  1. Napi edzés 60 percig
  2. Mindfulness - napi 10 perc meditáció
  3. Hálanapló - Minden este leírok 5 dolgot, amiért hálás vagyok aznap (néha kihagyhatok néhány éjszakát, de legfeljebb három egymást követő éjszakát).
  4. Nem nézzek televíziót vagy a telefonomat az ágyban.
  5. Az egészséges táplálkozás az elsődleges prioritás - Korlátozzom az alkoholfogyasztásomat heti 2 éjszakára, és a különleges finomságokat (mandulás croissaint) minden második pénteken egyre!

Tudtam, hogy pozitívabb gondolkodásmódot kell kialakítanom, és ez az 5 tevékenység segített abban.

2. Hagyja abba a többfeladatos munkát, és tanuljon meg prioritizálni

Az agyunk nincs összekötve többfeladatos működéssel. Minél több feladatot végezünk egyszerre, annál nagyobb stresszt okozunk az agyunknak. A többfeladatos tevékenység oka az, hogy szerintünk a multitasking értékes és nagy előny. Azonban az történik, hogy a végén egyszerre több száz gondolat rohan a fejünkben körbe-körbe, és állandó zúgás hallható a fejünkben!

Ez valójában lelassítja, és ahelyett, hogy az „egy dologra” kellene összpontosítania, inkább elvonja a figyelmét, és egyik dologról a másikra ugrál, végül pedig nagyon keveset ér el. A nap végére kimerült lesz!

Az egyensúly megteremtése nem arról szól, hogy sok mindent belezsúfol a mindennapi életébe. Ez arról szól, hogy tudja, hogy mi a fontos és mi nem, és kitalálnia, hogy mennyi kapacitást és energiát kell fektetnie abba, ami fontos Önnek.

A prioritások ismerete, az összpontosítás és az idő beosztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az élete egyensúlyba kerüljön. 

3. Tanulja meg, hogy hogyan mondjon nemet, és engedje el a túlteljesítés szükségességét

A „nem” kimondására való felkészülés fontos lépés az egyensúly megteremtésében az életében. Sok oka van annak, hogy miért mondunk igent, ha túlzott elkötelezettségünk van, és az életünk kifordul az irányításunk alól.

Számomra az, ha igent mondok egy másik projektre vagy lehetőségre, azt jelenti, hogy elhiszem, hogy az emberek látni fogják, hogy nagy teljesítményű és sikeres vagyok. Nem mondhattam nemet, mert ez azt jelentené, hogy az emberek azt gondolhatják, hogy nem vagyok képes rá vagy nem vagyok sikeres.  Az életem irányíthatatlanul pörgött, de mégis folyamatosan igent mondtam mindenre.

Végül oda jutottam, hogy amikor igent mondtam, akkor sokkal többet ígértem, mint amennyit tudtam volna teljesíteni, és olyan projekteken dolgoztam, amelyeket valójában nem akartam. Megtanultam, hogy azzal, hogy nemet mondtam, megteremtettem a lehetőséget arra, hogy olyan dolgokon dolgozzak, amelyeket valójában élveztem, és ennek eredményeként végül sokkal több energiával szereztem vissza az életemet.

Az első lépés ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet éljen, ha megtanulja, hogy harag nélkül mondja ki az „igen”, és sajnálkozás nélkül a „nem” szót.

4. Csendes terek létrehozása az életében és az elméjében

Ha olyan életet él, amely kiegyensúlyozatlan, akkor az autópályán érezheti magát. Sok minden történik az életében, és annyi tennivalója van, hogy úgy érezheti, hogy egy olyan versenyt fut, amelyet látszólag nem nyerhet meg!

A teste megmondja, amikor az életed irányíthatatlan. Az egyik első jel a rossz minőségű alvás. Annyi minden jár a fejében, hogy nem tud aludni, és egy idő után az energiaszintje csökkenni kezd. Az elméje ködösnek tűnik, és úgy tűnik, rendetlenség és káosz van mindenhol az életében.

Ha felismeri ezeket a jeleket, a legjobb megoldás az, ha cselekszik, és keresi a módját annak, hogy olyan teret teremtsen az életében, ahol nyugodtan ülhet, és békében érezheti magát. 

Ne feledje, hogy nem fogja azonnal elérni ezt a nyugalmi és tisztasági állapotot, mert elméje és teste káoszra, rendetlenségre és állandó fecsegésre van kötve. Ez egy folyamat lépésről lépésre.

Íme 3 dolog, amit tettem, amelyek segítettek létrehozni azt a teret, amelyre szükségem volt ahhoz, hogy nyugodt és békés legyek:

  1. Letöltöttem a Calm mobilalkalmazást - egy alvásra és meditációra szolgáló alkalmazást. Elköteleztem magam a nap végi rituálé mellett, ahol lezuhanyozok, megiszok egy csésze nyugtató teát, majd meditálok a Calm mobilalkalmazás használatával.
  2. 2 hetente egy masszázst ütemeltem 3 hónapra, és előre fizettem az összes alkalomért. Nem volt mentség arra, hogy elhalaszthassam a masszázst, mert túl elfoglalt voltam és nem volt időm. Ha el kellett halasztanom, azonnal át kellett ütemeznem, mert kifizettem a kezelést.
  3. Naplózás - ez a gyakorlat minimális elkötelezettséget igényel. Az eredmények azonban számomra óriási hatással voltak. A naplóírás lehetővé tette számomra, hogy teret teremtsek elmémben és nyugalmat a testemben. Tudtam tudomásul venni, hogy mi jár a fejemben, és ez azt jelentette, hogy gondolataim és érzéseim elhagyták az agyamat és a testemet, és békében éreztem magam.

5. Hozzon létre egy egészséges életmódot - egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással

Az egészséges táplálkozás természetes energiát táplál, és növeli önbizalmát és önbecsülését. A testmozgás endorfinokat szabadít fel, amelyek azok a vegyi anyagok a szervezetünkben, amelyek jó közérzetet keltenek bennünk.

Időpontot kértem egy táplálkozási szakemberrel, hogy kitaláljam, melyik egészséges étrend lenne a legjobb számomra. Fizettem egy 2 hónapos konzultációért előre, ami azt jelentette, hogy kevésbé valószínű, hogy elkóborolok és kifogásokat keresek arra, hogy miért nem tudok ragaszkodni a programhoz!

Mindig nagyon aktív voltam. 50 éves korom óta azonban azt tapasztaltam, hogy a testem már nem igényel nagy intenzitású edzést, hanem helyette alacsony intenzitású és erőteljes edzéseket igényel. Lemondtam a futásról és az edzőtermi tagságáról, és elkezdtem jógázni, pilatesezni és sétálni!

100 százalékosan meg vagyok győződve arról, hogy az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás az alapok, amelyekből fenntarthatom a kiegyensúlyozott életet.

Gondolataim az önfegyelemről

Amikor az életem kezd kiegyensúlyozatlan lenni, tudom, hogy hiányzik az életemből az önfegyelem. Megtanultam, hogy az önfegyelem az egyik legjobb eszköz az életem dolgainak felgyorsításához. Önfegyelem nélkül vesztegetem az időt, halogatom a teendőim, és nem viszem végig azokat a dolgokat, amelyeket tudom, hogy meg kell tennem. Ennek eredményeképpen bűntudatom van, túlterhelt vagyok és nem vagyok elégedett önmagammal. Ez pedig nem egy nagyszerű hely az ember életében.

Ennek az 5 lépésnek a követése, hogy visszakapjam az életemet, kulcsfontosságú volt számomra, hogy elkötelezzem magam a kiegyensúlyozott élet mellett, ahol az idő múlásával az önfegyelem és a halogatás már nem vált leküzdendő fő kérdéssé.

A kiegyensúlyozott élet nemcsak az egészsége, a boldogság és a jólét szempontjából döntő fontosságú, hanem elengedhetetlen a termelékenység növeléséhez, a stressz kezeléséhez és a lehető legjobb élethez.

Szóval itt az ideje, és állítsa vissza most az életében az egyensúlyt!

„Biztosak lehetünk abban, hogy a legnagyobb remény az egyensúly fenntartására minden helyzetben önmagunkban rejlik.” —Francis J. Braceland

Forrás: lifehack.org

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent az egyensúly a személyes életben?

Az egyensúly megtalálása arról szól, hogy megtaláljuk a középpontunkat - azt a helyet, ahol békében, jelen és boldognak érezhetjük magunkat. Az egyensúly nem egy olyan dolog, amit meg lehet kapni; ez egy lelkiállapot.

Milyen egyszerű dolgokat tehetünk az életünkben az egyensúly visszaállítása érdekében?

Az egyszerű dolgok nagyszerű eredményeket hozhatnak. Az életünkben az egyensúly visszaállítása érdekében néhány egyszerű dolog, mint a napi edzés, 10 perc meditáció, az élelmiszer- és italfogyasztás szabályozása, a hálanapló megírása és a televízió és a telefonom nélkül való alvás, lehet segítségünkre.

Hogyan segíthet a prioritizálás az egyensúly visszaállításában?

A többfeladatos munka megakadályozza az egyensúly visszaállítását, ezért fontos megtanulni prioritizálni. Az egyensúly szempontjából előnyös feladatokat el kell helyezni az első helyen, és ha lehetséges, akkor azokat kell elvégezni, miközben kikapcsoljuk az értesítéseket és az emailt.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

depresszió

6 önsegítő módszer a depresszió leküzdésére

A depresszió olyasvalami, amit olyan sokan tapasztalunk, és olyasvalami, ami ellen olyan sokan küzdünk. Hogyan segítsünk magunkon önsegítő...

motiváció

6 legfontosabb érzelmi intelligencia készség

Gondolkodtál már azon, hogy érzelmileg intelligens ember vagy-e vagy sem? Az érzelmi intelligencia a definíciója meghatározása szerint az a...

aggódás

Hogyan lehet abbahagyni a szorongást és visszanyerni a nyugalmunkat

Eleged van abból, hogy mentális és érzelmi energiádat arra pazarold, hogy aggodalmaskodsz és újrajátszod az eseményeket az elmédben? Még akkor is,...

meditáció

A meditáció 6 egészségügyi előnye (tudomány által alátámasztva)

A meditációnak hosszú története van, legalább 3000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ez a hinduizmus gyakorlataként kezdődött. Talán ez az oka annak,...