Az élet 6 aspektusa, amelyet maximalizálni kell

egyensúly

Küzdesz a boldogságért és a sikerért az életed minden területén?

Lehet, hogy a karriered teljesen elnyomja a kapcsolataidat, vagy az egészséged miatt nem tudod élvezni a kedvenc hobbidat?

Akárhogy is, ha elveszítjük egyensúlyt az életben, ez annak a jele, hogy újra meg kell vizsgálnunk a prioritásainkat, és holisztikus életmódot kell találnunk. Egy olyan módszer, amely figyelembe veszi lelki és fizikai egészségünket, karrierünket, pénzügyeinket, kapcsolatainkat és lelki jólétünket.

Ez az, amit megtudhatsz ebből a cikkből.

Az élet, az élvezet és a siker új módja.

Értsd meg az életedet

Az életnek 6 aspektusa van, amivel tisztában kell lenned.

Az élet 6 aspektusa

Leon Ho, a Lifehack alapítója és vezérigazgatója, pályafutása korai szakaszában találkozott ezekkel a szempontokkal, miután kiégett a folytonos erőlködés miatt – egészen addig, amíg az elméje és a teste egyértelmű jeleket nem adott, hogy álljon meg.

Miután mentális és fizikai egészségét súlyosan veszélyeztette, elvesztette az energiáját és a motivációját, hogy folytassa a karrierét. Ez önbizalma, valamint termelékenysége és kreativitása csökkenéséhez is vezetett.

Ez azonban nem volt rossz hír. Ezt ébresztőnek tudta használni. Rájött, hogy bármi, amit a végletekig visz, az fenntarthatatlan, és hogy boldog, egészséges és sikeres élet csak akkor jöhet létre, ha életünk minden része harmóniában és egyensúlyban van.

Ez volt számára a hajtóerő a 6 életszempont létrehozásához – olyan szempontok, amelyeket ki kell egyensúlyozni és teljesíteni kell ahhoz, hogy természetesen és optimálisan működjünk.

Most az élet egyes aspektusairól fogok beszélni, valamint tippeket és tippeket adok az egyes területek maximalizálásához – beleértve azt is, hogyan lehet hasznot húzni Leon Ho által „élettöbbszörözőknek” nevezett alapkészségekből.

1. Fizikai egészség

Képzeld el, hogy rengeteg lendülettel és energiával rendelkezel, és képes vagy következetesen elérni a céljaidat és vágyaidat.

Ez valósággá válhat, ha kis, de rendszeres időszakokat fordítasz a fizikai egészségednek fejlesztésére és megőrzésére.

Ezt úgy teheted meg, ha egyszerű változtatásokat eszközölsz az életedben, például javítasz az étrendeden, többet edzel és gyakorlod a meditációt.

Ezek a tevékenységek NAGY nyereséghez vezethetnek a fizikai és a mentális egészségedben is. És ami kritikus, az egészségi állapotjavulás elkerülhetetlenül előnyökhöz vezet az életed MINDEN területén.

Életsokszorozó: A megújuló vitalitás fejlesztése. Ha jól eszel, edzel és alszol, akkor képes leszel a maximumon tartani az energiaszintedet.

2. Család és a párkapcsolat beteljesülése

Ha boldog és egészséges kapcsolataid vannak barátaiddal, családoddal és kollégáiddal, akkor meglesznek a szükséges alapok az életed általános sikeréhez és jólétéhez.

A harmonikus kapcsolatok annyira fontosak, hogy azt javaslom, hogy korlátozd a negatív emberekkel töltött időt, és növeld a kreatív, lelkes és támogató emberekkel töltött időt. Ha ezt megteszed, akkor lépést tartasz a sikerrel.

Természetesen nem azt javaslom, hogy teljesen elzárkózz a negatív barátaidtól vagy családtagjaidtól – de minden bizonnyal előnyödre válik, ha csökkented a velük töltött időt.

Életsokszorozó: Tanuld meg, hogy hogyan uralkodj el érzelmeiden. Ez lehetővé teszi, hogy szinte mindenkivel kijöjj. Ez azt is jelenti, hogy az élet folyton változó körülményei nem lesznek rád annyira rossz hatással.

3. Munka és karrier 

A legtöbb ember számára a karrierje az egyik legfontosabb prioritás. És ennek van értelme, hiszen átlagosan körülbelül 1800 órát töltünk évente munkával. A munka az emberek többségének a fő bevételi forrása is.

Mindenképpen pozitív dolog a karriered előrehaladására összpontosítani. Ez ad valamit, amire törekedhetsz, és a kutatások azt mutatják, hogy a célok felé való törekvés boldogabbá teszi az embereket. 

Életsokszorozó: Tanuld meg az önuralom művészetét. Ezt úgy teheted meg, hogy pozitív új szokásokat építesz ki, amelyek támogatják a céljaidat és a törekvéseidet.

4. Gazdagság és pénzzel való elégedettség

Biztosan hallottad már, hogy a pénz minden rossz gyökere. Ez azonban pontatlan. A teljes bibliai idézet: „a pénz szeretete minden rossz gyökere”.

Normális és természetes, hogy elegendő pénzzel akarsz rendelkezni a te és a családod szükségleteinek fedezésére – beleértve a jelzálogkölcsönöket, az autókat és a nyaralásokat.

Azonban ne a pénzre összpontosíts, hanem inkább arra, hogy szolgáltatást vagy terméket kínálj a világnak. Ha ez olyasvalami, amire az embereknek szükségük van, és amit akarnak, akkor tisztességesen fognak  fizetni érte, neked pedig élvezned kell a jutalmakat.

Életsokszorozó: Fejleszd magadat. Ha meglesz ez a tulajdonság az életedben, akkor magabiztos leszel, és többet fogsz elérni; ahhoz is meglesz az önbizalmad, hogy bátran költs pénzt a szükségleti cikkekre és luxuscikkekre. (Időnként mindannyiunknak szüksége van egy kis kényeztetésre!)

5. Spirituális wellness

Bár túlnyomórészt logikus ember vagyok, nem hiszem, hogy minden döntésnek és tettnek tényeken és számadatokon kell alapulnia. Néha követnünk kell az intuíciónkat és a szívünket.

Akár hiszed, hogy létezik nálunk nagyobb hatalom, akár nem, az olyan spirituális gyakorlatok, mint a meditáció, a légzőgyakorlatok és az éneklés, segíthetnek abban, hogy egy logikán túli világba lépjünk.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kutatások azt mutatják, hogy azok az emberek, akik hisznek a magasabb hatalomban, általában boldogabbak és elégedettebbek az életükkel, mint azok, akik nem hisznek.

Életsokszorozó: Fedezd fel a tudatos kommunikációt. Ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk ráhangolódni másokra, valamint egy magasabb perspektívára.

6. Mentális erő

Elég könnyű észrevenni, ha valaki mentálisan gyenge: nem tudnak összpontosítani, nincs fegyelmezettségük, hiányzik belőlük a meggyőződés és a lendület.

Másrészt azt is könnyű észrevennem, ha valaki erős elmével rendelkezik: dinamikus, céltudatos és megnyerő. Gyorsan lenyűgöznek másokat, hiszen „el tudják intézni a dolgokat”.

Életszorzó: Tanuld meg az intelligens fókusz művészetét. Ez lehetővé teszi, hogy a dolgokat a leghatékonyabb és legeredményesebb módon végezd el. Ha megvan az intelligens fókusz ereje az életedben, akkor lesz kellő időd és energiád a szellemi erőd fejlesztéséhez.

Azt javaslom, hogy szánj egy kis időt az élet fenti hat aspektusának tanulmányozására és átgondolására. Keresd meg azokat a területeket, amelyeket korlátoznod kell, és azokat, amelyeket bővítened kell.

Ha sikerült egyensúlyba hoznod az élet 6 aspektusát, okosabban fogsz dolgozni és élni, mint valaha. Ezenkívül megállíthatatlan lendületet fogsz kifejleszteni, amely elvisz oda az életedben, ahová el szeretnél jutni.

Új élet vár rád

Tehát most megvannak a kulcsok a teljes és holisztikus élethez.

Csak cselekedned kell, és el kell kezdened egyensúlyba hozni a 6 életszempontot. Ezt megteheted a javasolt életszorzók végrehajtásával.

A cikkben található információk az életed minden területét jobbá tehetik, és segíthetnek elérni a céljaidat és az álmaidat.

Gretchen Bleiler amerikai profi snowboardos jól összefoglalja ezt a megközelítést:

„Néhány évvel ezelőtt megtanultam, hogy az egyensúly a kulcsa a boldog és sikeres életnek, és ennek az egyensúlynak az eléréséhez nagyban hozzátartozik, hogy rituálékat hozzunk létre a mindennapi életünkben – fogyasszunk tápláló, kiegyensúlyozott étrendet, ne felejtsük el a napi testmozgást, meditáción keresztül szánjunk időt önmagunkra, olvassunk, vezessünk naplót, jógázzunk, elmélkedjünk napi szinten és tűzzünk ki célokat.”

Forrás: lifehack.org

Gyakran ismételt kérdések

Mik az élet hat aspektusa?

Az élet hat aspektusa a fizikai egészség, a mentális egészség, a karrier, a pénzügyek, a kapcsolatok és a lelki jólét.

Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt az életben?

Az egyensúly visszaszerzése érdekében meg kell vizsgálnunk prioritásainkat és holisztikus életmódot kell találnunk. A fizikai egészségünk, karrierünk, pénzügyeink, kapcsolataink és lelki jólétünk figyelembevételével kell egyensúlyt találnunk.

Milyen életsokszorozók vannak a fizikai egészségünk fejlesztésére?

A fizikai egészségünk fejlesztéséhez javasolt egyszerű változtatások az étrendünk javítása, több mozgás és meditáció gyakorlása. A megújuló vitalitás fejlesztése az életsokszorozónk.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

figyelés

Hogyan javítja a termelékenységet az állásidő beütemezése?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a termelékenység a dolgok elvégzéséhez és a céljaink eléréséhez, de az állásidők ütemezése is ugyanolyan...

munka

Hogyan hasznosítsa az idejét, hogy több ideje legyen

Miért tűnik mindig úgy, hogy túl sok a tennivaló és túl rövid időnk van rá?Mindannyiunknak csak 24 órája van egy napban. És mégis, miért vannak...

tervezés

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekében

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekébenA produktívabbá válás felé irányuló folyamatos törekvés során sokan új koncepciókat...

félénk

Mi az elkerülés ciklusa, és hogyan lehet megtörni?

Az elkerülés az, amit mindannyian csinálunk. Kerüljük azokat az embereket, helyeket és helyzeteket, amelyeket nem szeretünk, mert ezek a dolgok...