Hogyan találhatsz motivációt a cél eléréséhez egy kudarc után

kudarc

Életünk túl nagy részét töltjük azzal, hogy azon gondolkodunk, hogy mit kellene tennünk, ahelyett, ahogy ténylegesen szeretnénk megjelenni és eltölteni az időnket. A valóság az, hogy gondolatainkat arról, hogy mit jelent sikeres életet élni, külső hatások alakították: a család, a barátok és a környezetünk.

Mielőtt keményen dolgoznál a célod elérése érdekében, meg kell győződnöd arról, hogy a kitűzött célok összhangban vannak-e a sikeres életről alkotott elképzeléseiddel. Az optimális élet kulcsa, hogy pontosan tudjad, hogy hogyan szeretnéd eltöltened az idődet.

Ha tisztában vagy azzal, hogy merre szeretnél eljutni, akkor itt az ideje, hogy hozzáfogj és elérj a céljaidhoz. Miközben keményen dolgozol e célok elérése érdekében, kétségtelenül kudarcokat fogsz tapasztalni. Az élet nem mindig úgy alakul, ahogy eltervezted, és a külső körülmények hátráltathatnak.

Amikor visszaesést tapasztalsz, választanod kell. Hagyhatod, hogy ez a kudarc megrekesszen, vagy felhasználhatod motivációként, hogy még keményebben dolgozz. A probléma az, hogy az érzések és érzelmek a visszaesés pillanataiban hajlamosak átvenni az uralmat, és visszatartják a sikert keresőket abban, hogy előrenyomuljanak céljaik felé.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan érheted el a célod egy kudarc után? Ha fel akarsz állni és elérni a céljaidat, szükséged lesz a motivációra. A motiváció az üzemanyag a célhoz juttató autódban.

Így találhatsz motivációt a céljaidnak eléréséhez, miután átéltél egy kudarcot.

1. Némítsd el a telefonod és vizionálj

Az internethez és a technológiához való hozzáférésből eredő figyelemelterelés néha elsöprő erejű lehet. Egy kudarc idején felpörögnek az érzelmek, és az okostelefon állandó csipogása fokozza a frusztrációt.

Ha a dolgok nem mennek jól, az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy ha elhallgattatod a zajokat. Kapcsold be a telefonodon a néma üzemmódot, és lélegezz mélyeket egy pillanatra. Szánj egy kis időt arra, hogy a csendet felhasználva összeszedd a gondolataidat és feldolgozd a következő történéseket.

Használd ezt a csendes időt arra, hogy visszatérj az elképzeléseidhez, hogy mit szeretnél elérni. Gondold át, hogy milyen lesz az életed, ha eléred ezeket a célokat. Hozz létre egy képet az elmédben, és hagyd, hogy az álom elcsendesítse a harag hangját. Okkal dolgozol azon, hogy elérd ezeket a célokat – a „miért”-nek előtted és a középpontban kell lennie.

2. Dolgozz át az érzelmeiden és beszélj arról, amit érzel valakivel, akiben megbízol

Ha minden csalódottságodat és haragodat magadban tartod, az végül egy pillanatnyi robbanáshoz vezet. Nem természetes, hogy szembe akarunk állni a kihívásokkal teli körülményekkel, de ez a siker egyik kulcsa. Az egyik legjobb dolog, amit megtehetsz, hogy őszintén feldolgozod az érzéseidet. Minden érzelmeid és érzéseid érvényesek. Amit érzel, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, és nem szabad hagyni, hogy elfajuljon az elmédben.

A visszaesés pillanatában élvezd a csendes időt, és kerülj vizuális állapotba. Ha ezt megtetted, itt az ideje, hogy ezeket az érzéseket a nyilvánosság elé tárd. Figyelj a szívedre, hogy mi zavar téged, és légy őszinte magaddal, hogy mi az.

Segítene, ha lenne egy szelep, ha kiereszthetnéd a gőzt. Legyen szó családról vagy barátokról, vagy egy támogató ötletgazdai csoportról – ha képes vagy kibeszélni a dolgokat, az segít felépülni. Dolgozd fel ezeket az érzéseket, és kérj támogatást – ez a kulcs a visszaesés utáni talpra álláshoz.

3. Minden reggel az első perceket fordítsd magadra

A legjobb módja annak, hogy megértsed, hogy hogyan kell eligazodnod a kudarcok között, az önmagad optimalizálása. Az egyik módja annak, hogy önmagad legjobb verziójává válj, ha minden reggelt magaddal töltesz és magadra szánsz. Az ön-prioritizálás lehetővé teszi, hogy a munkát úgy végezd, hogy gondoskodj önmagadról. Ha vigyázol magadra, az erősíti a képességedet, hogy megbirkózz a nehéz időkkel.

Ha áthelyezed a hangsúlyt arra, ami segít, eltereled a figyelmedet a visszaesés okozta frusztrációról. Több célt fogsz elérni, ha prioritásként kezeled magad. Nem tudod odaadni azt, amivel nem rendelkezel, és az ön-prioritizálás megadja a szükséges energiát a céljaid eléréséhez.

Használd reggel a csendes időt arra, hogy inspiráló könyveket olvass, nézz oktató videókat, hallgass podcastokat, amelyek segítenek megérteni valami újat, és még fizikai mozgással is levezetheted a frusztrációt. Használd a napod első részét arra, hogy magadon dolgozz, és meglesz a szükséges lelki erőd, hogy megbirkózz a kudarcokkal. Amit észre fogsz venni, az az, hogy minden nap jelentős előrelépést fogsz elérni a céljaid felé az ön-prioritizálás stratégiájával.

4. Összpontosíts az egészséges önoptimalizálási szokásokra

Szokásaid a tartós növekedés kulcsai. Az egészséges szokások arzenáljának felépítésével elég erős gondolkodásmódot alakíthatsz ki a kudarcok leküzdéséhez. Ha minden nap saját magadon dolgozol, akkor egészséges szokásokat alakíthatsz ki , amelyek erősebbé tesznek.

Az ön-prioritás meghatározása azt jelenti, hogy jelentős hangsúlyt fektetsz azokra a szokásokra, amelyek erősítik elmédet. Képes leszel ellenállni a kudarcokból fakadó frusztráló érzéseknek és érzelmeknek, mert kondicionálják a szokásaidat, hogy erősebbé tegyenek.

Teremtsd meg azokat a szokásokat, amelyek erősebbé tesznek, és meglesz az üzemanyag, amelyre szükséged van ahhoz, hogy leküzd a kudarcokat, és megtaláld a motivációt a céljaid elérésére.

Értékeld az életednek azokat a jelentős területeit, amelyeken változtatni szeretnél. Gondold át a céljaidat ezeken a területeken, és hogy mire lesz szükséged ezek megvalósításához. Értsd meg, hogy ahogy ezeket a területeket erősebbé teszed, meglesznek a szükséges eszközök, hogy kezelni tudd a visszaesés hatásait.

5. Keress olyan tartalomforrásokat, amelyek inspirálnak, és mutass példákat a sikerre

Az egyik legjobb módja annak, hogy egy kudarc után megtaláld a motivációt céljaid eléréséhez, ha inspirációt merítesz. A jó hír a modern információs korszakkal kapcsolatban, hogy nagyon sok tartalomhoz férünk hozzá. Videókat nézhetsz, hanganyagot hallgathatsz, és olyan írott tartalmakat olvashatsz, amelyek motiválnak, és arra tanítanak, hogy mi segítené céljaidat. A tartalom elérhetősége lehet a különbség a siker vagy a kudarc között egy kudarc után.

Ha egészséges szokások kialakításán dolgozol, akkor az egyik egészséges szokás az lehet, hogy állandó ihletforrásokat szerzel. Vannak vezetők, akiket követhetsz, és akiktől tanulhatsz – modellezd a sikerüket. A visszaesés után ki kell használnia ezeket az ihletforrásokat.

Használd fel a napi önoptimalizálási idődet, hogy új inspirációs forrásokat találj, és példákat mutass a sikerre. Minél inkább fejleszted az inspiráló és motiváló tartalom fogyasztásának szokását, annál inkább képes leszel arra, hogy a kudarcok során megragadd ezt a forrást.

Ügyelj arra, hogy olyan tartalomforrások legyenek, amelyek azoktól származnak, akik igaz életet élnek. A cél nem a jól kinéző tartalom, hanem a vezetés hiteles példáinak megtalálása. Ne hagyd magad csábítani a sikerről szóló hamis képekkel, mert ezek is hozzájárulhatnak kudarcaidhoz. Töltsd fel az elmédet és a gondolataidat inspiráló és motiváló tartalommal azoktól, akik elkötelezettek a hitelesség mellett.

6. Használd a visszaesést üzemanyagként, hogy még keményebben dolgozhass a céljaid elérése érdekében

Úgy érheted el a céljaidat, hogy arra éhezel, hogy többet érj el az életedben. Míg egyesek a kudarcokat a célt elérő eseményeknek tekintik, te inspirációként tekinthetsz rájuk, hogy még keményebben dolgozhass.

A motiváció bármilyen formában jelentkezhet, amit akarsz. A kudarcok kezelése hihetetlenül motiváló lehet, és az az üzemanyag, amelyre szükséged van ahhoz, hogy talpra állj és megerősödj. Itt van egy dolog, amit meg kell értened – te döntöd el, hogy mi történik ezután. Bár nem mindig te irányítod az életkörülményeket, irányíthatod, hogy hogyan reagálsz azokra a körülményekre.

A cél a folyamatos munka. A céljaidat úgy érheted el, hogy keményen dolgozol egy meghatározott időszakon keresztül, és lépésről lépésre közelíted meg a célokat. A kudarcok azt jelentik, hogy volt valami, amit módosítani kell az utazás során. Tekintsed őket tanulságoknak, és ez motiválni fog a folytatásra.

7. Tegyed meg ezt a célmegvalósítási utazást lépésről lépésre

Hajlamosak vagyunk a teljes képre gondolni, amikor céljaink elérésére nézzük. Megnézzük a végcélt és azt az ezer lépést, amivel eljutunk oda. A teljes nézet frusztráló lehet.

A motiváció a céljaid elérésére abból fakad, hogy látod a fejlődést. Ahogy ezt lépésről lépésre megteszed, néhány győzelmet fogsz tapasztalni. Bár azt gondoljuk, hogy a végkijelölés az, amit akarunk, valójában a haladás motivál minket a legjobban.

Bontsd fel a céljaidat falatnyi darabokra. Állíts be egy határozott idővonalat és egy tervet az egyes lépések végrehajtásához. Ahogy elkezded elérni a céljaid kisebb részeit, motivált leszel, ahogy azt látod, hogy előrehaladsz a nagyobb jövőkép felé.

Végső gondolatok

A visszaesés nem feltétlenül jelenti a cél eléréséhez vezető út végét. Az élet sokféleképpen kínál tanulságokat; hajlandónak kell lennünk meghallgatni. A kudarcok lehetőséget jelentenek arra, hogy újraértékeljük, amit csinálunk, és megnézzük, van-e hatékonyabb megközelítés.

A kudarcokat motivációként kell használnod, és rendelkezned kell az inspiráció forrásaival. Emberek vagyunk, tele érzelmekkel és érzésekkel, amelyek túl gyakran futnak a műsorban. Itt az ideje, hogy más megközelítést alkalmazz a kudarcokhoz.

Mindened megvan, ami ahhoz kell, hogy folyamatosan motivált maradj a céljaid eléréséhez. A célmotiváció valakitől származik, aki elkötelezett a növekedése iránt, és következetesen végzi a személyes növekedési munkát. Itt az ideje, hogy megvalósítsd céljaidat, és olyan életet élj, amely szabadságot, elért célokat és igazi boldogságot hoz.

Forrás: lifehack.org

Gyakran ismételt kérdések

Mi alapján alakítjuk ki az elképzeléseinket a sikeres életről?

Gondolatainkat arról, hogy mit jelent sikeres életet élni, külső hatások alakították: a család, a barátok és a környezetünk.

Mit tehetünk, ha átéltünk egy kudarcot, de szeretnénk továbbra is elérni a céljainkat?

Szánjunk időt arra, hogy visszatérjünk az elképzeléseinkhez, hogy mit szeretnénk elérni. Dologjuk át az érzelmeinket és beszéljünk arról, amit érzünk valakivel, akiben megbízunk. Ha szükséges, kapcsoljuk ki a zajos külvilágot, hogy visszatérhessünk a csendhez, összeszedhessük a gondolatainkat, és feldolgozhassuk a történéseket.

Hogyan találhatunk motivációt a célok eléréséhez, miután átéltünk egy kudarcot?

Fontos, hogy a motiváció az üzemanyag a célhoz vezető autónkban. Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy némítjuk el a telefonunkat és vizionálunk. Kapcsoljuk be a néma üzemmódot, lélegezzünk mélyen, és szánjunk időt arra, hogy visszatérjünk az elképzeléseinkhez. Képzeltünk el egy képet az elménkben arról, milyen lesz az életünk, ha elértük ezeket a célokat. Újra összeszedhetjük a gondolatainkat és motiválhatjuk magunkat, hogy továbbra is elérjük az általunk kitűzött célokat.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

figyelés

Hogyan javítja a termelékenységet az állásidő beütemezése?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a termelékenység a dolgok elvégzéséhez és a céljaink eléréséhez, de az állásidők ütemezése is ugyanolyan...

munka

Hogyan hasznosítsa az idejét, hogy több ideje legyen

Miért tűnik mindig úgy, hogy túl sok a tennivaló és túl rövid időnk van rá?Mindannyiunknak csak 24 órája van egy napban. És mégis, miért vannak...

tervezés

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekében

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekébenA produktívabbá válás felé irányuló folyamatos törekvés során sokan új koncepciókat...

félénk

Mi az elkerülés ciklusa, és hogyan lehet megtörni?

Az elkerülés az, amit mindannyian csinálunk. Kerüljük azokat az embereket, helyeket és helyzeteket, amelyeket nem szeretünk, mert ezek a dolgok...