20 havi célötlet, amelyek segíthetnek a növekedésben 2022-ben

célok

A személyes fejlődés a legkifizetődőbb, mert a legfontosabbal jutalmaz meg az elvégzett kemény munkáért. Ha személyesen és szakmailag is sikeresebb akarsz lenni, akkor havi célokat kell kitűznöd a céltudatos gondolkodásmód kialakítására.

Az ütemtervek és a kötelezettségvállalások kissé kaotikusak lehetnek. Használd a SMART módszert a célok meghatározásához, hogy személyre szabhasd őket a preferenciáknak megfelelően. Óriási személyes fejlődésre tehetsz szert, és idén sikeres leszel. Tegyed a fontossági sorrended elejére ezt a 20 havi célötletet, hogy segítsen a következő évben növekedni, és meg fogsz lepődni, hogy hogyan gyorsul fel a termelékenységed és a sikered.

1. Olvass el egy könyvet

Az oktatás kulcsfontosságú a tanuláshoz és a perspektíva bővítéséhez. Az olvasás megnyitja az elmét annak megértésére, hogy hogyan válik egy ötletből tett, amely cselekvésre készteti az embert. Ha havonta egy könyvet olvasol, az 12 új könyvet jelent az évben. Képzeld el, hogy milyen hihetetlen ötleteket fogsz tapasztalni és megvalósítani minden hónapban.

2. Gyakrabban mozgasd át a tested core izmait

A fitnesz elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. De az egyik terület, amelyre nem összpontosítanak eléggé, azok a core: a felső lábszár, a has és a hát izmai. Itt épül fel az önbizalom fizikailag. Magasabbnak fogsz tűnni, mert a tested erősebb lesz. Térjünk a lényegre és erősítsd a core izmaid.

3. Adományozd a fölösleges háztartási/irodai cikkeidet

Rengeteg dolog halmozódik fel az évek során az otthonunkban. Ahelyett, hogy belefulladnál a kupacokba, adományozd azokat a cuccokat, amelyeket már nem használsz. És ha proaktív akarsz lenni, minden új dologért, amit megveszel, adományozz egy azonos méretű régi dolgot. Így a felhalmozódás csökkenni fog, lehetővé téve, hogy az elme a cél középpontjában maradjon.

4. Önkénteskedj egy helyi jótékonysági szervezetnél

Ha valaki másnak adsz, a hálásabbnak fogod érezni magad. Milyen erőteljes segíteni a rászorulóknak, különösen a saját közösségedben? Ez egy nagyszerű módja annak, hogy hálát adj és jól érezd magad. Keress fel egy idős központot vagy egy hajléktalan szállót. A városban sok olyan terület van, ahol a háládat növelheted.

5. Próbálj ki egy új receptet

Mennyit változik a menüd? A legtöbb ember elakad abban, hogy ugyanabban az étteremben eszik, vagy ugyanazokat a főétkezéseket készíti. Növeld a választékot azáltal, hogy bővíted az étkezési lehetőségeket. Az ízlésed számos új ízt fog átvenni a világ minden tájáról. Válassz ki egy helyi kedvencet, és készítsd el otthon az ételt. Hamarosan az étlapod odáig fog bővülni, hogy egyetlen étkezés sem ismétlődik, kivéve a házhoz szállított pizzádat!

6. Tanulj meg új készségeket

Látókörödnek bővítése érdekében tanulj meg egy új készséget, amellyel továbbfejleszthetsz valamit, amit már ismersz, vagy valami teljesen szokatlant. A tanulásnak és a komfortzóna kiterjesztésének nincs vége. Az új készségek alakítják a karaktert, és tesznek azért, hogy jól érezzük magunkat.

7. Hozz létre egy egészséges szokást

Az egészséges életmód gyakorlással és következetességgel jár. Építs arra, amit már csinálsz egy egészséges szokás hozzáadásával. Ez megerősíti azt, ami a tested számára fontos, miközben egészségesebb életmódot alakítasz ki, amely az életkor előrehaladtával kezelhetőbbé válik. A kor csak egy szám!

8. Ismerj meg egy új valakit

Növeld a nettó értékedet a hálózatod bővítésével – ismerj meg valakit. Minél jobban diverzifikálod a hálózatodat , annál jelentősebb lesz a hatása. Találkozz és köszönts új embereket, hogy fejlődj.

9. Végezz egy véletlenszerű kedvességet

Függetlenül attól, hogy mi történik a világban, mindenki vissza tud valamit adni, ha meglep valakit egy véletlenszerű kedvességgel. Tedd a hátsó zsebedbe az ellenségeskedést és a nyűgös hozzáállást, és nyújtsd ki a kezed egy kedves cselekedettel. Kellemesen indíthatod valakinek a reggelét egy csésze kávéval vagy ebéddel.

10. Csökkentsd az adósságodat

Csökkentsd az adósságodat, és vállalj kötelezettséget annak törlesztésére. Kezdd a legkisebb tartozással, amit viselsz, és tegyél meg mindent, amit csak lehet, hogy csökkentsd az esedékes összeget. Hamarosan az adósság eltűnik, így több szabadságot kapsz a pénzügyeid terén .

11. Gyakorold a megbocsátást

Amikor megsérülsz, könnyű ragaszkodni az érzéseidhez. Ha azonban naponta a bántódás hatására cselekedsz, az felhígíthatja az életed jó részét, és keserűséghez vezethet. Ezért kevésbé érzed magad sikeresnek és gyengébb leszel. Engedd el azt, ami nem szolgál téged, és gyakorold a megbocsátást.

Egyszerre egy lépés később mérföldnyi nagyszerűséghez vezet! – Kristianne Wargo

12. Vegyél részt közösségi rendezvényeken

Nincs jobb egy közösségnél, amelyet az otthonodnak hívhatsz. Tiszteld meg az otthonod egy közösségi eseményen való részvétellel. Ezek lehetőséget kínálnak arra, hogy megtudd, mit kínál a közösséged. Kellemes meglepetés érhet a helyi színházban, egy étteremben vagy akár egy vásárban. Ne feledkezz meg a középiskoláról és a főiskoláról, ahol rengeteg új tehetség vár felébresztésre.

13. Fektess be a spiritualitásodba

Emeld az odaadásodat a következő szintre. Bárhogyan is definiálod a spiritualitást, szánj időt arra, hogy elmélyülj a kapcsolatában. Szánj rá egy mérhető célt, amely fegyelmezetté tesz és közelebb húz ahhoz, amire a spiritualitásodban vágysz. Itt kapcsolhatod össze a fejed és a szíved, hogy hatással legyél a világra, amelyet megérintesz. De minden először veled kezdődik!

14. Takarítsd ki a zsúfolt szekrényedet

Hányszor mondtad: „Nincs mit felvennem.”? Legtöbbször azért, mert amid van, azt betemeti az, amit nem viselsz. Csak azt láthatod, amit a múlt héten viseltél, ami nem tűnik újszerűnek és frissnek. Egyszerűsítsd le a szekrényedet a rendetlenség megszüntetésével. Adományozd el azt, ami már nem jó rád és élvezd az új ruhákat – nincs többé kifogás, hogy nincs mit felvenned. A tiszta szekrény szervezett elmét jelent.

15. Végezz el egy háztartási projektet

Milyen hosszú a tennivalók listája? Nagy teljesítménynek érezheted, ha egyetlen háztartási projektet vállalsz. Lehet, hogy az az ágyneműtartó szekrény, ami teljesen meg van tömve. Vagy érdemes feltenni az új képeket, és kicserélni az új lámpákat a nappaliban. Az év végére összesen tizenkettőt teljesítesz. Ha azonban a projekt hatalmas, akkor néhány hónapig tarthat. A frissítés nagyszerű valós idejű inspiráció a továbblépéshez.

16. Találd meg a reggeli ritmusodat

A reggelek létfontosságúak a nap indításához. Ne hagyd, hogy az öregedő ráncok vagy a fáradt szemek meghatározzák, hogyan néz ki a napod. Öltöztesd fel a napodat a sikerhez azzal, hogyan ápold a napodat. Minden nap rendes időben kelj fel, még a szabadnapokon is.

Lefekvés előtt készítsd elő azt, amit tudsz. Írd be gondolataidat és ötleteidet egy naplóba. Igyál vizet, mielőtt a lábad a földhöz ér. Csinálj itt-ott finomításokat, hogy megtaláld a reggeli ritmusodat. Ne felejtsen el kihasználni az erősségeidet.

17. Tisztítsd meg a hűtőszekrényt

A hálószoba mellett a konyha az a helyiség, amelyben a legtöbb időt töltöd. Hagyd magad mögött a gyorsételeket a hűtőszekrény kitakarításával. Akár uzsonnára, akár teljes étkezésre van szükséged, egy tiszta hűtőszekrény megkívánja a jó dolgokat. Gyorsabban láthatod, amire szükséged van és ami később a szolgálhat a gyomrodnak. Jó étvágyat kívánunk!

18. Tölts csendben egy kis időt 

A hallgatás kulcsfontosságú növekedési képesség. Amikor csendben töltöd az időt, lassításra kényszeríted magad, hogy lásd, mi van előtted. Ez a készség gyakorlást igényel, és a legtöbb ember számára nem megy könnyen, különösen azért, mert sokan mindig úton vannak. Ha teret adsz a lassításhoz, akkor teret teremtesz a gyorsításhoz. Gyorsítsd fel a céljaid elérését azzal, hogy csendben töltesz időt. Figyeld, mit üzen neked a csend.

19. Leiratkozás az e-mail hírlevelekről

Kinek van szüksége több figyelemelvonásra és levélszemétre? Töröld azt, amit a hónapban nem használsz. Ha kell, bármikor újra előfizethetsz, feliratkozhatsz. Az e-mailek törlésével több idő jut arra, amit szeretnél, és kinek ne lenne szüksége több időre? Kezdd a termelékenységedet azzal, hogy minden hónapban leiratkozol a nem szükséges előfizetésekről.

20. Ismételd meg azt, ami számít

Ha személyes növekedését és fejlődését keresel, ismételd meg azt, ami számít. Megfejtheted, hogy mi szolgálja hosszú távú céljaidat. Ne habozz. Mondj nemet, és töröld azokat a dolgokat, amelyek érzelmileg és fizikailag kimerítenek. Meg kell osztanod a tehetségedet és ajándékaidat a világgal. Tehát álmodozzon, álmodj nagyot, és tűzz ki havi célokat.

A cselekvés beindítja a motivációt

És meg is vagyunk! Kötelezd el magad amellett, ami neked egyénileg számít. Minden hónapban legyen pontos célkitűzésed, hogy hova szeretnél eljutni. Ez kiküszöböli a zűrzavaros szituációkat, és segít teljes mértékben összpontosítani a havi céljaidra, hogy ez segítse az idei növekedésedet.

Ne feledd, hogy nem minden célt el lehet érni. Szóval ne ess kétségbe, ha valamit nem tudsz rögtön megjavítani. A havi célok kitűzésével megengeded magadnak, hogy elérd azt, amit el tudsz képzelni és látni tudsz. Az élet nem az eredményekről szól, hanem az elért útról. Hozd létre a sajátodat most!

Forrás: www.lifehack.org

Gyakran ismételt kérdések

Miért a személyes fejlődés a legkifizetődőbb?

A személyes fejlődés a legfontosabbal jutalmaz meg az elvégzett kemény munkáért, és óriási személyes fejlődésre tehetsz szert. Ha személyesen és szakmailag is sikeresebb akarsz lenni, akkor havi célokat kell kitűznöd a céltudatos gondolkodásmód kialakítására.

Hogyan határozzuk meg a célokat a SMART módszer segítségével?

Az ütemtervek és a kötelezettségvállalások kissé kaotikusak lehetnek, így használd a SMART módszert a célok meghatározásához, hogy személyre szabhasd őket a preferenciáknak megfelelően. SMART = Specific (konkrét), Measurable (mérhető), Achievable (elérhető), Relevant (megfelelő) és Time-Bound (határidős).

Mit tehetünk, hogy segítsük a személyes fejlődésünket?

Tegyünk a fontossági sorrendünk elejére egy 20 havi célötletet, hogy segítsen a következő évben növekedni, és meg fogunk lepődni, hogy hogyan gyorsul fel a termelékenységünk és a sikerünk. Olvassunk el havonta egy könyvet, mozgassuk át a tested core izmait, adományozzuk a fölösleges háztartási/irodai cikkeinket és önkénteskedjünk egy helyi jótékonysági szervezetnél. Próbáljunk ki egy új receptet is, hogy növeljük az étkezési lehetőségek választékát és új ízeket fedezzünk fel.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

figyelés

Hogyan javítja a termelékenységet az állásidő beütemezése?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a termelékenység a dolgok elvégzéséhez és a céljaink eléréséhez, de az állásidők ütemezése is ugyanolyan...

munka

Hogyan hasznosítsa az idejét, hogy több ideje legyen

Miért tűnik mindig úgy, hogy túl sok a tennivaló és túl rövid időnk van rá?Mindannyiunknak csak 24 órája van egy napban. És mégis, miért vannak...

tervezés

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekében

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekébenA produktívabbá válás felé irányuló folyamatos törekvés során sokan új koncepciókat...

félénk

Mi az elkerülés ciklusa, és hogyan lehet megtörni?

Az elkerülés az, amit mindannyian csinálunk. Kerüljük azokat az embereket, helyeket és helyzeteket, amelyeket nem szeretünk, mert ezek a dolgok...