8 motivációs könyv, amelyeket el kell olvasnia

olvasas

Ha megnyitja a könyvesboltok ajánlatát, a motivációs könyvek kategóriájában számos különböző könyvet talál. Egyesek jobbak, mások rosszabbak. Az utóbbi évek során, azonban mintha több lenne belőlük. Hogyan lehet ebből a széles választékból kiválasztani a legjobbat? Egyszerűen. Hagyatkozzon az általunk összeállított listára. Összegyűjtöttük a 8 legjobb motivációs könyvet, melyeket már az első oldal után megszeret. 

Emotional First Aid – Guy Winch, PhD.

Mindnyájunkat kínoznak érzelmi sebek. A kudarc, a bűntudat, az elutasítás és a veszteség ugyanúgy az életünk részét képezik, mint a fizikai sebek. Azonban míg a bőrünkön keletkező sebeket általában kötszerrel vagy más eszközzel ellátjuk, az elménk számára nem létezik elsősegély készlet. Szerencsére létezik valami, amit úgy hívnak lelki elsősegély. A legújabb tudományos kutatások és az életpéldák alapján jönnek létre, Guy Winch, PhD. pszichológus részletes eljárásokat mutat be, amelyek gyorsak, egyszerűek és hatékonyak. 

A könyv fő feladata megtanítani Önt arra, hogyan ne töprengjen mindenen. Bár a mély és hosszantartó gondolkodás bizonyos előnyökkel jár, rendszerint a depresszióval és kellemetlen gondolatokkal társul.

Az Emotional First Aid egy könyv, amely segít hatékonyan küzdeni ez ellen a probléma ellen. Különböző témákban nyújt közvetlen és gyakorlatias tanácsokat. Még a tabu témákban is, amelyek kellemetlen érzéseket válthatnak ki. Olvasás után azonban megváltoztatja az életszemléletét és megerősíti lelki egészségét. 

How to Be Alone – Lane Moore

Amikor az érzésekről és érzelmekről van szó, a magány a következő, nagyon fájdalmas probléma, amellyel számos ember küzd. Amennyiben Ön is szenved tőle és tehetetlen, vegye kezébe ezt a könyvet. A szerző elmagyarázza, hogy egyedül lenni egyáltalán nem olyan rossz. Éppen ellenkezőleg. Ez az állapot sok előnnyel jár. 

Függetlenül attól, hogy a magány melyik szakaszában tartózkodik, a könyv elmagyarázza, hogy rendben van, ha úgy érzi magát, ahogy. Teljesen normális jobb kapcsolatok vagy a környezetében lévő jobb emberek után vágyakozni. 

Lane Moore a How to Be Alone könyv szerzője egy közkedvelt művésznő, aki az íráson kívül különböző akciókon is fellép, mint pl. a Tinder Live. Szerkesztője a jól ismert Cosmopolitan magazinnak és számos követője van a közösségi hálózatokon. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy élete nem is lehet jobb. A valóságban azonban számos problémán esett át, melyek a magányról szóló könyv megírására ihlették. 

Fiatalabb korában megszökött otthonról és New Yorkba költözött. Hosszú éveken át teljesen egyedül volt. Nem volt semmilyen “támaszpontja”, amely sok serdülőnek alapul szolgál. A How to Be Alone mindazok számára kötelező olvasmány, akik egyedül érzik magukat és nem tudnak mit kezdeni ezzel az érzéssel. 

The Mind of the Leader: How to Lead Yourself, Your People, and Your Organization for Extraordinary Results – Rasmus Hougaard

A világ globális vezetői válsággal néznek szembe. A vezetők hetvenhét százaléka úgy gondolja, hogy a beosztottakkal való kommunikációban és a feladatok kiosztásában jó munkát végeznek. Ennek ellenére a beosztottak 88 százaléka úgy tartja, hogy a feletteseik nem kellőképpen elkötelezettek. A munkahelyen szintén kellemetlen légkör uralkodik, és különböző problémák merülnek fel. Ebből az következik, hogy az alkalmazottak akár 35 százaléka lemondana a fizetésemelésről, ha elbocsájtanák a felettesét. 

A fent említett számok megmutatják, hogy mennyire rosszul értjük meg önmagunkat és hogyan pazaroljuk el az emberi tehetségeket. Mindez annak ellenére történik, hogy a vezetői képességek fejlesztésére évente hihetetlen 46 milliárdot költenek. Tehát hol van a probléma?

Egy kiterjedt felmérés alapján, amely több mint 35 000 vezető értékelését és 250 C szintű vezető beosztású munkással készített beszélgetést tartalmaz, a The Mind of the Leader szervezet arra a következtetésre jutott, hogy a cégek és vezetőik nem teljesítik az alapvető emberi szükségleteket a munkában való értelem, cél, kapcsolat és igazi boldogság keresése terén.   

A The Mind of the Leader viszont nem csak leírja a problémát, de radikális és praktikus megoldást is kínál. A vezetői válságtól való megszabaduláshoz a szervezeteknek a stratégiájuk központjába a megfelelő embereket kell állítani. Az olyan menedzserek és vezető munkások fejlesztésére van szükség, akik három alapvető mentális tulajdonsággal rendelkeznek: figyelmesség, önzetlenség és együttérzés. 

A The Mind of the Leader könyv a Marriott, Accenture, McKinsey & Company, LinkedIn és más társaságok által nyújtott igaz és inspiráló példák segítségével rámutat arra, hogy a vezetőségnek ez az új fajtája hogyan forgatja fel a hagyományos gondolkodást és radikális újradefiniálást mutat be arra, hogy mi szükséges ahhoz, hogy hatékony vezetővé váljon. 

Crushing It! – Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk 2009-es nemzetközi bestsellerében ragaszkodott hozzá, hogy az üzleti siker szempontjából döntő fontosságú az élő személyes márka. A könyvben elmagyarázza, hogy manapság (több mint 10 évvel később) ez még jobban érvényes, és egyéni képet nyújt arról, mi változott és melyek az időtálló elvek. Más vállalkozók történeteit is megosztja, akik a könyv alapelveit betartva gazdagodtak meg – és nem csak anyagilag. A siker titka elsősorban a közösségi hálózatokkal és azok megfelelő használatával függ össze. 

Ebben az élénk, gyakorlatias és inspiráló könyvben Gary minden aktuális platformot ízeire bont annak érdekében, hogy mindenki, a szerelőtől egészen a profi korcsolyázóig pontosan tudja, hogyan kell a személyes márkáját építeni. Elméleti és gyakorlati tanácsokat is kínál a siker eléréséhez a közösségi hálózatokon, mint pl. a Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest és Snapchat. De nem csak azokon. Ismerteti az olyan streaming szolgáltatásokhoz való csatlakoztatást is, mint a Spotify, Soundcloud, iHeartRadio és iTunes. A kevesebb tapasztalattal rendelkezők számára a Crushing It! néhány kevésbé ismert nüánszokat is megvilágít és innovatív tippeket és intelligens továbbfejlesztéseket kínál, amelyek kimutathatóan javítják a gyakoribb kipróbált stratégiákat. 

A Crushing It! a legmodernebb útmutató a professzionális és anyagi sikerhez vezető út kiépítéséhez. 

How to Get Sh*t Done: Why Women Need to Stop Doing Everything so They Can Achieve Anything – Erin Falconer

A nők állandó bűntudatban élnek. Úgy gondolják, hogy nem dolgoznak eleget, hogy nem elég jók és nem győznek mindent. Ha nem foglalja le őket eléggé a karrierépítés, az ételkészítés a család számára, gyereknevelés vagy takarítás, értéktelennek érzik magukat. Ennek ellenére a termelékenységről szóló hagyományos könyvek – férfiak által írva – alig érintik meg azt a kulturális nyomást, melyet a nők éreznek, amikor a hosszú feladat listával szembesülnek. 

Azonban Erin Falconer a How to Get Sh*t Done: Why Women Need to Stop Doing Everything so They Can Achieve Anything könyvében megmutatja, hogyan lehet sokkal kevesebbet dolgozni, és mégis mindent elérni. A fő feladat az élet három fő területére fókuszálni, amelyekben ki akar tűnni. Amikor ezeket kiválasztja, a szerző megmutatja, hogyan alkosson belőlük prioritást. 

Erin Falconer két technológiai start-up alapítója és bekerült a Top 10 Women Changing the Digital Landscape for Good od Refinery29 ranglistába is. Tudta, hogy a nők produktivitás elévült patriarchális modelljét követik, amely semmihez sem vezet. Éppen ezért írta meg a sajátját, melyet megtalálnak a How to Get Sh*t Done: Why Women Need to Stop Doing Everything so They Can Achieve Anything című könyvben.

Becoming: A Guided Journal For Discovering Your Voice – Michelle Obama

A mély elgondolású és lenyűgöző elbeszélésű Becoming könyv megírásakor Michelle Obama megosztja saját rendkívüli útját az olvasóval, amely segített teret teremteni másoknak, hogy elbeszéljék saját történeteiket, és bátorságot adni az embereknek felfedezni saját hangjuk erejét. A könyvben biztatást nyújt arra, hogyan találja meg saját értékét. 

A Becoming: A Guided Journal For Discovering Your Voice könyv oldalai segítenek megragadni saját hangját és megérteni az utat, amely Ön előtt áll. 

Burnout: The Secret to Unlocking the Stress Cycle – Emily Nagoski, PhD a Amelia Nagoski, DMA

Kiégés. Számos nő és férfi átélte már ezt. Azonban nincs is min csodálkozni. Manapság elvárják az emberektől, hogy tökéletesen fognak kinézni, a legjobb eredményeket fogják elérni, de mindezek mellett a pihenésre is meg tudják találni a szabadidőt. 

Emily Nagoski, PhD és Amelia Nagoski, DMA nővérek viszont itt vannak, hogy segítsenek befejezni a kiégés és kimerültség ciklusát. Ahelyett, hogy olvasás közben arra kérnék, hogy ignorálják az igazi akadályokat és társadalmi nyomást melyek az emberek és azoknak az életük között áll, együttérzéssel és optimizmussal magyarázzák el azt, amivel szemben áll – és rámutatnak a védekezés helyes módjára. Ezeken az oldalakon megtudja, mit tehet azért, hogy megszabaduljon a stressztől és fellélegezzen. Természetesen az érzelmek szabályozására és a pihenésre szolgáló tippek sem hiányoznak.  

A tudomány segítségével, amely felnyitja a szemeket, a normatív tanácsok és hasznos munkafeladatok és gyakorlatok segítségével ezeken az oldalakon mindenki rátalál valami olyanra, ami megváltoztatja az életét. Emily és Amelia nem azért vannak itt, hogy parancsoljanak és szidjanak. Ehelyett elmondják, hogy az Ön igyekezete elegendő, a munkán kívül viszont a pihenés is fontos. 

Can’t Hurt Me – Davida Goggins

David Goggins számára a gyermekkor egy rémálom volt – szegénység, előítéletek és fizikai bántalmazás töltötte ki napjait és hátborzongató éjszakáit. Önuralmának, lelki állóképességének és kemény munkájának köszönhetően Goggins a túlsúllyal küzdő, jövő nélküli depressziós fiatalemberből az amerikai fegyveres erők ikonjává és a világ egyik legjobb állóképességű sportolójává vált. Egyetlen ember a történelemben, aki olyan elit kiképzést kapott, mint a Navy SEAL, Army Ranger és Air Force Tactical Air Controller, és folytatta a rekordok gyarapítását számos állóképességi eseményen. 

A Can’t Hurt Me könyvben saját nagyszerű élettörténetét osztja meg és feltárja azt a tényt, miszerint a többség képességeinek mindössze 40 %-át használja ki. Goggins ezt 40 %-os szabálynak nevezi és története rámutat arra az útra, amelyet mindenki követhet, aki a múlt kellemetlen fájdalmaitól szeretne megszabadulni.

Összefoglalás

A motivációs könyvek kiválóan alkalmasak a magas szintű motiváció és produktivitás fenntartására. Ha azon gondolkodik, hogy valamilyet kézbe kellene vennie, próbáljon ki egyet listánkról. Az elmúlt hónapokban a legjobban értékeltek közé tartoznak. 

Forrás: lifehack.org

Gyakran ismételt kérdések

Milyen könyvet ajánlanak az érzelmi sebekről való gyógyuláshoz?

Az Emotional First Aid – Guy Winch, PhD. könyv a legjobb választás. Ez egy olyan lelki elsősegély készletet tartalmaz, amely egyszerű és hatékony eljárásokat mutat be a különböző érzelmi sebek gyógyítására, például a kudarc, a bűntudat vagy az elutasítás miatt érzett fájdalomra.

Mi a címe annak a könyvnek, amely a magányról szól?

A How to Be Alone – Lane Moore című könyv elmagyarázza, hogy az egyedüllét nem mindig rossz dolog és sok előnye lehet. A könyv olyan tanácsokat ad, amelyek segítenek megbirkózni a magány érzésével és megtanulni megbecsülni az egyedüllét időszakait is.

Ki a szerzője annak a könyvnek, amelyről a magányról van szó?

A How to Be Alone könyvet Lane Moore írta, aki művésznő, író, színész és humorista. A könyv megírása mögött az állt, hogy felhívja a figyelmet a magány problémájára, amellyel sok ember küzd. Moore szerint az egyedüllét nem olyan rossz, mint ahogy azt sokan gondolják, és a könyvben olyan gyakorlati tanácsokat ad, amelyek segítenek megtanulni élvezni az egyedüllétet is.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

figyelés

Hogyan javítja a termelékenységet az állásidő beütemezése?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a termelékenység a dolgok elvégzéséhez és a céljaink eléréséhez, de az állásidők ütemezése is ugyanolyan...

munka

Hogyan hasznosítsa az idejét, hogy több ideje legyen

Miért tűnik mindig úgy, hogy túl sok a tennivaló és túl rövid időnk van rá?Mindannyiunknak csak 24 órája van egy napban. És mégis, miért vannak...

tervezés

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekében

Tematikus napok használata a termelékenység növelése érdekébenA produktívabbá válás felé irányuló folyamatos törekvés során sokan új koncepciókat...

félénk

Mi az elkerülés ciklusa, és hogyan lehet megtörni?

Az elkerülés az, amit mindannyian csinálunk. Kerüljük azokat az embereket, helyeket és helyzeteket, amelyeket nem szeretünk, mert ezek a dolgok...