A mesterszakács tippjei: a tökéletes tükörtojás elkészítésének négy egyszerű módja

A tükörtojás egy nagyszerű reggeli. Tanulja meg elkészíteni úgy, mint egy profi szakács a gyors útmutatónk segítségével, amely mindössze négy egyszerű lépést tartalmaz.

Egyszerűségének és egészséges tulajdonságainak köszönhetően a tükörtojás hihetetlen népszerűségnek örvend. Ha Ön egy kezdő konyhatündér, hasznos lehet a számára ez az útmutató, de ha már gyakorlott szakács, akkor is tanulhat néhány új dolgot.

1. Válassza ki a megfelelő serpenyőt

A legideálisabb erre a célra egy tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyő, hogy a tapadás soha ne jelentsen problémát. Ha inkább rozsdamentes acél vagy zománcozott serpenyőt választ, használjon hozzá extra adag zsiradékot.

Ami a méretet illeti, egy tojás számára használjon nyolc hüvelyk átmérőjű serpenyőt, nagyobb 12 hüvelykes serpenyőt pedig, ha több személynek készít egyszerre reggelit.

Szeretné kicsit érdekesebbé varázsolni a tükörtojást? Egy egyedülálló reggelit szeretne készíteni a gyermekei, a családja vagy a kedvese számára?

Egy tojás alakú sütőforma nagy segítség lehet ebben. Vessen rájuk egy pillantást, az internet tele van jobbnál jobb sütőformákkal: vicces koponya, aranyos nyuszi, innovatív bagoly, kreatív napfelhő, vagy aranyos virág, szív, kör alakú sütőformák.

2. Megfelelő hőmérséklet

Az állandó, közepes hőmérséklet a tökéletes a tükörtojás megsütéséhez. Legyen óvatos: ha a serpenyő túl meleg, a tojásfehérje megsül, a tojássárgája viszont továbbra is folyós marad.

Ha a serpenyő nem elég meleg, még hosszabb ideig tart, hogy a tojás megsüljön. A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy kis buborékokat lásson, amikor a tojás a serpenyőhöz ér.

3. A tojás tetejét is főzzük meg

A lágy tojássárgája nagyszerű, de a lágy fehérje? Azt már senki sem szereti!

Fedje le a serpenyőt sütés közben, és hagyja, hogy a csapdába eső hő és gőz által finoman megfőjjön a tojás teteje is, vagy fordítsa meg a tojást, és süsse át jól a másik felét is.

4. Főzési idő
Ez ízlés kérdése. A tojásfehérje néhány perc alatt megsül, különösen, ha a serpenyőt egy-két percig lefedjük. Ha keményebben szereti a tojássárgáját, süsse egy kicsit tovább. Óvatosan bökje meg a tojássárgáját az ujjával, ha ellenőrizni szeretné, hogy már mennyire sült át.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: