5 módszer, hogyan növeljük a jelerősséget az Android mobiltelefonunkon

Néha megtörténhet, hogy a mobiltelefon térereje nem megfelelő. Miért történik ez meg az Android telefonoknál, és hogyan lehet ellene harcolni? Erről lesz szó mai cikkünkben!

Amennyiben gyenge a mobiltelefon Wi-Fi jele, először a routert ellenőrizze

A gyenge Wi-Fi jelet néha olyan apróság is okozhatja, mint például egy bútor, beton fal vagy a router túl alacsony elhelyezése.  A nagyobb változtatások előtt próbálja meg megváltoztatni annak helyét.

A routerre a szomszéd routere vagy W-Fi-je is hatással lehet. Néhány eszköz azonos internetes frekvenciát használ – 2,4 GHz, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha egy lakóépületben több, azonos frekvenciát használó eszköz van, kölcsönös interferencia léphet fel. Ha a lakásában többen használják a router kapcsolatát, különösen az erős kapcsolatot igénylő webhelyek és programok (online videojátékok, élő hírcsatornák, torrentletöltések) használatára, a Wi-Fi lelassulhat.

Nem utolsó sorban a Wi-Fi hálózat jelszavát is fontos megváltoztatni. Még akkor is meg kell változtatni a hálózat jelszavát, ha nem adta meg a jelszót szomszédjának vagy más ismerősének. Manapság számos módon lehet hozzáférési kódot szerezni az internethez való csatlakozáshoz

Végezetül egy új router vásárlása lehet a megoldás.

Használjon jelerősítőt

A jelerősítők abban az esetben nagyon fontosak, ha a kapcsolatot más személyekkel is megosztja (például kollégiumok), vagy ha a router túl messze van elhelyezve Öntől. Éppen ezért az egész otthonában fontos a jel felerősítése, amelyet jelerősítővel érhet el. 

3 G / 4G hálózatokhoz használható jelerősítők is léteznek, amelyek egyes esetekben akár tízszeresre növelhetik az internetes jelet. Előny, hogy a jelerősítők használata rendkívül egyszerű.

Töltse fel telefonját

Hasonlóképpen, mint a Bluetooth, a hálózati kapacsolat is tápellátást igényel.

Ha intenzíven használja a mobiltelefont, ne lepődjön meg, ha a hálózati kapcsolat is megromlik. Éppen ezért manapság számos telefon rendelkezik energiatakarékos móddal. Az akkumulátor lemerülésének megakadályozása érdekében javasoljuk, hogy hajtsa végre a következő lépéseket:

  • Zárja be a háttérben futó szükségtelen és nem használt alkalmazásokat.
  • Védje telefonját a forró naptól és a magas hőmérsékletektől.
  • Állítsa be telefonja fényerejét.
  • Frissítse a telefon szoftverét.

Kerülje a zsúfolt helyeket

Ne csodálkozzon, ha rossz a kapcsolata egy olyan stadionon vagy egy olyan zenei koncerten, ahol több ezer további ember van. A legtöbb ember ugyanazt próbálja tenni – videót vagy fotót szeretne közzétenni a közösségi hálózaton azzal a céllal, hogy megmutassa, hogy éppen egy koncerten van.

Ha csatlakozni szeretne, kevésbé zsúfolt helyre kell mennie.

Váltson szolgáltatót

A mobiltelefon jele nagymértékben függ a hálózati lefedettség mértékétől és a lefedettség hatékonyságától azon a területen, ahol Ön tartózkodik. Megpróbálhat szolgáltatót váltani és kiküszöbölni ezeket a problémákat.


Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek: