5 módszer, hogyan növeljük a jelerősséget az Android mobiltelefonunkon

mobiltelefon

Néha megtörténhet, hogy a mobiltelefon térereje nem megfelelő. Miért történik ez meg az Android telefonoknál, és hogyan lehet ellene harcolni? Erről lesz szó mai cikkünkben!

Amennyiben gyenge a mobiltelefon Wi-Fi jele, először a routert ellenőrizze

A gyenge Wi-Fi jelet néha olyan apróság is okozhatja, mint például egy bútor, beton fal vagy a router túl alacsony elhelyezése.  A nagyobb változtatások előtt próbálja meg megváltoztatni annak helyét.

A routerre a szomszéd routere vagy W-Fi-je is hatással lehet. Néhány eszköz azonos internetes frekvenciát használ – 2,4 GHz, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha egy lakóépületben több, azonos frekvenciát használó eszköz van, kölcsönös interferencia léphet fel. Ha a lakásában többen használják a router kapcsolatát, különösen az erős kapcsolatot igénylő webhelyek és programok (online videojátékok, élő hírcsatornák, torrentletöltések) használatára, a Wi-Fi lelassulhat.

Nem utolsó sorban a Wi-Fi hálózat jelszavát is fontos megváltoztatni. Még akkor is meg kell változtatni a hálózat jelszavát, ha nem adta meg a jelszót szomszédjának vagy más ismerősének. Manapság számos módon lehet hozzáférési kódot szerezni az internethez való csatlakozáshoz

Végezetül egy új router vásárlása lehet a megoldás.

Használjon jelerősítőt

A jelerősítők abban az esetben nagyon fontosak, ha a kapcsolatot más személyekkel is megosztja (például kollégiumok), vagy ha a router túl messze van elhelyezve Öntől. Éppen ezért az egész otthonában fontos a jel felerősítése, amelyet jelerősítővel érhet el. 

3 G / 4G hálózatokhoz használható jelerősítők is léteznek, amelyek egyes esetekben akár tízszeresre növelhetik az internetes jelet. Előny, hogy a jelerősítők használata rendkívül egyszerű.

Töltse fel telefonját

Hasonlóképpen, mint a Bluetooth, a hálózati kapacsolat is tápellátást igényel.

Ha intenzíven használja a mobiltelefont, ne lepődjön meg, ha a hálózati kapcsolat is megromlik. Éppen ezért manapság számos telefon rendelkezik energiatakarékos móddal. Az akkumulátor lemerülésének megakadályozása érdekében javasoljuk, hogy hajtsa végre a következő lépéseket:

  • Zárja be a háttérben futó szükségtelen és nem használt alkalmazásokat.
  • Védje telefonját a forró naptól és a magas hőmérsékletektől.
  • Állítsa be telefonja fényerejét.
  • Frissítse a telefon szoftverét.

Kerülje a zsúfolt helyeket

Ne csodálkozzon, ha rossz a kapcsolata egy olyan stadionon vagy egy olyan zenei koncerten, ahol több ezer további ember van. A legtöbb ember ugyanazt próbálja tenni – videót vagy fotót szeretne közzétenni a közösségi hálózaton azzal a céllal, hogy megmutassa, hogy éppen egy koncerten van.

Ha csatlakozni szeretne, kevésbé zsúfolt helyre kell mennie.

Váltson szolgáltatót

A mobiltelefon jele nagymértékben függ a hálózati lefedettség mértékétől és a lefedettség hatékonyságától azon a területen, ahol Ön tartózkodik. Megpróbálhat szolgáltatót váltani és kiküszöbölni ezeket a problémákat.

Gyakran ismételt kérdések

Miért lehet gyenge a mobiltelefon Wi-Fi jele?

A gyenge Wi-Fi jel például egy bútor, beton fal vagy a router túl alacsony elhelyezése okozhatja. Emellett a szomszédok wifije is hatással lehet rá. Néhány eszköz azonos internetfrekvenciát használ, ami kölcsönös interferenciát okozhat. A router kapcsolatát többen is használják, különösen az erős kapcsolatot igénylő webhelyek és programok, mint az online videojátékok, élő hírcsatornák vagy torrentletöltések, és ez is lassíthatja a Wi-Fi-t.

Mit tehetek a mobiltelefon Wi-Fi jelének erősítése érdekében?

Először is ellenőrizze a router helyét, és próbálja meg megváltoztatni annak helyét. Ezután a Wi-Fi hálózat jelszavát is fontos megváltoztatni, és jelerősítőket használni, ha a kapcsolatot másokkal is megosztja, vagy ha a router túl messze van Öntől. Töltse fel a telefonját, és kerülje a zsúfolt helyeket is.

Melyek azok az esetek, amikor ajánlott jelerősítőket használni?

Az ajánlott esetek, amikor jelerősítőket ajánlott használni, azok, amikor a kapcsolatot másokkal is megosztja, vagy ha a router túl messze van elhelyezve Öntől. Vannak olyan jelerősítők is, amelyek 3G / 4G hálózatokhoz használhatók, és akár tízszeresre is növelhetik az internetes jelet.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...