Állj! 5 nagy hiba, amelyet a mobiltelefonunk feltöltésekor elkövethetünk

mobiltelefon toltes

Van pár egyszerűnek tűnő hiba, amelyek hatalmas hatással vannak a mobiltelefonunk akkumulátorának élettartamára. Amennyiben megértjük, hogy az akkumulátor újratöltése nemcsak a töltő csatlakoztatásából áll, elkerülhetjük ezeket a hibákat.

Néhány akkumulátor véges számú töltési ciklussal rendelkezik. Miután elérik ezt a fizikai határt, elkezdenek tönkremenni.

Annak ellenére, hogy léteznek különféle applikációk, amelyek segítenek meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, megfelelő stratégiát kell folytatni az újratöltés terén, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni az akkumulátorból. Általában három különböző típusú akkumulátorból válogathatunk:

• Nikkel-kadmium
• Lítium-polimer
• Lítium-ion

Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, tehát másképp kell őket használni és karbantartani.

mobiltelefon toltes
mobiltelefon toltes

1. Teljesen feltöltve és aljzathoz csatlakoztatva

Ha a mobiltelefonja már 100%-ra fel lett töltve, akkor mindenképpen csatlakoztassa le az aljzatról.

Ha folytatja a töltést, akkor az akkumulátor károsodhat és csökkenhet a teljesítménye. Ez különösen azokra vonatkozik, akik egész éjszakára a töltőn hagyják a mobiltelefonjukat.

A töltés nagy terhelésnek teszi ki az akkumulátort. Miután a töltöttségi szint eléri a 100 százalékot, igyekeznünk kell minél hamarabb megszakítani ezt a magas terhelésű tevékenységet.

2. Újratöltés a telefontokban

A legtöbb ember a mobiltelefonon hagyja a telefontokot töltés közben is. A telefontok nem engedi át olyan jól a hőt és az akkumulátor felforrósodhat töltés közben. Ha szeretné, hogy az akkumulátor élettartama hosszabb legyen, akkor a legközelebbi alkalommal az újratöltés előtt vegye le a mobiltelefonjáról a telefontokot. Így a felesleges hő akadálytalanul távozhat, a mobiltelefon pedig néhány évvel hosszabb ideig lesz működőképes.

3. Akkumulátor teljes lemerítése majd teljes feltöltése

A lítiumionos-akkumulátorokat nem kell teljesen lemeríteni az újratöltés előtt. Jó ötlet 50% körül elkezdeni az újratöltést.

A lítiumionos-akkumulátorok feszültsége ingadozhat és kiszámíthatatlanná válhatnak, ha a töltöttségi szintjük lecsökken. Próbálja megelőzni, hogy mobiltelefonja túlságosan lemerüljön, és igyekezzen mindig magánál tartani egy töltőt arra az esetre, ha a mobiltelefonja lemerülne és újra kéne töltenie.

4. Állandó törekedés a 100%-ra

Ha folyton töltőhöz csatlakoztatja a mobiltelefonját, hogy az mindig teljesen fel legyen töltve, akkor több kárt csinál, mint hasznot. A mobiltelefon akkor fog tökéletesen működni, ha a töltöttségi szintje 30 és 80 százalék közt fog mozogni.

Szóval fejezze be ezt a tevékenységet, ne nyúljon egyből a töltő után, inkább élvezze a mobiltelefonja használatát.

mobiltelefon toltes
mobiltelefon toltes

5. Nem megfelelő töltő használata

Jó ötlet annál a töltőnél maradni, amit a mobiltelefonhoz mellékeltek. Ezek a töltők gyárilag beállított áramkörökkel rendelkeznek.

Ezek az áramkörök szabályozzák a töltés sebességét, és tudják, hogy mekkora töltésre van az akkumulátornak szüksége. A töltő kicserélésével csak összezavarhatjuk a dolgokat.

Végeredményben tönkre teheti az akkumulátort, de mindenesetre lerövidítheti az élettartamát.

Autós töltők

Ha egy olcsóbb, nem eredeti töltőt használ, akkor megeshet, hogy bár a töltő kompatibilis a mobiltelefonjával, de extra töltéssel terhelheti le a mobiltelefonját. Inkább ne tegye ki ennek a veszélynek.

Ez részünkről minden! Reméljük, hogy ez a bejegyzés segítségére lesz – csak kövesse a fenti tippeket, és élvezze az akkumulátor hosszabb üzemidejét és élettartamát.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen hibákat kell elkerülnünk az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében?

Az akkumulátor túltöltése, a telefontokban történő töltés és az akkumulátor teljes lemerítése mind olyan hibák, amelyek csökkenthetik az akkumulátor élettartamát. Fontos, hogy megfelelően strategizáljuk az újratöltést, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni az akkumulátorból.

Milyen típusú akkumulátorok közül választhatunk?

Választhatunk a nikkel-kadmium, a lítium-polimer és a lítium-ion típusú akkumulátorok közül. Minden típusnak megvannak a maga sajátosságai, így másképp kell őket használni és karbantartani.

Mit tehetünk az akkumulátor védelme érdekében?

Először is, ha a mobiltelefonja már teljesen fel lett töltve, akkor mindenképpen csatlakoztassa le az aljzatról, hogy elkerülje az akkumulátor károsodását és csökkenő teljesítményét. Továbbá, ha szeretné, hogy az akkumulátor élettartama hosszabb legyen, vegye le a mobiltelefonjáról a telefontokot töltés közben, hogy a felesleges hő akadálytalanul távozhasson. Emellett javasolt elkerülni az akkumulátor teljes lemerítését és állandó törekedést a 100%-os töltöttségre.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...