Állj! 5 nagy hiba, amelyet a mobiltelefonunk feltöltésekor elkövethetünk

mobiltelefon toltes

Van pár egyszerűnek tűnő hiba, amelyek hatalmas hatással vannak a mobiltelefonunk akkumulátorának élettartamára. Amennyiben megértjük, hogy az akkumulátor újratöltése nemcsak a töltő csatlakoztatásából áll, elkerülhetjük ezeket a hibákat.

Néhány akkumulátor véges számú töltési ciklussal rendelkezik. Miután elérik ezt a fizikai határt, elkezdenek tönkremenni.

Annak ellenére, hogy léteznek különféle applikációk, amelyek segítenek meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, megfelelő stratégiát kell folytatni az újratöltés terén, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni az akkumulátorból. Általában három különböző típusú akkumulátorból válogathatunk:

• Nikkel-kadmium
• Lítium-polimer
• Lítium-ion

Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, tehát másképp kell őket használni és karbantartani.

mobiltelefon toltes
mobiltelefon toltes

1. Teljesen feltöltve és aljzathoz csatlakoztatva

Ha a mobiltelefonja már 100%-ra fel lett töltve, akkor mindenképpen csatlakoztassa le az aljzatról.

Ha folytatja a töltést, akkor az akkumulátor károsodhat és csökkenhet a teljesítménye. Ez különösen azokra vonatkozik, akik egész éjszakára a töltőn hagyják a mobiltelefonjukat.

A töltés nagy terhelésnek teszi ki az akkumulátort. Miután a töltöttségi szint eléri a 100 százalékot, igyekeznünk kell minél hamarabb megszakítani ezt a magas terhelésű tevékenységet.

2. Újratöltés a telefontokban

A legtöbb ember a mobiltelefonon hagyja a telefontokot töltés közben is. A telefontok nem engedi át olyan jól a hőt és az akkumulátor felforrósodhat töltés közben. Ha szeretné, hogy az akkumulátor élettartama hosszabb legyen, akkor a legközelebbi alkalommal az újratöltés előtt vegye le a mobiltelefonjáról a telefontokot. Így a felesleges hő akadálytalanul távozhat, a mobiltelefon pedig néhány évvel hosszabb ideig lesz működőképes.

3. Akkumulátor teljes lemerítése majd teljes feltöltése

A lítiumionos-akkumulátorokat nem kell teljesen lemeríteni az újratöltés előtt. Jó ötlet 50% körül elkezdeni az újratöltést.

A lítiumionos-akkumulátorok feszültsége ingadozhat és kiszámíthatatlanná válhatnak, ha a töltöttségi szintjük lecsökken. Próbálja megelőzni, hogy mobiltelefonja túlságosan lemerüljön, és igyekezzen mindig magánál tartani egy töltőt arra az esetre, ha a mobiltelefonja lemerülne és újra kéne töltenie.

4. Állandó törekedés a 100%-ra

Ha folyton töltőhöz csatlakoztatja a mobiltelefonját, hogy az mindig teljesen fel legyen töltve, akkor több kárt csinál, mint hasznot. A mobiltelefon akkor fog tökéletesen működni, ha a töltöttségi szintje 30 és 80 százalék közt fog mozogni.

Szóval fejezze be ezt a tevékenységet, ne nyúljon egyből a töltő után, inkább élvezze a mobiltelefonja használatát.

mobiltelefon toltes
mobiltelefon toltes

5. Nem megfelelő töltő használata

Jó ötlet annál a töltőnél maradni, amit a mobiltelefonhoz mellékeltek. Ezek a töltők gyárilag beállított áramkörökkel rendelkeznek.

Ezek az áramkörök szabályozzák a töltés sebességét, és tudják, hogy mekkora töltésre van az akkumulátornak szüksége. A töltő kicserélésével csak összezavarhatjuk a dolgokat.

Végeredményben tönkre teheti az akkumulátort, de mindenesetre lerövidítheti az élettartamát.

Autós töltők

Ha egy olcsóbb, nem eredeti töltőt használ, akkor megeshet, hogy bár a töltő kompatibilis a mobiltelefonjával, de extra töltéssel terhelheti le a mobiltelefonját. Inkább ne tegye ki ennek a veszélynek.

Ez részünkről minden! Reméljük, hogy ez a bejegyzés segítségére lesz – csak kövesse a fenti tippeket, és élvezze az akkumulátor hosszabb üzemidejét és élettartamát.


Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...