Az idei év legjobb iOS alkalmazásai

Hogyan csatlakoztassunk egy Airpods Pro fülhallgatót két telefonhoz?

Minden év végén és év elején különféle rangsorolások és összefoglalók készülnek. Az elmúlt hónapokban ez általában a legjobb filmek, sorozatok, könyvek, sőt alkalmazások rangsora. Az év elején megjelenő rangsorolások egyben újdonságokat is tartalmaznak. Valami, amivel eddig nem rendelkeztünk. Mai cikkünkben a legjobb alkalmazásokról teszünk említést, melyek az iPhone tulajdonosoknak okozhatnak nagy örömet. 

A jó alkalmazás kiválasztása az App Store-ból néha hosszú időt vesz igénybe. Az Apple bolt a termelékenység, a motiváció vagy tervezés terén számos alkalmazást kínál. Nem hiányoznak a játékok és a fényképek vagy videók szerkesztésére szolgáló programok sem. Ez azonban csak a töredéke annak, amit ingyen, vagy csekély felár fejében letölthet. Hogyan válasszon a számos alkalmazás közül olyat, amely valóban megállja a helyét és rövid időn belül nem törli ki azt a telefonjából? Merítsen ihletet az olyan toplistákból, mint például a miénk is. 

Cikkünkhöz több tíz alkalmazást teszteltünk, amelyek közül kiválasztottuk a legjobbakat. Az új és legdrágább iPhone 12 Pro Max-on ugyanolyan jól fognak szolgálni, mint a régebbi modelleken. Az egyetlen, amire szüksége lesz, az a legújabb iOs 14. 

Melyik alkalmazások lesznek a 2021-es év legjobbjai, melyeket lesz érdemes letölteni?  

Legjobb alkalmazások a képek szerkesztéséhez és fényképezéshez

Az elmúlt hetek során tesztelt legjobb fényképező és képszerkesztő alkalmazások egyike. Számos funkciót és szerkesztési lehetőséget kínál, ennek köszönhetően mindenki megtalálja a számára megfelelőt. 

Inwork

Az Inwork alkalmazást arra fejlesztették ki, hogy a fényképet egy szempillantás alatt műalkotássá fejlessze. Természetesen ilyen funkcióval számos alkalmazás rendelkezik, de egyik sem nyújt olyan eredményt, mint az Inwork. A kellemes felhasználói felület, az egyszerű kezelhetőség és a számtalan szerkesztési lehetőség által minden fényképezést kedvelő számára nagyszerű segítőtárssá válik.  

A fényképek szerkesztése közben nagyon egyszerűen és gyorsan megváltoztathatja a hátteret, vagy a tinta színét, az ecsetvonások méretét, amellyel az egész kivitelt saját elképzeléseihez igazíthatja. Az elkészült felvétel aprólékosabb és elvontabb. 

A legtöbb időt azonban minden bizonnyal az egyes szűrőkkel tölti majd. Ezekből nagyon sok áll rendelkezésre. Fekete-fehér, szépia vagy képregény közül választhat. Nem hiányzik a toll vagy ceruzarajz lehetősége sem. 

Az alkalmazás legnagyobb előnye, hogy internet csatlakozás nélkül is használhatja. A fényképeket így az autóban vagy más közlekedési eszközben történő utazás során is szerkesztheti.  

Fizetős alkalmazás. Az ára 2,99 $.

RTRO

Több tucat funkciót kínáló közkedvelt fényképezőgép alkalmazás. A Pro Camera nevű alkalmazásért felelős cég hozta létre. Az RTRO inkább játékos, és használata közben az egész szerkesztési eljárást élvezni fogja.  

Ahogy az már a nevéből is adódik, az RTRO egy kicsit retro. Kínálatában vintage szűrők és érdekes szerkesztési lehetőségek találhatóak, a VHS szerkezet finom megbontásától egészen az összetett szerkesztésig, amely az egész kép kivitelét megváltoztatja. Minden szűrő az néhány jegyzetet is tartalmaz az alkotójától. Segítségükkel a legjobb képet hozhatja létre. 

A fényképezés a RTRO segítségével egyszerű. Amennyiben nem szeretne fényképet készíteni, az alkalmazás 60 másodperces sorozat készítését is lehetővé teszi. Így egy rövid videót is rögzíthet. 

Az alkalmazás ingyenes, viszont prémium változatot is kínál, amely további szerkesztési lehetőségeket és szűrőket tartalmaz. 

Apollo

Az Apollo alkalmazás lehetőséget nyújt a fényekkel való játszásra és így érdekes képek létrehozását teszi lehetővé. “Portrait mode” lehetőséget is kínál, melynek hála szép profilképet, sőt művészi fotót is készíthet a közösségi oldalakra. Az alkalmazás mély információkat tartalmazó képeket rögzít. Ezeknek főleg a professzionális fényképészek veszik hasznukat. 

A felhasználói felület kellemes. Az alkalmazás nagyon könnyen használható és teret ad a kreativitás kifejezésére. Bármikor hozzáadhatja vagy eltávolíthatja a fényt, definiálhatja a hatásokat, színeket vagy az élességet. A fényképeket pontosan saját elképzelése alapján módosíthatja. 

Fontos azonban megemlíteni, hogy az Apollo a fényképek gyors módosítására nem alkalmas. Használatára több időt kell fordítania. Csak így hozhatja ki belőle a legtöbbet. 

Az Inworkhoz hasonlóan az Apollo is fizetős alkalmazás. Azonban nem kerül túl sokba. Használatának ára 2,99 $. 

TouchRetouch

A fényképek szerkesztésére szolgáló utolsó alkalmazás a TouchRetouch. Ezzel megszabadulhat a fényképen lévő nem kívánatos elemektől. Annak ellenére, hogy a retusálással más alkalmazásoknál is találkozhat, ez részletesebb lehetőségeket nyújt. A benne található eszközök használata nagyon egyszerű. Új lehetőségeket kínál, melyekről lehet, hogy eddig nem is álmodott. 

Egy kattintással eltávolíthatja az arcon található különböző foltokat vagy hiányosságokat, kitöltheti vagy elfedheti a hiányosságokat. Nyugodtan klónozza a képeket vagy vágjon ki róluk bármit. 

Természetesen a TouchRetouch nem képes legyőzni a drága és professzionális számítógépes alkalmazásokat, de telefonra több mint nagyszerű. 1,99 $-ért a legszebb fényképeket képes elkészíteni. 

A legjobb alkalmazás a videók szerkesztésére és rögzítésére

Amennyiben Ön is rajong a videó forgatásért, akkor ezek az alkalmazások Önnek készültek.

Filmatic Pro

A Filmatic Pro azoknak készült, akik a haladó felhasználók közé tartoznak és nagyszerű videókra vágynak. Az alkalmazás olyan új vezérlőelemeket tartalmaz, amelyekkel a hagyományos iPhone nem rendelkezik. Az eszközök élő visszajelzéssel is ellátottak. Természetesen a fehéregyensúly, a képkivágás és a rengeteg szűrő sem hiányozhatnak. 

A Filmatic Pro alkalmazás minden operatőrnek új lehetőségeket kínál. Amennyiben telefonja elég nagy teljesítményű, a rögzítési sebességet másodpercenkénti 240 képkockára növelheti. Nem hiányzik a 4K felbontású rögzítés sem. A felhasználói felület elegáns és kellemes. Használata egyszerű. 

Amennyiben nem túl gyakran forgat videókat, ezt az alkalmazást nem Önnek találták ki. Az ára is magasabb - 14,99 $. Megvásárlása előtt tisztázza magában, hogy valóban szüksége van-e egy professzionális eszközre, vagy sokkal kevesebbel is beéri.  

VideoGrade

A VideoGrade alkalmazás legfőképpen a színek szerkesztésére szolgál. Olyan eszközkészletet kínál, amely számos szűrővel és hatással rendelkezik. A modern stúdiókban gyakran találkozik ilyen szerkesztési lehetőségekkel. 

A VideoGrade elsősorban a professzionális felhasználóknak ajánlott, de kezdők is használhatják. A felhasználói felület elegáns és egyszerű. Amennyiben a rossz billentyűt nyomja meg, elég visszavonni az egyes lépéseket. 

Szintén fizetős alkalmazás, az ára 5,99 $.

8mm Vintage Camera

A vintage és retro stílust kedvelők nem csak a fényképeknél, de a videóknál is megtalálják a számukra megfelelőt. A 8mm Vintage Camera egy olyan alkalmazás, amely autentikus retro filmek forgatására szakosodott. Más szavakkal élve, az iPhone-ban található érintetlen videóit olyan videókká alakítja át, mint amilyeneket a 20. század 70-es éveiben forgattak. 

Az alkalmazás számos szűrőn alapul, melyből Ön is választhat egyet. Nincs hiány a fehéregyensúlyból, sőt még a remegésből sem, amely tökéletesen utánozza a régi fényképezőgépeket vagy a videokamerákat.  

A 8mm Vintage Camera a legolcsóbbak közé tartozik, melyet ezen a listán talál. Ára mindössze 1,99 $.

Legjobb alkalmazás a szórakozáshoz

A mobiltelefonon keresztül ma filmeket és sorozatokat is nézhet. Mely alkalmazások a legjobbak?

Television Time

A Television Time alkalmazás áttekintést nyújt a sorozatról, melyet néz, valamint arról, amiről nem volna szabad lemaradnia. Nyugodtan jegyezze fel a legújabb információkat arról, hol tart, melyik sorozatot vagy epizódot látta, és mit szeretne megnézni. 

Természetesen olyan személyes statisztikákat is tartalmaz, amelyekben megtekintheti, hogy hány részt látott az elmúlt hétben vagy hónapban. Az összesen megtekintett részek száma sem hiányzik, valamint arról is talál információt, hogy mennyi időt fordított a sorozatok nézésére.

A Television Time fizetős alkalmazás. Az ára azonban nem sok. Mindössze 2,99 $-ba kerül. Természetesen léteznek ingyenes változatok is, viszont közülük csak nagyon kevés éri el a megfelelő szintet. 

Infuse Pro 6

Az Infuse Pro 6 egy prémium videolejátszó. A fájlok iPhone-ra történő átvitele helyett bárhonnan streamelhet. Elég egy jó internetes csatlakozás valamint ez az alkalmazás. 

A felhasználhatóságot és az interfészt tekintve az Infuse Pro 6 az abszolút győztes. Egyszerűen kezelhető, nagyszerű funkciókat kínál és nagyon jó felbontással rendelkezik, melyet nem ér el minden alkalmazásnál. Mindezek mellett az Infuse az Apple Tv-vel is szinkronizálható. Amennyiben tehát ezt használja, biztosan elégedett lesz. 

Az alkalmazás hátránya, hogy viszonylag drága. Az ára 24,99 $, viszont mindenképpen megéri megvásárolni. 

Legjobb alkalmazások az egészséghez és az edzéshez 

Ha szeret edzeni és egészségesen táplálkozik, az itt felsorolt alkalmazások biztosan elnyerik tetszését. 

Paprika Recipe Manager

A Paprika Recipe Manager minden főzésnél a társa lesz. Több ezer különféle egészséges és hagyományos ételt kínál. Az egyes recepteket a kedvencek között tárolhatja, és bármikor visszatérhet hozzájuk. Amennyiben valamilyen étel sikerül, nyugodtan dicsekedjen el vele. 

Az alkalmazás lehetővé teszi az étel kiválasztását aszerint, amit főzni szeretne (milyen fogás), esetleg aszerint, ami a hűtőszekrényben található. Azok számára, akik szeretik megtervezni, hogy mit fognak főzni, a naptárral való szinkronizálásra is lehetőség nyílik. 

MyFitnessPal

Azok közé az emberek közé tartozik, akik figyelik a bevitt kalóriák számát? Ebben az esetben a MyFitnessPal alkalmazásnak, amely évek óta a közkedvelt alkalmazások közé tartozik, nem volna szabad hiányoznia a telefonjáról. Lehetőséget kínál arra, hogy ne csak a kalória, de a makrotápanyag (fehérje, cukor és zsír) bevitelt is figyelemmel kövesse. Több ezer különféle élelmiszert tart számon, valamint lehetőséget kínál az ételek feljegyzésére is. 

Ezen felül az alkalmazás párosítható az edzésre fókuszáló alkalmazással. Így egyszerűen követni tudja az elhasznált kalóriákat, így a napi bevitelt ehhez tudja igazítani. 

Összefoglalás

Az alkalmazások minden mobiltelefon fontos részét képezik. Megkönnyítik életünket és szórakozást biztosítanak. Az App Store-ban több tízezer különbözőt talál, melyekből néha túl nehéz a megfelelőt kiválasztani. Ha mindjárt elsőre az igazit szeretné kiválasztani, hagyatkozzon a listánkban feltüntetett alkalmazásokra.

Forrás: Techradar.com

Gyakran ismételt kérdések

Milyen rangsorolások és összefoglalók készülnek minden év végén és elején?

Minden év végén és elején különféle rangsorolások és összefoglalók készülnek a legjobb filmekről, sorozatokról, könyvekről és alkalmazásokról.

Hogyan válasszunk alkalmazást az App Store-ból?

Az App Store számos alkalmazást kínál a termelékenység, motiváció vagy tervezés terén, de nem minden alkalmazás megfelelő. A legjobb alkalmazások kiválasztása érdekében érdemes megtekinteni toplista rangsorokat, mint például a miénket.

Milyen alkalmazások javasoltak az iPhone tulajdonosoknak?

Az elmúlt hetek során tesztelt legjobb alkalmazások közül a legjobbak a képszerkesztő és fényképező alkalmazások, például az Inwork, amely lehetővé teszi, hogy egy szempillantás alatt műalkotássá fejlessze a fényképet.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...