Egyszerű módok a telefon összeomlásának megelőzésére & megjavítására

mobiltelefon probléma

Az okostelefonok a technológia csodás darabjai – már amennyiben működnek. Ilyen nagy teljesítményű hardverrel, funkcionalitással és alkalmazásokkal azonban a hardveres összeomlások szinte elkerülhetetlenek. Felfedjük a balesetek mögött rejlő fő okokat, valamint azok megelőzésének és javításának módjait.

Android problémák: néhány gyors megoldás

- Hosszan nyomja meg a bekapcsoló gombot a kikapcsoláshoz.
- Távolítsa el a hátlapot, vegye ki és tegye vissza az akkumulátort, majd helyezze vissza a hátlapot.
- Töltse telefonját néhány órán át.
- Ha a telefon még mindig nem válaszol, távolítsa el a hátlapot, vegye ki a SIM-kártyát, az SD-kártyát, és az akkumulátort 5-10 másodperc erejéig; helyezze vissza az akkumulátort, majd töltse azt fel.
- A végső lehetőség a hardver gyári alaphelyzetbe történő állítása: ezt követően nem lehet biztonsági másolatot készíteni a mobiltelefonon lévő adatokról, tehát távolítsa el az SD-kártyát (kattintson ide a megvásárláshoz) az adatok megmentése érdekében. Tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot, valamint a hangerő-növelő gombot, így a helyreállítási módba jut, ahol válassza ki a gyári alaphelyzetbe állítás/adatok törlése lehetőséget a hangerőszabályozó gombokkal. Nyomja meg a bekapcsoló gombot a visszaállításhoz.

Android problémák: 8 Lehetséges ok & megelőzési tippek

1.Memória probléma

Telefonja jelentősen lelassul, ha a tárhely jelentős része ki lesz használva, legfőképpen 80% kihasználtság felett.
- Szokja meg, hogy bezárja a meglévő alkalmazásokat, ha azok éppen nincsenek használatban; törölje ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ rendszeresen.
- Nyomja meg hosszan a „home“ gombot, majd zárja be a futó alkalmazásokat.
- Töltsön le egy harmadik féltől származó alkalmazást, amely segítségére lehet az alkalmazások megfigyelésében a cache gyorsabb tisztítása érdekében.

2. Szoftver probléma

Ha sok alkalmazás van telepítve telefonján, a problémák szinte elkerülhetetlenek, a rendszer összeomlásához és újraindításához vezethetnek.
-  Távolítsa el az instabilitással kapcsolatos problémákat okozó alkalmazásokat.
-  Cserélje le őket alternatív alkalmazásokra. 

3. Kapcsolattartási problémák

Ezek két csoportra oszthatóak:

 1). A telefon kijelzőjének elvesztése: nem mindig könnyű megjavítani, ugyanis megszakad a kapcsolat a lapos kábellel
2). A nedvesség miatt a kábel meghibásodhat. Ez gyakoribb, ha fürdőszobában, szaunában, vagy egyéb nedves/forró környezetben használja telefonját.
-  Kerülje a nedvességet / hőt a telefon használatakor.
-  Védje telefonját tokkal.

 4. Akkumulátor probléma

A hosszútávú használat és/vagy a túlzott lemerülés lerövidíti a telefon akkumulátorának élettartamát, összeomlást és automatikus újraindítást okozhat. Az akkumulátor és a csatlakozó közötti rossz érintkezés ugyanazt az eredményt eredményezheti. 

- Vegye fel a kapcsolatot az értékesítés utáni osztállyal és cserélje ki az eredeti akkumulátort.
- Törölje át az akkumulátor csatlakozójának csatlakozó részét alkohollal, míg az akkumulátor csatlakozó része radírral, majd töltse azt fel. 

5. Vírusfertőzés

A vírusok, a rosszindulatú programok és a hirdetések száma megnövekedett az alkalmazások bőséges elérhetősége miatt. Ez instabilitást és összeomlásokat eredményezhet.

- Azonosítsa a problémás alkalmazásokat úgy, hogy elolvassa a róla írt véleményeket.
- Telepítsen egy megfigyelő és egy vírusirtó alkalmazást.

 6. A telefon képernyővédő fóliájával (kattintson ide vásárláshoz) kapcsolatos probléma

A helytelenül alkalmazott képernyővédők befolyásolhatják a távolságérzékelőt és a képernyő fényerejének automatikus beállítását. 

- A képernyővédő megfelelő alkalmazásához keressen fel egy karbantartó üzletet, vagy egy szakembert. 

7. A kritikus rendszerfájlok téves eltávolítása

Lehet, hogy kísértésnek tűnik kitörölni a fájlokat a fájlkezelő segítségével tárhelyhiány esetén, de előfordulhat, hogy olyan rossz fájlokat töröl ki, amelyek a telefon instabilitásához vezetnek. 

- Töltsön le telefonkezelő szoftvert a számítógépére, ez megnehezíti a kritikus fájlok véletlenszerű törlését a fájlkezelőből.
- Ha a tárhely hiánya folyamatos problémákat okoz, forduljon segítségért a vevőszolgálat támogatási csoportjához, vagy keresse fel a karbantartó üzletet. 

8. Root probléma

A fontos fájlok véletlenül is törölve lehetnek rootolást követően, esetleg a sikertelen rootolási kísérlet(ek)et követően. 

- Töltse le a Root Checker alkalmazást az áruházból és erősítse meg a root állapotot.
- Ha rootolta a telefont, vegye fel a kapcsolatot a műszaki támogatással, vagy vegye igénybe az ügyfélszolgálat szolgáltatásait. 

iPhone problémák: néhány gyors megoldás

- Tartsa lenyomva a bekapcsoló és a „home“ gombokat, és várja meg, amíg a képernyő reagál.
- Töltse iPhone-ját 10 percig, majd kapcsolja be.
- Amennyiben az iPhone továbbra sem reagál, töltse hosszabb ideig, majd tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot és a „home“ gombot mindaddig, amíg az Apple logója meg nem jelenik.
- A végső lehetőség: telepítse az iTools-t számítógépére, csatlakoztassa hozzá iPhone-ját, majd nyomja meg a reboot funkciót az iTools-on, és indítsa újra iPhone-ját.

 iPhone problémák: 3 lehetséges ok & megelőzési tippek

1. Minőségi probléma

Számos QA problémával rendelkező felújított iPhone található a piacon. 

- Kizárólag hivatalos Apple store-ból vásároljon telefont, eredeti telefont vásároljon, és csak engedélyezett alkalmazásokat használjon. 

2. Az iPhone véletlenül DFU módba váltott

A DFU mód az iPhone helyreállítási módja, ami összeomlást okoz. Ezt igazán nehéz megoldani. Ajánljuk, hogy indítsa újra iPhone-ját iTools használatával számítógépén, próbálja meg újraindítani iPhone-ját a számítógépen lévő iTools-szal. 

3. A képernyő törött

Amennyiben a kijelző törött, menjen egy szakszervizbe, ahol kicserélik a hibás kijelzőt. 

- Vásároljon kijelzővédőt iPhone-jára. 

Végezetül: telefonja élettartama csak megfelelő használat révén maximalizálható. Előzz meg a problémákat, oldja meg őket időben, esetleg vegye igénybe szerviz szolgáltatást, ha nem tudja maga megoldani a problémát.  

Gyakran ismételt kérdések

Mi lehet a fő ok az okostelefonok hardveres összeomlásainak?

Az okok lehetnek nagy teljesítményű hardver, funkcionalitás és alkalmazások, amelyek miatt a balesetek szinte elkerülhetetlenek.

Milyen megoldások vannak az Android problémákra?

Hosszan nyomja meg a bekapcsoló gombot a kikapcsoláshoz.

Távolítsa el a hátlapot, vegye ki és tegye vissza az akkumulátort, majd helyezze vissza a hátlapot.

Töltse telefonját néhány órán át.

Ha a telefon még mindig nem válaszol, távolítsa el a hátlapot, vegye ki a SIM-kártyát, az SD-kártyát, és az akkumulátort 5-10 másodperc erejéig; helyezze vissza az akkumulátort, majd töltse azt fel.

A végső lehetőség a hardver gyári alaphelyzetbe történő állítása: ezt követően nem lehet biztonsági másolatot készíteni a mobiltelefonon lévő adatokról, tehát távolítsa el az SD-kártyát az adatok megmentése érdekében. Tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot, valamint a hangerő-növelő gombot, így a helyreállítási módba jut, ahol válassza ki a gyári alaphelyzetbe állítás/adatok törlése lehetőséget a hangerőszabályozó gombokkal. Nyomja meg a bekapcsoló gombot a visszaállításhoz.

Milyen megelőző intézkedéseket lehet tenni az Android problémák elkerülése érdekében?

Szokja meg, hogy bezárja a meglévő alkalmazásokat, ha azok éppen nincsenek használatban; törölje ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ rendszeresen.

Távolítsa el az instabilitással kapcsolatos problémákat okozó alkalmazásokat.

Cserélje le őket alternatív alkalmazásokra.

Kerülje a nedvességet / hőt a telefon használatakor; védje telefonját.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...